wp21132134_02.jpg
wpd360da05_02.jpg
wp81455c41_02.jpg
23 december 2008: De kleine heren zijn van het weekend succesvol bij de grote herengroep geïntroduceerd. Eigenlijk verliep de intro net zo vlot als bij de J-tjes de vorige keer.
De dames wil ik vandaag introduceren, daar ben ik iets voorzichter mee omdat het de vorige keer bij de J-tjes niet
zo makkelijk ging als verwacht.

19 december 2008: Het gaat super met de rittens. Ik wil proberen om de heren morgen te introduceren in de grote heren groep. Ik vermoed dat Joëlla wel blij zal zijn dat er iets minder rittens te voeden zijn. Ze laat het allemaal toe, maar 14 kleintjes die aan je hangen en over je heenlopen is best wel veel en ze wil er dan ook regelmatig graag even uit.

Payka is woensdag 17 december geopereerd aan een kleine melkkliertumor. Ze is prima door de operatie heen gekomen en maakt het uitstekend. Ze heeft de hechtingen er nog steeds netjes in laten zitten.

15 december 2008:
Onder nieuws bij het K-Nestje staan foto's van de rittens. Deze zijn gisteren gemaakt. Ze staan ook in het fotoalbum.
Ze groeien goed, ze stuiteren steeds meer de kooi door en Joëlla heeft steeds minder rust.
Eind van de week wil ik ook de verdeling bekend maken. Waarna ook bekend zal zijn welke rittens nog vrij zijn.

8 december 2008:
Het gaat allemaal uitstekend met de rittens. Sinds afgelopen donderdag hebben ze de oogjes open en giesteren heb ik ze overgezet in een Ferplast Mary. Ze hebben nu wat meer ruimte en kunnen nu ook lekker klimmen. Wat sommige rittens al graag doen. Joëlla is een fantastisch moedertje en doet het super met de kleintjes.

30 november 2008
Het gaat heel goed met Joëlla en de rittens. Nog eventjes en dan gaan de oogjes al weer open.
Het zijn 3 russisch blauwe en 5 zwarte mannen. Bij de dames zijn dit 2 russisch blauwe en 4 zwarte
rittens.  

Met Zara gaat het ondertussen ook heel erg goed, ze heeft nu verder alle hechtingen laten zitten. Echter haar plas is nog steeds niet helemaal in orde. Dus daar zal toch nog weer een keer goed naar gekeken moeten worden.

23 november:
Afgelopen woensdag 19 november is het nestje van Pipi's Place Joëlla en Kissimmee's Xian geboren.
Het nestje bestaat uit 14 rittens, 8 mannen en 6 vrouwen. Het gaat tot nu toe goed met Joëlla, ze heeft een vlotte bevalling gehad, de rittens hebben allemaal mooie melkbuikjes, en ze groeien goed. Joëlla verzorgt ze prima. Het zijn allemaal rittens met donkere oogjes er zitten twee tinten kleur in het nestje en er zit 1 blesje in. Wat het gaat doen met betrekking tot de kleuren is nog even afwachten.

De reden dat ik nu pas de info over dit nestje op mijn site zet, is dat ik af wilde wachten totdat Joëlla's bevalling goed verlopen was en de rittens allemaal gezond zouden zijn. Dit omdat de afgelopen keren toch een aantal nestjes vrij snel achter elkaar verkeerd gelopen zijn. Er is dan ook nog te reserveren voor het nestje.

Zara is op woensdag 19 november 's ochtends geopereerd
aan haar baarmoeder, dit omdat ze al een tijdje bloed in haar urine had, waarvoor ze antibiotica kreeg. Maar omdat het ondanks verschillende antibiotica kuren niet minder werd heb ik toch besloten om bij haar haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen. Er was geen pus te zien volgens de DA, maar het zag er ook niet uit zoals het zou moeten zijn. Helaas had Zara al gelijk haar buitenste hechting verwijderd, en ook de nietjes, die er nog in gedaan zijn voordat we weggingen. Na een half uurtje thuis had Zara behalve wat buitenste hechtingen ook aan de onderhuidse gezeten en er een sliert buikvet uitgetrokken. Dus ik ben gelijk weer teruggegaan naar de DA en ze kon gelukkig gelijk weer onder zeil. De DA heeft het kunnen herstellen, maar het duurde nu wel een stuk langer voordat ze weer goed bij was. Maar Zara is later goed bij getrokken. De DA heeft haar toen een soort hansopje gegeven van rekbaar verbandmateriaal, zodat ze niet bij de wond kan. Het is geen gezicht, maar het belangrijkste is dat de wond nu even de tijd krijgt om te genezen. Al met al een knap spannend dagje woensdag. Zaterdag ochtend heb ik het verband eraf gehaald en het ziet er goed uit. Nu zitten alle buitenste hechtingen er nog steeds in en de wond ziet er al goed dicht uit.

15 november:
Er is weer veel gebeurd sinds de vorige update. Ik had gehoopt dat het na het overlijden van Espresso enigszins rustig zou blijven met zieken. Dit is helaas maar heel kort het geval geweest. Er zijn vier ratjes overleden en er  zijn er weer twee bijgekomen.
In de week na het overlijden van Espresso constateerde ik bij Anteros een ontsteking in zijn oor. Ik heb hem toen goed op de antibiotica gezet, maar dit hielp niet en het ging over in een kaakabces. Omdat in die periode Vlek ook  last had van een bult bij zijn oor, wat ook ondanks de antibiotica uitmondde in een kaakabces heb ik kweekjes laten maken van zowel Anteros als Vlek.
De uitkomst hiervan was dat 1 van de bacteriën ongevoelig zou zijn voor behandeling met enrofloxoral. Een middel als synulox zou wel alles dekken.  Maar omdat ik in het verleden al vaker deze combi van antibiotica zonder succes had gebruikt, is in overleg met de dierenarts overgaan op behandeling met penicilline. Enjoy die eerst een klein bultje bij haar oor aan de buitenkant had zitten, dat na behandeling goed weg leek, kreeg in deze periode ook last van een kaakabces. Ik noem het kaakabcessen omdat het toch om ontstekingen gaat die allemaal bij het oor en de kaak zitten. Behalve goed spoelen en geven van de antibiotica is er weinig anders te doen. Alle behandelingen hebben helaas niet geholpen.

Vlek:
Op 19 oktober heb ik helaas afscheid moeten nemen van Vlek. Omdat hij het in het weekend ineens erg benauwd kreeg gecombineerd met zijn vergevorderde kaakabces, heb ik hem laten inslapen. Hij is 2 jaar en 7 maanden geworden.

Anteros: Met Anteros ging het ook niet veel beter, het kaakabces werd alleen maar groter. Het is erg om te zien dat ondanks
alle behandelingen er gewoon niets aanslaat. Op 31 oktober heb ik voor Anteros ook de beslissing moeten nemen om hem te laten gaan. Anteros is 2 jaar en 3 maanden geworden.

Enjoy: Met Enjoy verliep het proces van het kaakabces iets langzamer. Toch kon ik wel zien dat het abces bij haar ook geleidelijker groter werd. Ze begon ook behoorlijk af te vallen, vermoedelijk toch ook doordat ze weer een tumor had gekregen. Enjoy at eigenlijk heel goed, maar per dag verloor ze een paar gram. Uiteindelijk heb ik ook haar op vrijdag 7 november moeten laten gaan. Ze is 1 jaar en 10 maanden geworden.

Missy: Helaas is ook Missy een aantal weken geleden overleden op 23 september. Ze is zelf heel rustig heengegaan. Ik merkte aan haar al een tijdje dat ze wat  ouder werd. Alles ging rustiger en langzamer. In de weekdaarvoor was dit wat duidelijker te zien. En tot de ochtend ervoor heeft ze altijd heel goed gegeten en gedronken. Toch ben ik wel nog met haar naar de DA geweest, maar die kon eigenlijk ook niets vinden, niet anders dan de constatering die ik ook eigenlijk had, dat ze een beetje op was. Ze is 2 jaar en 4 maanden geworden.

Freddie, Streep en Argus:
Naast al dit slechte nieuws is er toch ook nog iets positiefs te melden. Freddie die sinds het overlijden van Eeyore een nieuw maatje heeft gekregen in Argus. Op 20 september heb ik Argus bij Naomi van Opvang Samsam opgehaald, een husky castraatje van april 2007 als maatje voor Freddie. Ze hebben samen kennis gemaakt op de bank wat heel relaxed is verlopen. De combinatie tussen de twee klikte prima.
En tot zo’n 3 weken geleden hebben ze lekker met z’n tweeën samen gezeten. Na het overlijden van Vlek, zat Streep alleen, ik had al wel eerder geprobeerd om Streep met Freddie kennis te laten maken,  maar dit verliep niet echt super. Maar tijdens mijn vakantie zo’n 2 weken, heb ik nog een poging gewaagd, en met wat omwegen is het gelukt om Streep zonder al te grote problemen bij Freddie en Argus te introduceren. Ze liggen tegenwoordig gezamenlijk bijna altijd met z’n drieën in de hangmat.
Streep die nu 2 jaar en 8 maanden is, heeft wel meer problemen met beide achterpootjes, waar toch steeds minder kracht in zit. Ook bij Freddie is op dit moment bij één achterpootje te merken dat het iets moeilijker gaat.

Payka:
Door omstandigheden is Payka bij mij teruggekomen, zij was ooit een pleegdochtertje van Missy.
Omdat Payka’s kooigenootjes toch snel achter elkaar zijn overleden en omdat de eigenaar het toch wel sneu vond om Payka alleen te laten en ze er niet direct meer een ratje bij wilde, is Payka bij mij teruggekomen. Ik heb haar eerst in de grote damesgroep geïntroduceerd en dit ging prima.
De laatste maanden zaten Missy, Enjoy en Esja bij elkaar als groep en na het overlijden van zowel Missy als Enjoy zat Esja alleen. Vandaar dat ik van de week eigenlijk zonder enige problemen Payka bij Esja heb geïntroduceerd.
Ze zijn beide van ongeveer dezelfde leeftijd en het klikt goed tussen die twee.

Zondag 7 september:
Even na alle ellende van voorgaande weken met het overlijden van Eeyore, Minoes en Espresso, wilde ik
toch ook een positief bericht plaatsen.
Met de overige ratjes, de dames en de heren, gaat het goed. Ik merk aan Missy wel dat ze echt wat ouder aan het worden is, ze slaapt veel en beweegt erg weinig, ze heeft wel een tumor, maar deze groeit eigenlijk bijna niet. Met Esja en Enjoy gaat het verder goed, beiden hebben af en toe wel wat problemen met hun luchtwegen. De dames Ferne, Zara en Joëlla houden ervan om zo snel mogelijk uit de kooi te ontsnappen op het moment dat het deurtje opengaat. Al na 1 seconde niet opletten en Zara zit al in de kledingkast, en Joëlla en Ferne hebben nu ook door hoe ze daar moeten komen. Met Dottie gaat het eigenlijk verder ook goed, ze is erg rustig en lag altijd graag bij Minoes, maar de anderen liggen nu vaak bij haar.

Met de jonge heren gaat het ook goed Joska en Jelle groeien goed en Jelle is ondertussen mooi opgekleurd, een beetje richting oranje. Alvin doet het ook heel goed, dit ventje is meestal een van de eerste bij het deurtje als deze opgaat. Hij is een ontzettend lieve knuffelbeer. Ook met Floris en Xian gaat het prima. Floris zit super in zijn gekrulde vachtje en is een heerlijk makkelijk ventje. En ook met Anteros en Dante gaat het gelukkig verder goed.

Met Vlek en Streep gaat het gezien de omstandigheden ook goed. Vlek heeft een behoorlijke achterhandsverlamming en kan zijn achterpoten nu ook niet meer gebruiken. Maar ondanks dat heeft hij nog heel veel wilskracht, hij is dol op zijn eten en als het hem niet snel genoeg gegeven wordt, wil hij zelfs nog een poging wagen om in de tralies te klimmen. Met Streep gaat het ook goed, hij heeft er wel wat last dat zijn achterpootjes ook minder worden, maar het wordt op dit moment niet erger, blijft stabiel.

Met Freddie gaat het ook heel goed. Hij is wat rustiger nu zijn maatje Eeyore is overleden, het was duidelijk te zien in de periode dat Eeyore wat minder was, dat Freddie toch wel erg op Eeyore gesteld was. Freddie houdt wel van een lekkere knuffel, en die krijgt hij nu gewoon wat vaker.

Espresso, vrijdag 5 september:
Vorige week viel het me ineens op dat Espresso een dik oog had, eigenlijk leek het op een soort zwelling wat zijn oog  naar binnen drukte en de rest naar buiten. Eigenlijk zo van het een op het andere moment.
Ik heb hem wel meteen op de antibiotica en carprofen gezet. Maar vanaf dat moment was het zo dat het elke dag behoorlijk groter werd. Ik hoopte dat het om een abces zou gaan en vrijdag 29 augustus ben ik met hem naar de dierenarts gegaan. Zij dacht ook dat het vermoedelijk wel een abces zou zijn en raadde aan om nog even te wachten met het aanprikken ervan totdat het rijper zou zijn. Maar omdat het toch per dag behoorlijk groter werd, heb ik Espresso dinsdag toch naar de dierenarts gebracht om het open te laten maken.
Het bleek echter geen abces, er kwam alleen een aardige hoeveelheid bloed en weefsel uit. En de prognose was dan ook niet goed voor Espresso. Zijn hoofd was aan de kant van de zwelling bijna een keer zo groot en zijn oog werd steeds meer naar binnen gedrukt en wanneer hij zich krabde, beschadigde hij niet alleen de huid van zijn oog, maar ook zijn oog zelf. Het zalven van zijn oog hielp hier niet tegen.
En hoewel ik het heel erg moeilijk vond heb ik voor hem toch de beslissing genomen om hem vandaag in te laten slapen. Ik heb best wel getwijfeld hierover, want aan de ene kant leek het gewoon alsof Espresso zich nog ‘goed’ voelde, hij deed gewoon alles wat hij anders ook deed. Aan de andere kant was de zwelling zo groot en groeide met de dag zo veel dat het niet lang goed kon gaan, toen ik hem bij de dierenarts uit het bakje haalde, was zijn oog ook ineens naar buiten gaan staan en op dat moment was het echt wel duidelijk dat ik Espresso zo niet door kon laten lopen. Ik ga dit lieve ventje heel erg missen, en hij is veel te jong gegaan.

Minoes, woensdag 3 september:
Minoes tobde al een tijdje met haar gezondheid. Ze had een abces bij haar neus zitten. Het was een abces wat moeilijk schoon te maken was en ook steeds dieper ging zitten. De dierenarts heeft het twee keer goed schoongemaakt en bij de laatste keer is ook een tandje geknipt, omdat die doorgroeide.
Nadat het abces de laatste keer schoongemaakt was, vertelde de dierenarts mij al dat het er niet goed uit zag, het abces zat gewoon erg diep. Dinsdagavond en zeker vandaag merkte ik dat het voor Minoes toch niet meer ging. Ze had problemen met gewoon ademhalen, omdat haar neus door het abces dicht zat, en daardoor had ze ook moeite om goed te eten. Ze heeft vandaag dan ook bijna niets gegeten. Ik heb daarom toch besloten om haar in te laten slapen. Minoes is 2 jaar en 8 maanden geworden.

Eeyore, zondag 24 augustus:
Een paar weken geleden (16 juli)  is Eeyore geopereerd aan een tumor bij zijn keel. Het was een behoorlijk zware operatie, want er bleek nog een tweede tumor achter te zitten. Eeyore kwam gelukkig wel goed uit de narcose. Hij herstelde echter niet zoals verwacht. Hij kreeg last van wondvocht, en ondanks dat hij op de antibiotica zat, liep hij ook een middenoorontsteking op. De antibiotica leek dan ook niet echt aan te slaan.

Al die tijd zat hij alleen om te herstellen, maar omdat dat niet echt goed ging heb ik hem uiteindelijk toch maar weer bij zijn maatje Freddie gezet. In eerste instantie was ik een beetje bang voor zijn reactie op Eeyore omdat die twee regelmatig behoorlijk konden kibbelen. Maar het ging juist heel goed. Ze hebben geen mot meer gehad. Het was duidelijk te merken dat Eeyore erg veel steun zocht bij Freddie en Freddie dit ook aan Eeyore gaf.

Half augustus kreeg hij daarbij ook nog problemen met zijn luchtwegen, hij reageerde wel goed op de antibiotica die hij daarvoor kreeg, maar het was te merken dat hij door alles bij elkaar, heel wat maanden op zijn leeftijd heeft moeten inleveren.
Zondag 24 augustus heb ik hem moeten laten gaan. Aan alles was te merken dat het niet meer ging voor hem. De zaterdag ervoor merkte ik al dat hij minder at en de zondag zelf at hij met heel veel moeite, en zijn ademhaling was ook een stuk zwaarder geworden. Ik vind het heel jammer dat ik hem sinds zijn terugkomst maar zo kort heb mogen hebben.

24 juni:
Het gaat goed met Joëlla, Joska en Jelle. Ook met de rittens die naar de reserveerders zijn gegaan gaat het goed.
Tijdens mijn vakantie heb ik Joëlla geïntroduceerd in de damesgroep, en dit ging redelijk, in het begin wat moeilijker, maar gelukkig tegen het einde van mijn vakantie konden ze met z’n allen bij elkaar weer naar huis.
Eigenlijk gaat het met alle ratjes op dit moment wel goed.

7 juni:
Alle heren zijn ondertussen opgehaald, alleen van de dames zijn er nog twee die vandaag worden opgehaald.
Het gaat goed met Jelle en Joska, van het begin af aan hebben de heren de kleintjes allemaal goed geaccepteerd.
Bij de dames gaat het wat langzamer, de intro met alle rittens verliep erg moeilijk en heb ik ook niet doorgezet. Na vandaag als de rest van de dames zijn opgehaald ga ik Joëlla langzaam introduceren.

3 juni:
Met Zigzag en de rittens gaat het nog steeds heel goed. De verdeling is ondertussen bekend en de meeste hebben al een naam. De rittens worden aan het eind van de week alweer opgehaald.
26 mei:
De rittens zitten nu met 4 weken goed op gewicht. Af en toe worden ze even apart gezet zodat Zigzag toch een beetje rust krijgt, wat ze wel fijn lijkt te vinden. Ook zijn er de laatste paar dagen weer nieuwe foto’s in het album gezet.


19 mei:
De rittens klimmen en rennen nu het hele hok door. Ze waren de eerste paar dagen toen de oogjes open waren nog redelijk rustig en sliepen veel, maar dat is nu wel over.
Er staan weer nieuwe foto’s.

Ander nieuws, is dat ik Minoes vorige week heb laten opereren. Omdat er bij haar net als bij Yoali, maar in mindere mate ook bloed in de urine zat en ook zij niet reageerde op de antibiotica, heb ondanks haar leeftijd van 2 jr en 4 mnd toch haar baarmoeder laten verwijderen. Ik wilde absoluut niet dat het bij haar net zo zou gaan als bij Yoali.
Ze is er goed doorheen gekomen. Haar baarmoeder was duidelijk verdikt en niet zoals het hoorde.

12 mei: Onder nieuws bij het J-Nestje heb ik van elke ritten apart een foto gezet. Verder worden de meeste foto’s gewoon in het album gezet. Van de meeste rittens zijn vandaag de oogjes opengegaan. Zigzag doet het echt heel goed. De rittens volgen haar door de hele bak, ook als ze aan het eten of aan het slapen is.

7 mei:
Het gaat heel erg goed met de rittens, ze groeien allemaal zo snel. Er zit geel en beige in het nestje, en ontzettend veel blesjes. Van de 15 rittens hebben er 10 een blesje in verschillende maten en vormen. Er zijn weer nieuwe foto's in het album geplaatst.

Geen leuk nieuws is dat vorige week donderdag Yoali is overleden. Ik ben met haar naar de DA geweest om haar te laten opereren omdat er een sterk vermoeden bestond dat ze baarmoederontsteking had. Het was voor Yoali een zware operatie. En en ze is een paar uur na de operatie overleden, ze kwam niet goed bij uit de narcose. Ik ga dit super lieve, vrolijke en ondernemend meisje heel erg missen.

30 april:
Er is veel gebeurd. Het ging prima tussen Zara en Potifar, ze hadden het heel gezellig, maar
er was alleen niet veel actie te bespeuren. Het zusje van Zara, Zigzag is toen ook bij de twee gezet om Potifar wat te stimuleren. Dit heeft in ieder geval gewerkt. Beide dames kwamen in gewicht aan. Zara wel minder dan haar zusje Zigzag.

Ik heb Zara en haar zusje afgelopen vrijdag opgehaald, Zara was toen de laatste paar dagen niet meer aangekomen, en in totaal was het ook niet meer dan 40 gram. Toch had ze wel een klein buikje.
's Avonds is ze bevallen van helaas 2 dode rittens. Zeer waarschijnlijk waren de rittens al eerder overleden, aangezien haar gewicht de laatste paar dagen stil was blijven staan.

Omdat de verwachting al was dat Zara niet veel rittens zou krijgen, had Mariska aangeboden of ik misschien het nestje van Zigzag op wilde voeden, en dan ook als een Pipi's Place nestje. Echt super van haar. Vandaar dat Zigzag nu haar nestje bij mij heeft.

Ik ben super blij dat ik met Zigzag nog een mooie kans heb nu het met Zara niet is gelukt.
Maandag 28 april is Zigzag bevallen van maar liefst 15 gezonde rittens, allemaal roodoogjes.
Ze is een superlief moedertje, heel beschermend tegenover de rittens.

Ik hoop dat in de komende paar dagen duidelijk wordt hoe de geslachtsverdeling is. Dan zal ik daarna aangeven waarvoor nog te reserveren is.

27 april:
In overleg met José is Eeyore bij mij teruggekomen, en hij heeft zijn maatje Freddie meegenomen.

18 april:
Onlangs is mijn oma overleden, hierdoor heb ik op het moment even minder aandacht voor het updaten van mijn site. Degene die gereserveerd hebben voor het I-nestje van Zara houd ik zo ie zo via de mail op te hoogte.

2 april:
Vandaag is Yoali jarig, ze is 2 jaar geworden! Felicitaties ook aan haar broertjes en zusjes.

Haar kleindochter Ferne zal jammer genoeg geen moeder worden. Ik heb dit besloten omdat ze vorige week dinsdag alsnog “bevallen” is van een (dood) ritten. Dit kwam geheel als een verrassing. Omdat ze zaterdag flapperig was geweest en de dagen daarop terug viel op iets meer dan haar startgewicht verwachtte ik dit helemaal niet. Er is door een foto definitief vastgesteld dat er ook verder niets is achtergebleven, wat een hele geruststelling was.
Toch durf ik het niet nog eens met haar te proberen. Daarvoor is deze zwangerschap te vreemd verlopen, en ik wil niet de kans lopen dat een volgende zwangerschap weer verkeerd uitpakt.
Ik vind het wel heel jammer, want ik had hoge verwachtingen van de combi met Anteros.

Vorige week vrijdag is Zara naar haar date Potifar gegaan. Potifar is een hele mooie, lieve man, die heel relaxed is. Wat dat betreft vormt zijn rustige karakter een perfect tegenwicht voor het altijd drukke meisje dat Zara is. Het is nu afwachten of en wanneer er een dekking plaats gaat vinden en of deze succesvol zal zijn.

24 maart:
Ik heb de planning voor de nestjes aangepast. Helaas bleek Ferne op het laatste moment toch niet zwanger. Ik verwachtte haar nestje rond de 20ste, ze was niet veel aangekomen, maar 45 gram en de laatste paar dagen bleef ze stil staan met haar gewicht. Ze toonde toch echt wel zwanger, en is tussendoor niet flapperig geweest. Maar ze werd zaterdag dus wel flapperig. Helaas dus geen nestje voor Ferne. Ze is in twee dagen tijd alweer aardig  teruggezakt in gewicht. Ik wil proberen om  Anteros de komende week nog een keer bij haar zetten.

9 maart:
Helaas heb ik op 15 februari afscheid moeten nemen van Bubbles. Het ging eind januari al wat minder met hem, hij kreeg steeds meer last van zijn achterpootjes. En naast de ouderdoms verschijnselen die steeds erger werden, kreeg hij ook erg last van zijn luchtwegen en hij reageerde totaal niet op de antibioticakuren. Ik heb daarom helaas afscheid moeten nemen van dit geweldige ventje.   

Verder zijn deze week Vlek en Streep 2 jaar geworden. Met Streep gaat het goed, maar Vlek heeft nu wat meer last van ouderdomsverschijnselen, zijn achterpootjes zijn zwakker aan het worden.

1 februari:
Helaas is gisterochtend Chico overleden.
Hij was verder niet ziek, had de laatste tijd wel wat meer moeite met zijn achterpootjes.

Enjoy heb ik afgelopen dinsdag laten opereren aan een bultje op haar buik. Het leek op een rood blaasje wat wel steeds groter werd. Ik krijg over 14 dagen uitslag over wat het geweest is. Omdat de bult eigenlijk op de huid zat, was het een vrij lichte operatie. Met Enjoy gaat het allemaal prima.

Met wie het wat minder gaat is Bubbels, het Is duidelijk dat hij al aardig op leeftijd is. Ook hij is wat magerder geworden en heeft last van zijn achterpootjes gekregen.
Met Esja gaat het beduidend beter, niets geen gehoest meer, zo af en toe hoor ik haar een beetje niezen.  

10 januari:
De E-tjes zijn op 1 januari al weer 1 jaar oud geworden.
En op 4 januari zijn Minoes en Chico 2 jaar geworden.
Ik ben met Oud en Nieuw op vakantie geweest en tijdens de vakantie heb ik Esja weer geherintroduceerd in de damesgroep nadat ze er een behoorlijk lange tijd uit is geweest. De intro is eigenlijk zonder problemen verlopen, waarschijnlijk ook omdat ze tijdens de vakantie in een ander hok hebben gezeten. Het ging super tot de dag van naar huis gaan. Esja was wat lusteloos, wat ingevallen in haar flanken en nieste wat meer.
Ik ben 's avonds nog langs de dierenarts geweest. Het gaat nu weer om en infectie van de luchtwegen, ze had vocht tekort en er was ook wat op haar longen te horen. Een paar uur na de vochtinjectie zag ze er al iets beter uit en begon ze ook weer wat te eten.
En sindsdien gaat het weer steeds beter. Hoewel ze het uiterlijk niet toonde zal Esja wel een verminderde weerstand hebben gehad, en hoewel ik de intro echt super vond gaan, zal ze toch wat stress hebben ondervonden, en doordat er toch een aantal andere niezertjes op dit moment ook in de damesgroep zitten, heeft de infectie bij haar kunnen toeslaan. Ik houd haar voorlopig nog even apart, maar wil het op termijn als de overige niezertjes van het niezen af zijn, het zeker nog een keer proberen om Esja weer in de groep te zetten.

Ik hoop ook binnenkort mijn nieuwe nestplanning op de site te zetten voor Ferne en Zara.

Terug...

wpef3dadc4_02.jpg
wpeba62258_02.jpg
Archief 2008
wpa5a3e71b_02.jpg