wp21132134_02.jpg
wpadf95f92_02.jpg
wp49032005_02.jpg
Amelie (geel geblest berken dumbo van Rattery Pipi’s Place) en Pippin (zwart berken van Rattery Bebe Amene)
Op 11 juli 2004 is tussen 9:45 en 12:00uur het B-nestje geboren met 13 rittens
Amelie is de dochter van Skylar en is geboren op 21 januari 2004. Ze is een lief meisje, speels en onderzoekend, houdt van stoeien met haar zusje.

Pippin is een mooie lieve man en is in januari 2003 geboren. Hij houd van rennen en van de dames, is regelmatig als hij los mag lopen op het dameshok te vinden. Maar hij vind het ook heerlijk om op z'n tijd bij me te liggen.
wpb46e45a1_02.jpg
B-Nest
wpa6b3f135_02.jpg
wp3fe64a4e_02.jpg
Nieuws:
Op zondagochtend 11 juli 2004 zijn tussen 9:45 en 12:00uur de kleintjes van Amelie en Pippin geboren. In totaal 13 rittens, 5 dames en 8 heren.
De rittens zijn allemaal gladharig. Twee vrouwtjes hebben een blesje, dit geldt ook voor 2 mannetjes.
De kleuren zijn allemaal agouti, in veschillende tinten, er zitten er een paar tussen die een grijze ondergrond hebben, Agouti Chinchilla en een paar die rood-bruiner zijn Cinnamon Agouti). Verschillende dames en heren hebben een berken tekening.

15 augustus:
Ik heb vandaag de pagina's van de mannen en vrouwen bijgewerkt, met bij de mannen Basil en Vosje die bij mij blijven wonen en bij de vrouwen is dat Brianna. Vandaag zijn ook Elvis en Ozzy opgehaald. De overige ratjes worden allemaal later opgehaald.

14 augustus:
Ondertussen zijn Muffin & Freggel, Tails & Drokz en Lucky opgehaald door hun nieuwe eigenaren.

13 augustus:
De kleintjes hebben een paar keer 's avonds samen met de grote dames en heren gelopen, hiervan staan een paar fotos in het album. De eerste van de B-tjes zullen komende paar dagen al opgehaald worden. Alle kleintjes zijn prima gegroeid, het gemiddelde gewicht ligt op dit moment rond de 90-100gram

8 augustus:
Gisteravond heb ik foto's van de kleintjes gemaakt, nu bijna 4 weken oud. Ik heb de foto's met de namen die al bekend zijn van de ratjes in het foto album gezet.

6 augustus:
Het gaat fantastisch met de kleintjes. Sinds een week zitten ze een een groter hok en dit vinden ze heerlijk, ze klimmen, rennen en springen het hele hok door en geven moeder Amelie soms maar weinig rust. Zowel 's ochtends als 's avonds haal ik Amelie eruit en zet haar weer een tijdje bij de andere dames om wat bij te komen. Ze zijn nu bijna 4 weken en vanavond wil ik de kleine dames in een ander hok gescheiden van de heren gaan zetten. Dan krijgen de heren die in het huidige hok blijven, ook weer wat meer ruimte. De buizen die ik in het hok gehangen heb vinden ze erg leuk, fijn om in te slapen en doorheen te rennen, en erop staan en schommelen vinden ze ook leuk.

28 juli:
Van de 5 dames hebben er 3 gewone en 2 dumbo oren. Van de heren hebben er 3 gewone en 5 dumbo oren. Wel leuk dat Pippin dumbo drager blijkt te zijn. De kleuren zijn allemaal agouti, in veschillende tinten, er zitten er een paar tussen die een grijze ondergrond hebben (Russisch blauw agouti?) en een paar die rood-bruiner zijn (Cinnamon-agouti?).

21 juli:
De geslachten zijn 5 dames en 8 heren. De kleur is vermoedelijk agouti, en nog een lichtere tint. Er zijn een paar rittens die dumbo-oren hebben, de meeste hebben gewone oren. Er zijn een paar ratjes met een bles, berken tekening, merendeel heeft een wit staartpuntje. De tekeningen zullen de komende tijd duidelijker worden.

14 juli:
De geslachten van het B-nestjes zijn zeer waarschijnlijk 5 dames en 8 heren (kan nog worden 6 dames en 7 heren, over 1 mannetje ben ik nog steeds niet zeker). De rittens zijn allemaal gladharig. Twee vrouwtjes hebben een blesje, dit geldt ook voor 2 mannetjes. Over de kleur, overige tekeningen en de oren durf ik nog niets te zeggen, is nog even afwachten. Ondertussen probeer ik regelmatig nieuwe foto's bij het album te zetten

11 juli:
Op zondagochtend zijn tussen 9:45 en 12:00uur de kleintjes van Amelie en Pippin geboren. In totaal 13 rittens, voor zo ver ik kan zien zullen ze allemaal donkere ogen hebben.

5 juli:
Het gaat prima met Amelie, ze weegt nu al bijna 400gram. Er is voor het B-nestje alleen nog te reserveren voor de heren, voor de dames geldt dat je op de reservelijst geplaatst wordt.

29 juni:
Het lijkt erop dat Amelie inderdaad zwanger is. Ze is de afgelopen week aangekomen en nog niet weer flapperig geweest. Als er tussendoor niets raars gebeurd, zal ze zo rond 10 juli uitgerekend zijn.

22 juni:
Afgelopen vrijdag was Amelie flapperig en heb ik haar samen gezet met Pippin. Het is dus nu afwachten!
wpcfc9843d_02.jpg
wp9494a5eb_02.jpg