wp21132134_02.jpg
wp639c1892_02.jpg
wp37a98254_02.jpg
wpd31a900f_02.jpg
wpc3679261_02.jpg
Archief 2013
19 december 2013: Vandaag hebben we totaal onverwacht afscheid moeten nemen van Uki. Uki was natuurlijk met een leeftijd 2 jaar en 9 maanden echt een oud ventje, maar hij leek behalve dat zijn achterpootjes niet meer mee wilden werken toch erg tevreden te zijn. ‘s Ochtends voordat ik naar mijn werk moest hoorde ik hem wat geluidjes maken, die klonken niet zorgwekkend maar ik heb hem  toen wel meteen op de antibiotica gezet. Maar naar mate de uren verstreken ging het snel steeds slechter met hem . Helaas zat ik voor mijn werk in Den Bosch en kon zelf niet op tijd terug zijn om met hem naar de dierenarts te gaan. Door de telefoon was duidelijk te horen dat het heel erg slecht met hem ging. Hij had het ontzettend benauwd en moest direct geholpen worden, dus is mijn moeder met Uki naar de dierenarts gegaan. Maar zijn situatie was gewoon te slecht en zijn benauwdheid dusdanig dat hij daar niet meer uit kwam. En er is toen besloten om  Uki te laten gaan.

18 december 2013: Helaas was de week voor Kerst niet een fijne week, want ook van Yoshi hebben we een dag voor het overlijden van Uki afscheid moeten nemen. Eerder was er bij Yoshi een middenoorontsteking geconstateerd en hij had het echt heel zwaar, het duurde even voordat hij beter reageerde op de medicijnen. Maar de zondag en maandag leek het er echt op dat hij vooruit ging. Yoshi ging weer meer zelf drinken uit het flesje en zijn hapjes likte hij nu zelf op van een bordje. Ook liep hij wat stabieler en tollen deed hij bijna niet meer. En toch ging het dinsdag ineens weer een stuk slechter, nog slechter als daarvoor. En helaas hebben we woensdagochtend afscheid moeten nemen van Yoshi, hij is heel rustig zelf gegaan. Met 2 jaar en 2 maanden oud hadden we hem  bijzonder graag nog veel langer bij ons willen hebben.

8 december: Vorige week zondagmiddag heb ik voor Dino een maatje bij  Opvang Parzival gehaald. Hij heeft eerst een tijdje in de damesgroep gezeten, waar hij voornamelijk door één ratje echt een beetje gepest werd. Uiteindelijk was de stituatie voor hem in de groep niet leuk meer en heb ik besloten om dan voor hem alleen een maatje te zoeken. Het meisje, dat we Illy hebben genoemd, is een husky vrouwtje, en is een zusje van Alex, die nu bij Luna zit.
Het heeft even geduurd en ik moest na een hefige aanvaring zondagavond vanaf 0  beginnen. Maar na een weekje regelmatig samen loslopen, zitten de 2 sinds gisteravond samen in een Mary en het gaat nu heel erg goed.

5 december: De kleintjes hebben al eerder lekker losgelopen, maar vanavond heb ik ze kennis laten maken met de groep waarin ze komen. En ik moet zeggen dat ze allemaal erg makkelijk waren tegenover de kleintjes. Ivanhoe is wel behoorlijk onder de indruk van de groten, de rest wat minder :)
Het is nog even wachten tot de kleinste, Ivanhoe 200gram  weegt voordat ik aan een echte intro begin. Maar voorlopig laat ik ze zo af en toe samenlopen lopen dan  kan iedereen een beetje wennen aan elkaar.

3 december: Rosalie is vanochtend overleden. Ze is redelijk rustig zelf heengegaan. Rosalie is 3 jaar en 2 maanden oud geworden. Ze zat de laatste maandjes samen met Uki. Een beetje sneu is het voor Uki wel die nu in zijn eentje zit. Ik moet even kijken hoe ik dit nu voor hem op ga lossen. Hij is nog steeds erg alert en hangt in het deurtje als hij weet dat er eten komt of dat hij er uitgehaald wil worden Hij krijgt nu lekker veel extra aandacht.

29 november: Vanavond hebben we de rittens van Heike, Indy, Ipke en Ivanhoe samen met Okkie, het zoontje van Hedwig en Dribbel opgehaald.

14 november: Helaas is aan het begin van de middag Xolo overleden. Zijn situatie was vanochtend niet dusdanig dat ik dit zo snel aan heb zien komen. Een paar dagen eerder, dinsdag, ben ik met hem naar de dierenarts geweest omdat hij duidelijk niet goed in zijn vel zat en ik merkte dat zijn achterpootjes ineens een stuk minder werden en hij veel met zijn hoofdje aan het schuddenwwas. Omdat het allemaal zo snel is gegaan en hij verder niet op de antibiotica heeft gereageerd die hij had gekregen wilde ik toch weten of de DA misschien nog iets kon constateren. Wat opviel was dat hij toch bloed en een vrij hoge hoeveelheid eiwit in zijn urine had zitten en ook was een van zijn nieren erg afwijkend. Het zou dus ook kunnen zijn dat Xolo last heeft gehad van nierfalen. We gaan dit lieve ventje heel erg missen. Xolo is 2 jaar en 3,5 maand geworden. We hadden hem heel graag nog langer bij ons gehad.


27 oktober: Vandaag zijn er 2 ventjes wegens omstandigheden uit mijn A2 nestje teruggekomen. Het zijn super lieve en grote mannen. Ze blijven lekker met zijn tweeën bij mij wonen. Ik zal ze binnenkort ook introduceren op de site.

25 oktober: Helaas heb ik vanochtend de beslissing moeten nemen om Queenie te laten gaan. Ze ging ineens behoorlijk achteruit met haar luchtwegen en had het ontzettend benauwd. En de medicatie hielp haar helaas niet. Lieve Queenie is 3jaar en 2maand geworden, we missen deze dame ontzettend.

18 oktober: Een dag nadat Dribbeltje zijn date met Hedwig had, heeft mijn Heike samen gezeten met Yoshi. Heike is vanmiddag bevallen van 6 rittens. Het was een moeilijke en zware bevalling voor haar.De bevalling van de laatste 2 rittens duurde erg lang. Heike bleef daarna ook bloed verliezen en ik heb haar daarom mee naar de diereanrts moeten nemen, hier heeft ze oxytocine gekregen en daarna ging het gelukkig een stuk beter en het bloeden stopte ook. Het volgende probleem was echter dat Heike de kleintjes niet wilde accepteren. Dat begon eigenlijk al nadat het 4e ritten geboren was. Toen liet ze de kleintjes achter in een hoek en ging voor de 5e en 6de in een andere hoek zitten en ze heeft sinsdien ook niet meer naar ze omgekeken. In het kort, uiteindelijk is het totaal verkeerd gegaan en heeft Heike voordat ik kon ingrijpen 2 rittens doodgebeten. Met de 4 overigen zijn we toen samen met Heike in een apart reisbakje zodat we haar wel in de gaten konden houden naar Opmeer gereden. Daar konden de 4 kleintjes bij hun pleegmoedertje Hedwig aangelegd worden. Ondanks dat zij er al 14 had doet ze het ontzettend goed met de 4 van Heike erbij.

Met Heike leek het allemaal goed te gaan, gezien de bevalling was ze vrolijk en actief, maar ik heb haar wel meteen na het weekend laten controleren in Duiven en daar bleek dat ze een baarmoederontsteking had. Waaraan ze de volgende dag succesvol geopereerd is. Dit kan natuurlijk heel goed de reden zijn geweest waarom de bevalling van Heike gelopen is zoals hij gelopen is.
Met Heike gaat alles weer goed, onlangs is ze 10 dagen na de operatie op controle geweest en het zag er goed uit.
Met 3 van de 4 kleintjes van Heike gaat het goed, met 2 zelfs heel goed. Er is 1 achterblijvertje een ventje, maar hij doet ontzettend zijn best om het bij te houden. Het zijn 3 mannen en 1 vrouwtje. Er is niet voor het nestje te reserveren, de ventjes komen gewoon allemaal bij  mij wonen.

16 oktober: Dribbeltje is een tijdje terug op date geweest en is vandaag papa geworden van 14 kleintjes samen met Ratcity's Hedwig

13 oktober: De intro van Dino in de groep van Clara lijkt nu goed te gaan. Ze hebben een paar dagen in de Duna gezeten en van daaruit zijn ze naar een Mary gegaan.  Als dit nu ook goed blijft gaan mogen ze binnenkort met z'n allen weer terug naar de Jenny.

12 oktober: Vandaag is Ratcity's Hedwig opgehaald, ze heeft bij mij succesvol gedate met mijn Dribbel. Dus als alles goed gaat wordt Dribbel  midden komende week papa.

4 oktober: Gefeliciteerd aan alle F-jes die vandaag 1 jaar geworden zijn.

30 september: Gefeliciteerd Rosalie is vandaag 3 jaar geworden. En met haar ook haar zusje en nichtje (Drop en Tijgertje). Heel bijzonder.

22 september:
Het gaat op dit moment (afkloppen) redelijk goed met iedereen. Uki zit alweer een tijd samen met Rosalie en die twee kunnen het goed met elkaar vinden.
Ook gaat het met Luna en Alex nog steeds goed.
Cubby heeft een date gehad met Gypsy van Ratcity, maar dat heeft ondanks 2 pogingen helaas niet gepakt.

17 augustus:
Helaas heb ik vanavond afscheid moeten nemen van Xidi. Aan de ene kant toch nog vrij onverwacht, aan de andere kant ook weer niet. Zo'n twee dagen eerder merkten we al op dat ze haar voorpootjes anders begon neer te zetten.
En dat zagen we wel als een teken dat er wel eens een beslissing aan zat te komen. Ze heeft natuurlijk 5 maand extra gehad met de behandeling voor haar hypofysetumor die haar die extra tijd heeft gegeven. Maar zaterdagavond was het ineens toch echt mis, ze is in zo'n korte tijd, binnen een dag heel snel slecht geworden, ze begon weer om te vallen en haar coördinatie was weg, en dat dat gebeurde binnen een dag was wel onverwacht. De beslissing om haar te laten gaan was toen helaas onvermijdelijk.

13 augustus:
Tussen al het slechte nieuws van de afgelopen tijd is het toch positief dat onze lieve Queenie 3 jaar is geworden. Ze is niet tumorloos, maar nog steeds heel erg energiek, houdt ontzettend  van haar eten, is altijd in voor een knuffel  en klimt nog steeds erg graag in de kooi.

11 augustus:
Triest genoeg heb ik in juli en augustus helaas van een aantal ratjes afscheid moeten nemen, van de meeste toch wel onverwacht. Ik heb het verhaal dit keer bij de ratjes zelf uitgebreid gezet.
Olina heb ik op 9 augustus laten gaan, ze was echt op ze is 3 jaar en bijna 5 maandjes oud geworden.
Voor Xiana heb ik op 2 augustus de beslissing moeten nemen, ze bleek een bottumor bij haar kaak te hebben, veel te jong nog, ze was net 2 jaar geworden. Ik had nooit gedacht dat Xiana eerder zou gaan dan haar zusje Xidi.
Willa heb ik een dag eerder op 1 augustus moeten laten inslapen, ze ging in korte tijd erg snel achteruit en medicatie mocht helaas niet baten, ze is ruim 2 jaar geworden en Nox is op 9 juli overleden naar aanleiding van de gevolgen van een operatie.

   
30 juli: Vandaag ben ik naar Jolanda van de opvang Parzival in Duiven geweest samen met Luna en heeft Luna een maatje gevonden in  Alex, een castraatje waar het ontzettend goed mee klikt.

26 juli: Vandaag zijn de X-jes 2 jaar geworden. Ook Xidi heeft deze verjaardag mee gevierd. Het gaat redelijk met haar, ze leeft nu dikke 5 maanden met een hypofysetumor die redelijk onderdrukt wordt met de medicatie.

30 juni: Er is veel gebeurd de afgelopen weken, veel mooie momenten, maar ook een aantal bijzonder trieste.
Ook zijn er 2 dames uit mijn X-nestje terug gekomen bij mij. Hele lieve dames, die kwa karakter ook erg dicht liggen bij Xidi en Xiana. Ze heten Nox en Luna en blijven voorlopig gewoon met zijn tweeën zitten, maar ik wil  ze wel op regelmatige basis samen laten lopen met de groep van Xidi en Xiana. De eerste kennismaking met Xidi en Xiana verliep heel gemoedelijk, veel vlooien en likken, echt heel lief.

28 juni: Vandaag heb ik afscheid genomen van Charlie, het lieve ventje was al enorm  op leeftijd, de 3 jaar onlangs gepasseerd, maar hij was nu echt op. Hij was altijd erg dol op zijn eten en zeker de laatste tijd erg in voor een knuffel. Een ventje wat absoluut erg gemist wordt.


21 juni: Totaal onverwachts en nog veel te jong is Dixie vandaag overleden.Ik vond haar ’s ochtends onderaan een trapje, totaal niet een plek waar ze normaal gesproken ligt. Toen ik haar eruit haalde, merkte ik meteen dat het mis was. Ze was heel sloom, haar ademhaling was niet goed en ze had een wat dikkere buik. Ik ben toen naar de dierenarts in Duiven gegaan.
Die kon niet direct aangegeven wat het zou kunnen zijn, hoewel ze wel kon voelen dat er duidelijk te veel vocht ergens zat. Er is daarna een foto gemaakt en daarop bleek dat haar maag vergroot was, maar de oorzaak was op de foto niet te zien. Dixie is daarna geopereerd, het bleek vrij ernstig. Het uitgebreide verhaal staat bij Dixie, in het kort, ze bleek een maagtorsie te hebben.
Het is een bijzonder zware operatie geweest, maar hij was wel succesvol, maar Dixie kwam slecht uit de narcose, hoewel ze daarna wel even wat gedronken heeft. Ook kreeg ze wat om er voor te zorgen dat alle gifstoffen die zich in haar lichaam hadden opgehoopt sneller het lichaam uit te krijgen. Ik kreeg een telefoontje na de operatie hoe alles verlopen was en dat het echt afwachten was of ze het zou gaan redden. Helaas nog geen 10 minuten later kwam het telefoontje dat Dixie toch was overleden. Het is bijzonder moeilijk en triest om zo’n jong en lief ratje te moeten verliezen en we missen haar heel erg.


24 mei: Helaas is bij mij vanochtend totaal onverwacht Ulaika overleden. Ze was daarvoor nog zo goed. De avond ervoor kwam ze niet uit het hangmatje om met de anderen te eten, dat maakte wel dat ik bezorgd was. Dus heb ik haar eruit gehaald en overal gevoeld, ik kon niets vreemds ontdekken of ruiken. Ik heb haar een schoteltje met convalecense support gegeven, waar ze wel goed van heeft gegeten. Dus op dat punt was ik wel weer gerustgesteld en mijn plan was om  met haar de volgende dag meteen naar de DA te gaan, omdat ik op dat moment niet het idee had dat het echt een spoedgeval was. Ulaika is daarna weer in de sputnik gekropen.
Maar vanochtend rond 8:00uur zag ik haar liggen onder een trapje en ik dacht toen eigenlijk dat ze al overleden was, maar toen ik haar eruit haalde merkte ik dat ze al wel in het overlijdensproces zat, nog geen 15 minuten later is ze in mijn handen overleden.
Ik heb ‘s  middags aan mijn DA gevraagd of ze wilde kijken of ze misschien kon achterhalen wat de oorzaak geweest zou kunnen zijn. Want dit is zo onverwacht gekomen en ik had totaal niet het idee dat haar conditie zo slecht was, dat ze zo snel zou overlijden. Hoe ze eraan gekomen is, geen idee, maar ze bleek een klein gaatje in haar maag te hebben waardoor voedsel in de buikholte is gekomen en ze is eigenlijk overleden door de buikvliesontsteking die daardoor ontstaan is.

19 mei: Onlangs (10 mei) heeft Olina de mooie leeftijd van 3 jaar en 2 maanden bereikt. Voor haar leeftijd doet ze het best goed, wel de standaard ouderdomskwaaltjes, ze zit rustig samen met haar dochter Rosalie.
Charlie is onlangs (15 mei) 2 jaar en 10 maanden oud geworden en gezien zijn conditie gaat het best redelijk met hem, hij is nog altijd erg op zijn eten gesteld :)

En er is nog meer te vieren, gisteren zijn de T-tjes 2,5 jaar oud geworden. Gefeliciteerd,  de dames, Puck en Flow en de heren, Tiesto, Thodor, en Teagan :)

15 mei: Gisteravond ben ik met Willa naar de dierenarts geweest, ik had het vermoeden dat ze een baarmoederontsteking had en dat bleek ook zo te zijn. Ze is woensdagochtend met succes geopereerd. Ik heb haar donderdagavond weer opgehaald en het ging gelukkig helemaal goed met Willa. Ze zit nu nog eventjes apart en is rustig aan het herstellen, maar ze doet het goed en is ook netjes van de hechtingen afgebleven.

5 mei: Ik ben met Whoopie met spoed naar de dierenarts geweest omdat ik wat pus uit haar vagina zag komen en ook wat stevigs voelde in haar buik. Ze was een paar weken eerder geholpen aan een poliep in haar vaginawand en daarna heb ik haar nog een keer laten controleren en toen voelde het allemaal goed aan. Maar schijnbaar is er toch in een hele korte tijd iets heel snel gaan groeien, wat achteraf wel kwaadaardig bleek. Tijdens de operatie bleek het gezwel dusdanig vergroeid met de blaas dat deze niet te verwijderen was en heb ik toch vrij onverwacht afscheid moeten nemen van mijn lieve en nog veel te jonge Whoopie.

In eerste instantie was het de bedoeling om Hidde en Hobie in de groep bij Gijs te zetten, om Gijs zijn speelmaatjes te geven die meer zijn leeftijd hadden, maar omdat Gijs in de tussentijd een hele goede klik met Florian en Frits heeft gekregen  en daar gewoon ook heel leuk mee kan spelen heb ik besloten om te kijken hoe het zou gaan als ik Hidde en Hobie bij hun papa in de groep zou zetten. Dit ging buiten verwachting super. Xolo heeft in het begin eventjes 1 keer laten weten dat hij de baas is en toen was het klaar. Ziggy is helemaal blij met dat kleine grut en speelt er ook op zijn manier mee :) De intro van Haiko in de groep ging al even simpel. Xolo heeft even kort laten weten dat hij de baas is en toen was het klaar. En Haiko is gewoon in de groep opgenomen.

Ik heb de dames groepen iets veranderd. Doordat ik de groepen van Queenie en Willa altijd wel samen heb laten lopen kon ik nu vrij makkelijk Zilver en Dixie met haar dochters introduceren bij Queenie haar groep.  De intro is daar gelukkig ook vrij rustig en vlot verlopen.

21 april: Op 28 maart is Yoshi papa geworden van Ratcity’s H3 nest met Billy Jean. Vandaag zijn wij de rittens wezen knuffelen en ze zijn echt geweldig.
Binnenkort zal zijn zoontje Haico ook bij hem in de groep komen. In de groep zitten ook Ziggy en Xolo met zijn zoontjes, mijn H2jes, Hidde en Hoby, die zijn nieuwe maatjes zullen worden.

20 april Ondertussen hebben de twee vrouwtjes die nog niet gereserveerd waren een nieuw huisje gekregen.

3 april: Helaas heb ik afscheid moeten nemen van Phineas. Hij is 2 jaar en 9 maanden geworden. Phinny had al wel wat meer problemen met zijn achterpoten, hoewel hij zich daar toch prima mee kon redden. Helaas kreeg hij een tumor waar een soort van ontsteking bij is gekomen en naar aanleiding van de complicaties die dat gaf heb ik de beslissing voor hem  moeten nemen.


Het gaat super met alle rittens van Dixie. De meeste rittens zijn alweer naar hun nieuwe huisjes. De ventjes hebben een tijdje met Gijs en Florian gezeten en dat ging super. Maar omdat de groep door het missen van die 2 iets te onrustig werd heb ik Gijs en Florian weer terug gezet in hun eigen groep en lopen de kleintjes nu regelmatig met de hele mannengroep los.

Ook met de meisjes gaat het heel erg goed in de Jenny.  Ik heb er afwisselend Dixie en Geeske, Gillian en hun zusje bij gehad. Het zijn een stel drukke rittens die echt door de kooi heen stuiteren, maar gelukkig ook wel hun rustigere momenten kennen :)

19 maart: Helaas heb ik vandaag onze lieve oude Speedy man moeten laten gaan. Met 3 jaar en bijna 5 maanden was zijn lichaam echt op. Hoewel ik het idee had dat hij kwa geest nog wel wilde. Hij kreeg problemen met zijn tandjes en problemen met zijn luchtwegen waardoor hij het steeds vaker benauwd had en helaas hielp daar geen antibiotica meer tegen.  We missen dit ventje erg.

Het goede nieuws is dat het  prima gaat met de kleintjes van Dixie. Ze zitten sinds een paar dagen in de Mary en dat bevalt Dixie en de rittens prima. Ik heb hierboven een nieuwe link gezet naar de filmpjes van het nestje.

10 maart is Olina 3 jaar geworden.  Ondanks haar leeftijd komt ze nog goed vooruit.

Helaas hebben ondertussen ook onverwachte en trieste gebeurtenissen plaats gevonden.

Op 15 maart  heb ik helaas afscheid moeten nemen van Sietske. De avond er voor had ze het ontzettend benauwd gekregen, ze liep echt vreselijk naar adem te happen. Ik ben met spoed met haar naar de dierenarts gegaan, daar heeft ze een paar injecties gehad  waarbij het de bedoeling was dat die haar op z'n minst wat verlichting moesten brengen en dat er enige vorm van verbetering in zat. Helaas bleek dit voor Sietske helemaal niet aan te slaan en had ze het de volgende dag nog steeds benauwd zonder dat er een moment van verbetering was. Om haar niet verder zo te laten lijden heb ik in overleg met de dierenarts besloten om haar te laten gaan. Onze lieve Sietske is dik 2 jaar en 5 maanden oud geworden.

Vrijdag 1 maart 2013 ben ik met Xiro naar de dierenarts geweest. Het ging helemaal niet goed met hem, hij zat duidelijk slecht in zijn velletje, en had bijna geen ontlasting en een hele harde buik waar ik ook bultjes voelde. Ik had er een bijzonder slecht gevoel over en dat kwam helaas ook uit. Hij bleek uitgezaaide lymfekliertumoren te hebben en er was geen andere optie dan hem te laten gaan. Veel te jong met zijn 1jr en 7maandjes. Xiro wordt hier ontzettend gemist.

25 Februari:
Ik heb vandaag de trieste beslissing moeten nemen om Aramis te laten gaan. Ik heb heel lang veel geprobeerd hij sukkelde sinds november een beetje met zijn gezondheid. Hoewel hij tussendoor ook hele goede periodes had. Maar in november werd er bij hem een middenoorontsteking vastgesteld, waar hij wel van herstelde. Maar daarna bleef hij andere klachten houden. Hij had vooral problemen met een ‘ontsteking’ in zijn neus, waardoor hij het bij vlagen erg benauwd kon hebben. Die periodes werden echter ondanks alle antibiotica alleen maar langer en het ging voor hem zo echt niet meer. Ik moet zeggen dat ik het bijzonder moeilijk vond om voor hem de beslissing te nemen, maar het was wel beter zo voor Aramis, voor mijn gevoel aan de veel te jonge kant nog. Ik zal hem zeker erg missen.

24 februari: Vandaag zijn de felicitaties voor Speedy, hij is 3 jaar en 4 maanden geworden.

22 februari: Vanochtend was het even schrikken omdat ik bij een ritten van Clara ineens een dikke bult bij haar oog zag (meisje met groene stip), die er een dag eerder nog niet zat, ook echt op een  vervelende plek, vlak naast haar oogje. Ik ben met haar naar de dierenarts geweest in Lunetten en daar is het abcesje schoongemaakt. Het bleek gelukkig een abcesje te zijn wat waarschijnlijk gekomen is door een beschadiging van buitenaf. Wat natuurlijk heel goed kan gezien het wilde stoeien wat ze in de kooi soms doen, maar het is nog niet eerder bij mij gebeurd in een nestje.
Ondertussen is het 27 februari en zie je er al eigenlijk niets meer van, behalve dat ze daar nog minder haartjes heeft zitten omdat het voor het schoonmaken wat was weggeschoren.

21 februari: gefeliciteerd aan alle A2 tjes. Alweer 1 jaartje oud :)

20 februari is het nestje van Dixie geboren, ze heeft 11 mooie rittens gekregen. Waarvan 4 mannen en 7 vrouwtjes.

Februari :
Het gaat super met de rittens, ze zitten ook prima op gewicht. De mannetjes zijn ondertussen van de vrouwtjes gescheiden en zitten apart. Omdat ze met z'n drieën zijn is het redelijk rustig in de bak van de ventjes. Ze hebben al wel een paar keer samengelopen met Florian en Frits en dat ging prima.

Dixie is overduidelijk zwanger. Het heeft even geduurd voordat dat ook aan haar gewicht af te lezen viel. Pas de laatste paar dagen komt ze echt duidelijk en goed aan in gewicht. Ze is zo rond 19/20 februari uitgerekend.

Door het overlijden van Infinity, heb ik besloten om Olina te introduceren bij Speedy en gelukkig klikte dit meteen erg goed van beide kanten, zodat Speedy niet lang alleen hoefde te zitten.
Om voor Olina het contact met haar oude groep niet te laten verwateren, laat ik haar ook wel loslopen met de anderen.

Xilly:
donderdag 7 februari heb ik afscheid moeten nemen van Xilly. Ze heeft ons erg verbaasd met haar doorzettingsvermogen en eetlust :) maar ze was echt op. Ze heeft een mooie leeftijd behaald met haar 3 jaar en 2,5 maand. We gaan dit  lieve en karaktervolle dametje hier heel erg missen

Infinity:
vrijdag 1 februari heb ik Infinity moeten laten inslapen, ze was echt oud en op. Infinity had last van meerdere tumoren in combinatie met een luchtwegprobleem. Ze had wel een behoorlijk sterke wil, at graag en ze heeft nog een fijne tijd met mijn castraatje Speedy gehad, wat van beide kanten kwam. Ik vond het ook bijzonder triest om de beslissing te nemen, maar het ging helaas niet meer.

26 januari: Het gaat super met de rittens, sinds gisteren hebben ook alle rittens de oogjes open.
Boven een nieuwe link naar de filmpjes van het nestje.

10 januari : Vanmiddag is Clara bevallen van 10 rittens. Alles is goed verlopen. Clara is een lief moedertje en alle rittens hebben mooie melkbuikjes. Onder voorbehoud zijn het 3 mannen en 7 vrouwtjes.