wp21132134_02.jpg
wpa5e947af_02.jpg
wpa0efc448_02.jpg
wpc4e52a9b_02.jpg
21 december: De rittens zijn gisteren gescheiden en de ventjes zitten nu bij het RenSventje. Ze kunnen het heel erg goed met elkaar vinden. De andere rittens hebben al een aantal keren samen gelopen met de RenSjes. Deze zitten nu samen met Ola en Queenie en dat gaat nu ook erg goed. Het is dan ook de bedoeling dat Nora en haar dochters daarbij gaan.

18 december: Sinds kort zijn de rittens van de Mary naar een Jenny overgegaan. Het is duidelijk te merken dat ze de ruimte waarderen. Ze vinden het erg gezellig in de hangmat.

Ik laat ze regelmatig ook los lopen op de bank. Ze vinden het heerlijk om alles te ontdekken en te onderzoeken. Er staan ook weer nieuwe foto's in het album.

9 december: De rittens zitten sinds maandag in de Mary. Nu ze een wat meer open ruimte hebben en wat speeltjes in de kooi zijn ze meteen ook een stuk meer ondernemend.
De meeste rittens zijn nog zeer voorzichtig met vreemd voedsel, groente en fruit, ze beginnen er sinds vandaag voorzichtig van te eten. Maar het liefst drinken ze nog steeds bij moeders:)

7 december: Ferne is vandaag 3 jaar en 4 maandjes oud geworden.  Het gaat wisselend ze heeft vrij vaak dagen dat ze heel goed is op haar pootjes en af en toe zit er een dag tussen dat het even wat minder gaat. Maar nog steeds eet ze voor een ratje van haar leeftijd erg goed. Ze lust ook alles, eet ook werkelijk alles:) En ze vindt het gewoon heerlijk om geknuffeld te worden.

3 december: Met de rittens gaat het super. Hoewel ze nog niet uit zichzelf uit het nestje komen zijn ze wel ontzettend bewegelijk, helemaal nu ze allemaal de oogjes ook open hebben.

2 december: Vandaag heb ik helaas Karel moeten laten inslapen. Het ging niet meer met zijn kaakabces. We gaan je heel erg missen lieve Kareltje.

29 november: Wat groeien de rittens toch snel:) Ze zitten allemaal al zo mooi in hun gekleurde vachtje. Ook de 3 pleegrittens doen het super.  Nora is en heel lief en relaxed moedertje.

25 november: Het gaat heel erg goed met Nora en haar rittens. De kleine ukkies groeien goed. Afgelopen maandag heeft Nora er 3 pleegrittens bij gekregen. Hoe dit zo gekomen is kun je lezen op de site van Rattery Havyn ook met deze 3 rittens gaat het prima, ze zijn 1dagje ouder dan Nora haar rittens.

19 november: Vandaag zijn mijn K-tjes 2 jaar geworden. GEFELICITEERD aan alle K-tjes.

18 november: Vanmiddag is Nora bevallen van 10 rittens. Alle rittens hebben donkere oogjes. Bij de eerste telling waren het 3 mannen en 7 vrouwtjes. Nora is een heel lief moedertje en zorgt erg goed voor de kleintjes.
Met Ferne gaat het de laatste dagen iets minder, ze eet nog wel steeds erg goed, maar haar balans is duidelijk minder. We halen haar er lekker vaak uit en ze wordt goed verwend. Het is te merken dat ze op dit moment heel erg graag geknuffeld wil worden.

Ook met Karel gaat het toch minder. Over zijn situatie ben ik niet positief. Alle antibiotica, schoonmaken en spoelen  hebben niet geholpen en zijn kaakabces is groter geworden. Een moeilijke beslissing zit er dan ook aan te komen.

13 november: Tijdens mijn vakantie heb ik de rittens gesplitst. De mannetjes zitten apart en de vrouwtjes van Ola en Olina heb ik samengezet.  Doordat het daardoor wel een hele grote groep rittens werd, heb ik deze voor een deel weer gesplitst waarbij ik de rittens die samen weggaan bij elkaar heb gelaten. In alle groepen heb ik er wat ouderen bijgezet, voor de opvoeding:) Bij de heren zijn dit wisselend Nemo, Charlie, Phineas en Quibble. En bij de dames iedereen behalve Keira, Lady, Mitzy en Nora.
Tijdens de vakantie zijn ook weer nieuwe foto's gemaakt van de rittens gezamelijk, deze komen binnenkort in het fotoalbum.

Op 26 oktober heeft Nora samengezeten met Liam. Haar nestje verwacht ik rond 17 november.  Ze is tot nu toe al 61gram aangekomen.

7 november: Ferne is vandaag alweer 3 jaar en 3 maandjes oud geworden.
Ze heeft er al aardig wat grijze haartjes bijgekregen maar ze is nog steeds
actief en eet erg goed.

29 oktober: Het gaat super met de rittens, ze zijn heerlijk actief. Komende paar dagen ga ik kijken hoe ze het vinden om met wat andere oudere ratjes te lopen en hoe de oudere het vinden om  weer wat rittens in de groep te hebben.
Gisteren is Joska 2,5 jaartjes oud geworden. Gefeliciteerd Joska!

24 oktober: Gisteren zijn er nieuwe foto's gemaakt van de rittens waar ze allemaal apart opstaan.  Ze staan in het fotoalbum  maar ook  onder de reserveerlijst.

19 oktober:
Met Karel gaat het naar omstandigheden goed. Zijn wond wordt 2x per dag schoongemaakt en gespoeld. En hij laat dit gelukkig heel netjes allemaal toe.

Kai is vandaag onder het mes geweest. Zijn uitslag kwam gisteren binnen en het bleek om een cyste van de huid te gaan. Het was best een zware operatie omdat het allemaal vrij diep zat en dicht bij het middenoor. Maar de dierenarts is voorzichtig positief en heeft op het oog alles weg kunnen halen. Hoewel Kai er op dit moment erg goed uitziet, blijft het de komende paar dagen toch even afwachten hoe alles verloopt.

18 oktober:
De rittens zitten sinds zondag in de Mary en vermaken zich prima.
Ze worden elke dag iets meer ondernemend. De rittens van Olina zijn nog iets rustiger dan die van Ola.

17 oktober: Jelle
Helaas is vanochtend Jelle overleden. Het ging de laatste tijd wel iets minder met hem. Voornamelijk wilden zijn achterpootjes niet meer. Hij verbleef dan ook de laatste tijd graag op de beneden verdieping. Ook werd zijn eetlust wat minder, maar dit leek op een gegeven moment ook weer wat beter te gaan. Lieve Jelle we gaan je missen.

13 oktober:
Karel is begin oktober geholpen aan een kaakabces. Het is schoongemaakt en een BO (bacteriologisch onderzoek) is opgestuurd. Hieruit kwam naar voren dat de bacterie gelukkig gevoelig was voor een aantal antibiotica, enrofloxoral was daar niet een van. Sindsdien is het 2x per dag schoonmaken en spoelen. De bult is weg, maar ik kan natuurlijk niet zien hoe het er van binnen nu uitziet. Voorlopig blijft hij op de antiobiotica en wordt hij 2x per dag gespoeld.

Kai heeft ook een bult bij zijn oor, ik dacht in eerste instanitie aan hetzelfde als bij Karel, maar dit bleek er toch anders uit te zien, zodanig dat de DA niet alles weg durfde te halen. Hier is het nog even wachten op de uitslag van het BO. Voorlopig blijft hij op de antibiotica zitten waar hij al een tijdje op zat.

7 oktober: Vandaag is Ferne 3 jaar en 2 maandjes oud geworden. Het is toch wel heel bijzonder dat ze er nog steeds is. Voor haar leeftijd is ze ook nog best wel actief op haar manier. Ze loopt zelfs af en toe een paar pasjes in het loopwiel.

Het gaat super met Ola en Olina en de kleintjes. Ze groeien goed.
Bij Ola in het nestje zit er één vrouwtje dat bij de geboorte geen staart had en waarbij de achterpootjes niet helemaal goed blijken te functioneren. Het is even afwachten hoe dit laatste zich ontwikkelt wanneer de rittens wat meer gaan lopen en klimmen

26 september: zondagochtend vroeg richting 2uur is heel onverwacht Joella overleden. Zaterdagavond laat viel het op dat ze ineens voor haar doen vreemd op het plateautje lag. Toen ik haar eruit haalde was ze erg bleek en was ze niet echt warm. We zijn toen 's nachts naar de DA geweest, die constateerde een shock en ook een ondertemperatuur en hij voelde ook wat in haar buik wat waarschijnlijk niet helemaal goed was, hij merkte dat bij het voelen Joella daar wat gevoelig op reageerde. Hij heeft haar een pijnstiller gegeven, iets tegen de shock en een warme vochtinjectie. Achteraf bekeken was dit allemaal niet nodig geweest en heb ik het sterke vermoeden dat Joella misschien al in het overlijdensproces zat. Maar omdat dit zo onverwacht gebeurde had ik dit niet als zodanig herkend. Ik ga deze dame erg missen, ze had wel haar nukken en grillen zeker toen ze nog wat jonger was, was ook niet de makkelijkste met intro’s. Maar sinds ik haar met Dottie en Ferne apart heb gezet en later dat ze na het overlijden van Dottie alleen met Ferne overbleef heb ik altijd het idee gehad dat ze het toch wel heel erg fijn vond om in een kleine groep te zitten en ze had het ook duidelijk erg naar haar zin en kon het bovendien ook goed vinden met Dottie en Ferne.

29 september:
Ola en Olina heb ik afgelopen zondag opgehaald bij Rattery Pors. Beide dames zijn heerlijk zwanger. Het was wel even een omschakeling na het plotselinge overlijden van Joella om Ola en Olina op te halen, maar ze konden ook niet langer blijven aangezien beide dames rond de 30ste uitgerekend zijn. Het is mooi om te zien dat terwijl ze beiden zwanger, ze het nog steeds goed met elkaar kunnen vinden, ze liggen graag samen in de sputnik. Tot gisteren hebben ze in de Mary gezeten, maar ’s avonds heb ik wel de duna’s voor ze klaar gemaakt en zitten ze nu apart.

25 september:
Vandaag zijn de rittens opgehaald. Het agouti berken rex dumbo ventje uit het P-nest is samen met het zwart gebleste dumbo ventje uit het Q-nest weggegaan. Ik had ze al wel een paar dagen met z’n tweeën samen zitten zodat ze al een beetje konden wennen dat ze niet meer in de groep zaten. Want ik moet zeggen dat alle rittens het wel heel erg goed deden in de herengroep.
Het agouti berken gladharig dumbo ventje heeft ook een goed huisje gevonden bij een reserveerder die eerder 3 jonge ventjes uit een oepsnestje opgehaald had, deze heren waren jonger, net 6 weken. Ze hebben met z’n 3-en even een paar daagjes bij mij gelogeerd zodat ik kon kijken of het met het P-tje ook goed klikte. En dit was het geval, van beide kanten.

19 september: Het gaat super met de kleintjes in de herengroep, ze zijn lekker ondernemend, eigenwijs en speels. Ook de beide vrouwtjes doen het heel erg goed in de damesgroep. In het verleden gaf het nog wel eens problemen in de groep maar nu ging het eigenlijk heel erg makkelijk. Wel zitten de dames tijdelijk in een aangepaste kooi en dus niet in hun eigen.

Het gaat ook erg goed met Ola en Olina. Beide dames zijn nog niet weer flapperig en komen aan in gewicht. Het blijft nog heel even afwachten maar dan kan ik ze komend weekend misschien al weer ophalen.

12 september: Vandaag heb ik de twee mannelijke q-tjes bij de grote heren gezet. Ik had ze al eerder van de week wisselend op de bank laten lopen met de anderen en dit ging heel erg goed. Voor 4 weken en 2 dagen oud zijn ze al erg groot en zwaar, 76 en 87gram. Vandaar dat ik dt wel aandurfde zelfs in de furet.
En tot nu toe gaat het uitstekend.

De kleine dames heb ik al wel eerder met Millie en Poppy op de bank laten lopen, komende tijd ga ik ook de dames samen laten wennen. Millie en de kleintjes gaan in ieder geval wat groter verhuizen, van de Mary naar de Jenny.

8 september: Hoewel Ola en Olina bij mij nooit op dezelfde dag flapperig waren, meestal de één een dag eerder dan de ander, waren ze vandaag tegelijk flapperig . Er zijn bij beide dames ook meerdere dekkingen gezien. Nu is het afwachten.

7 september: Lieve Ferne is vandaag 3 jaar en 1 maandje oud geworden. Gefeliciteerd!

5 september:
Vanmiddag heb ik Ola en Olina naar hun dates gebracht bij Rattery Pors. Kijk bij Planningen van de Nestjes voor meer info over hun dates.

22 augustus:
Ik heb besloten om mijn herengroep te splitsen. De oudere heren: Joska, Jelle, Kai, Karel en Elmo zitten nu samen. En de andere groep wordt dan de jongere groep met Mika, Liam, Nemo, Nielson, Charlie, Phineas.
De jonge heren en de rittens zitten sinds 1,5 dag eindelijk in dezelfde kooi. Van de P-tjes zijn 3 heren al opgehaald. 2 blijven nog even tot na de vakantie en 2 zijn nog te reserveren.
De intro in de damesgroep ging super. De rittens waren vrij makkelijk en gingen simpel op hun rug liggen. Van de P-tjes zijn de 2 vrouwtjes ook al opgehaald. Poppy doet het  goed in de groep, ze laat niet over haar heen lopen maar weet wel wanneer het nodig is om zich zelf een beetje in te houden.

7 augustus: Vandaag is Ferne 3 jaar geworden. Gefeliciteerd en nog vele maandjes erbij.
3 augustus: Zondagavond heb ik Charlie bij Ratcity opgehaald.  Hij zit sinds maandagavond samen met de ventjes van Xilly. Charlie is is geboren uit het C-nestje van Ratcity van Carlie en Karel. Meer info over Charlie komt binnenkort op de site.

Tussen Charlie en de kleintjes van Xilly gaat het heel goed. De kleintjes van Xilly genieten duidelijk van de grotere kooi, kllimmen en stoeien er aardig op los en Charlie doet mee:)

16 juli: Helaas heb ik vandaag Floris moeten laten inslapen.  
Hij at sinds 2 dagen erg slecht, alles kostte hem heel veel energie, die hij niet meer leek te hebben. Ik zag vandaag ook dat het met zijn ademhaling niet goed zat. Hij was echt op.
Floris was wel een ratje met een enorm doorzettingsvermogen.
In dat opzicht leek hij ook echt op zijn moeder Dottie. Floris is 2 jaar en ruim 11 maanden geworden. Ik ben erg blij dat ik Floris zo lang bij me heb mogen hebben en ga hem dan ook erg missen.

7 juli: Ferne en Floris zijn vandaag 2 jaar en 11maandjes oud geworden. Met Ferne gaat het eigenlijk wel goed gezien haar leeftijd, ze doet alles rustig aan. Floris had afgelopen weekend wel een behoorlijk dipje, maar daar lijkt hij nu weer een beetje uitgekomen, hij eet/drinkt weer beter.

4 juli: Gefeliciteerd alle M-metjes met jullie 1e verjaardag.

30 juni: Gefeliciteerd alle L-letjes met jullie 1e verjaardag.

29 juni: Helaas heb ik vanavond afscheid moeten nemen van Kiljan. Hij liep al een poosje met een ontsteking/abces bij zijn oor en kaak. Het geven van antibiotica en het meerdere keren laten schoonmaken bij de dierenarts heeft niet geholpen. Tot het einde was Kiljan een ventje die gewoon doorging en heel erg van een knuffel hield. Ik ga dit ventje waar ik veel te vroeg afscheid van heb moeten nemen erg missen.

2 juni: Zowel bij de dames als bij de heren is de intro achter de rug. Nora heeft het naar haar zin in de damesgroep en Nemo en Nielson kunnen het prima met de andere heren vinden.
Natuurlijk zijn er in beide groepen wel eens wat aanvaringen, maar deze verlopen zonder al te veel problemen.

Met Kiljan gaat het nog steeds niet goed, hoewel hij zelf wel opgewekt is en nu verder ook goed eet en drinkt, gaat het met zijn oorontsteking/ kaakabces niet beter. Het wordt ondanks alle medicatie alleen maar erger. Hij wordt hier lekker extra geknuffeld en het is heel erg duidelijk te merken dat hij dat erg prettig vindt.

9 mei: Alle rittens zijn nu opgehaald op 2 na. Voor deze twee dames doe ik een intro met een ouder vrouwtje die bij mij logeert en tot nu toe gaat dit prima.

Met mijn eigen dames en heren verloopt het iets langzamer. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is het voorzichtig een voor een de groten bij de kleintjes zetten.

Papa Uggy van het O- nestje kan het heel goed met zijn zoontjes Ozzy en Olivier vinden. Onderstaande foto is door Uggy's eigenaar gemaakt.

7 mei: Gefeliciteerd Ferne en Floris. Al weer 2 jaar en 9 maanden oud.

Naast dit mooie nieuws van Ferne en Floris ook wat minder goed nieuws.
Kiljan heeft al een poosje last van een hardnekkige oorontsteking. Hij zit hiervoor ook op stevige antibiotica en zalf. Vandaag heeft de dierenarts het opengemaakt omdat er van de week toch duidelijk een bult te voelen was. Ze heeft veel weggehaald aan onstekingsmateriaal, maar het zag er niet positief uit. Het is heel sneu voor hem, maar hij moet toch even apart zitten. We knuffelen hem ontzettend veel en hopen dat dit keer de antibiotica wel aanslaat.

3 mei: op 1 na zijn alle rittens van Mitzy opgehaald. Het meisje (Diesel) zit bij de kleintjes van Kapibara. Zij zal samen met een russisch blauw meisje weggaan.

De rittens van Kapibara zijn super. De 3 heren zitten samen met Liam. De kleine dames heb ik laten lopen met de andere dames en buiten de kooi ging het prima. Ook in de kooi ging het goed zolang het deurtje open was.
Op het moment zitten ze nog wel apart maar ze lopen vaak samen.

Op dit moment logeren Xinix en Carlie van Ratcity bij mij. Carlie is hier voor een date met Kai.

28 april:  GEFELICITEERD aan alle J-tjes. Alweer 2 jaar!

22 april: Met Kapibara en haar rittens gaat het nog steeds heel goed. Er zijn weer nieuwe foto's.

19 april: Helaas wat triest nieuws, Dottie is vanochtend vroeg overleden. Mijn lieve meisje is 3 jaar en bijna 5 maanden geworden. Ik ga haar heel erg missen.

17 april: Vandaag heb ik wat kooien omgewisseld. De furet xl van mijn dames heb ik tijdelijk even uit elkaar gehaald.
Ik heb de kleintjes en Mitzy en mijn overige dames bij elkaar gezet in de Samo kooi die wat smallere tralies heeft en wat hoger is. En dit gaat eigenlijk fantastisch.
Waarschijnlijk komt dit toch doordat Ferne en Joëlla nu samen met Dottie apart zitten. Ferne en Joëla gaven altijd wat problemen met intro's.

De heren zitten ook sinds vandaag wat groter samen met Mika en Liam. Die twee zijn ontzettend makkelijk, de kleintjes mogen veel, maar ze laten niet over zich heen lopen.

11 april: Ik ben gisteren op bezoek geweest bij  Fairy Tales, de rittens van Kapibara zijn echt super lief en zo mooi. Kijk snel bij nieuws voor de foto's die gemaakt zijn.

De 3 heren van Mitzy zijn gisteren naar de Mary kooi gegaan. Doordat ze maar met z'n drieën zijn, is het wat rustiger in die kooi.
In de Jenny met de dames is het nog steeds een drukke boel met z'n 11en.

9 april: Vandaag zijn de rittens van Mitzy overgegaan naar de Jenny kooi. Dit vinden ze geweldig, wat meer ruimte die ze meteen gebruiken om  te klimmen. Mitzy doet het nog steeds super, al heb ik haar de laatste paar dagen er wel wat vaker uit gehaald en voor wat langere periodes tussendoor in de damesgroep gezet. Ik kan merken dat ze dat toch wel prettig vindt.

8 april: Er zijn nieuwe foto's van de N-netjes. Ze zijn zo mooi:) Kijk gauw bij  Nieuws voor de foto's .

3 april: Kapibara en haar kleintjes doen het enorm goed. Ze groeien erg hard en er zit enorm veel variatie in het nestje.
De kleurtjes zijn nu ook allemaal duidelijk.
De mannen zijn zwart husky, argente variberken en beige japanner.
De vrouwtjes zijn zwart, argente, 2 russisch blauw en 2 russisch blauw agouti

31 maart: Vandaag zijn Mitzy en haar rittens naar de Mary gegaan, waar ze meer ruimte hebben om te rennen en te klimmen en daar maken ze goed gebruik van.

30 maart: in het nestje van Kapibara zitten 3 heren en 6 vrouwtjes.
Meer info bij het nieuws van het N-nestje.

28 maart: Met Kapibara en haar kindjes gaat het nog steeds uitstekend. Ze wordt nog wel onrustig wanneer het te lang duurt om  foto’s te maken. Ze heeft ze heel mooi ingepakt in krantensnippers.

26 maart: Gisterenmiddag 25 maart is Kapibara bevallen van 9 rittens. Ze zien er lekker dik en goed uit. En Kapibara zorgt heel erg goed voor ze.

Vandaag heb ik nog weer wat nieuwe fotos van Mitzy haar kleintjes gemaakt.

24 maart: vandaag zijn bij bijna alle rittens de oogjes open gegaan. Ze blijven nog redelijk rustig in het nestje liggen. Mitzy brengt degenen die het wagen even af te dwalen netjes weer terug.

22 maart: De kleuren in het nestje zijn Zwart, Agouti en Beige.
Bij de mannen zijn de kleuren, 2 beige en 1 agouti. Bij de vrouwen zijn dit, 2 beige, 5 zwart, waarvan 2 een berken tekening hebben en 4 agouti’s.

21 maart: Vandaag is Dottie alweer 3 jaar en 4 maandjes oud geworden.

17 maart: Het gaat heel erg goed met de rittens, alle 14 groeien goed en Mitzy doet het ook fantastisch. Voor zover ik het nu kan bekijken lijkt het erop dat er als kleuren agouti, zwart en beige in zit.

12 maart: Er zitten 14 rittens in het nestje van Mitzy. Voor zover ik heb kunnen zien zijn het 3 heren en 11 vrouwtjes. Zowel bij de mannen als bij de vrouwtjes zitten er 2 roodoogjes.

10 maart: Mitzy is vanmiddag bevallen van voor zo ver ik heb kunnen zien 14 rittens. Ze zit goed op het nestje en de rittens hebben allemaal mooie melkbuikjes.

9 maart: Mooie foto's van Mitzy hoogzwanger en met haar moeder Keira. Keira zit wanneer ik thuis ben bij Mitzy in de duna. Verwacht wordt dat ze vandaag  of morgen gaat bevallen. Ze is tonnetje rond en veel aangekomen, ze begon met een start gewicht van 353gram, nu weegt ze 503gram. Ze is van het begin af aan heel netjes elke dag een paar gram aangekomen, ze is niet afgevallen en heeft niet stilgestaan, de laatste paar dagen gaat het bijna met 10gram per dag. Het is dan ook niet vreemd dat ze het prettig vind om op haar rug te liggen:)

7 maart: Ik heb vandaag een nieuwe bewoonster opgehaald bij Fairy Tales. Haar naam is Millie. Ze is de dochter van Mayla Mi, het zusje van Mitzy. Ze is een russisch blauw berken dametje. Echt lief, ondernemend en totaal niet bang. Ik heb haar tot nu toe alleen nog kennis laten maken met Xilly, Xolani en Lady. En dat ging heel erg goed. Momenteel zit ze samen met Xilly en Xolani.

21 februari: Dottie is vandaag 3 jaar en 3maandjes oud geworden.
Ze is de laatste maand wel wat achteruit gegaan. Hoewel ze goed eet en drinkt is ze wel wat afgevallen, ze staat ook nog iets meer wankel op haar pootjes, wat duidelijk te zien is als ze besluit om ondernemend te worden en naar boven te lopen of te klimmen. Ze is onstabiel met haar achterkant. Maar ze heeft door dat wanneer ze er kort even wat vaart in zet ze makkelijker ergens komt.
Ik heb ondertussen doordat Dottie soms toch nog zo ondernemend is maar weer wat extra stukjes fleece her en der gehangen in de kooi als 'vangnet' .

15 februari: Mitzy heeft vandaag voor de tweede keer samengezeten met Uggy. Uggy logeert momenteel met zijn broertje bij mij. Ze lijkt goed aan te komen, maar het blijft even afwachten of dat ze niet net als de eerste keer richting einde van de tweede week gaat resorberen.

7 februari: vandaag zijn Floris en Ferne 2,5jaar oud geworden.
Het is aan beide wel een beetje te merken dat ze op leeftijd zijn. Ferne krijgt steeds meer grijze haartjes en ik merk aan haar achterpootjes dat daar iets minder kracht in zit, dit geldt ook voor Floris.
21 januari:
Dottie is vandaag 3 jaar en 2 maand oud geworden.
Ze is en blijft ondanks haar ouderdom een ondernemende dame met veel pit en doorzettingsvermogen.

Xilly en Xolani - twee nieuwe dames:
Alweer enige tijd terug is hier uitbreiding gekomen met Xilly en Xolani, twee super lieve dames uit het X-nest van Ratcity waarvan mijn Jelle de papa is.
Ik ben nog wel steeds bezig met de intro, door de onvoorspelbaarheid van Ferne duurt de intro best wel lang.
Maar op dit moment gaat het goed in de reservekooi.

Mitzy en Keira uit logeren:
Mitzy en Keira zijn uit logeren. Mitzy heeft op 9 januari bij haar date Ratcity's Uggy gezeten. En het lijkt succesvol, ze is tot nu toe redelijk goed aangekomen. Het blijft nog even afwachten of dit verder goed gaat.
Ik neem op dit moment geen nieuwe reserveringen voor dit nestje totdat het geboren is en ik weet hoeveel rittens erin zitten.  Dan komt het ook op mijn site te staan.
wp40334398_02.jpg
Archief 2010
wp392fb598_02.jpg

Terug...

wpcb1faae6_02.jpg
wp0dd0b61e_02.jpg