wp21132134_02.jpg
wpc73f34e0_02.jpg
wp1dac3610_02.jpg
Samsam’s Yoali (agouti mismarked japanner) & Kissimmee’s Landroval (geel effen rex dumbo)
Op 21 november 2006 is het D-nest geboren met 13 rittens, waarvan er 1 vrijwel direct is overleden.
Yoali is geboren op 2 april 2006 bij Rattery SamSam en is een Agouti Mismarked japanner dumbodrager. Ze is de dochter van mijn Basil en Ratcity's Danika. Ze is een super lief meisje, dat haar drukke en rustige momenten heeft, steeds vaker zijn het rustige momenten. Ze vindt knuffelen heerlijk en komt graag een kusje halen. Ze kan het met iedereen in de groep prima vinden.
wpb46e45a1_02.jpg
D-Nest
wp33efeb9f_02.jpg
wp3fe64a4e_02.jpg
wp8f4cbc42_02.jpg
Landroval is geboren op 2 juni 2005 en is een Geel effen rex dumbo. Zijn ouders zijn Kissimmee's Huckleberry Girl en Gepetto. Landroval is een heerlijke knuffelbeer. Eenmaal bij je blijft hij heerlijk liggen.

Nieuws:
31 december
De eerste kleintjes van Yoali worden as. dinsdag alweer opgehaald. Het zal voor Yoali wel een stuk rustiger worden aangezien er nog steeds een aantal gratis melk willen drinken, wat Yoali ook nog toelaat.

26 december
De kleintjes zitten ondertussen alweer gescheiden. De dames apart van de heren. Voorlopig zitten Yoali, Cheyenne en Caitie bij de kleine dames. De heren zitten voorlopig apart met Sammy en Anteros. Vosje en Chico komen hier spoedig bij. Tot nu toe is de introductie met de andere ratjes goed verlopen. Het maakt de kleintjes niet veel uit.

17 december
Ik heb vandaag weer wat gefilmd van Yoali en de rittens en ook zijn er weer nieuwe foto's gemaakt. Maar het gaat me niet lukken om de filmpjes met fatsoenlijke kwaliteit op internet te zetten. Webshots comprimeert de bestanden te veel en de kwaliteit wordt erg slecht. Maar ik hoop de foto's er binnenkort wel weer op te zetten. Alle reserveerders krijgen de foto's en filmpjes in ieder geval mee op een cd.

13 december
Er staat sinds kort onder Webshots een videofilmpje van Yoali en de rittens, duurt ongeveer 4 minuten. De kwaliteit daarvan is niet super dit moet nog aangepast worden.

8 december
Naast het album op Webshots heb ik eindelijk een fotoalbum staan van Yoali en de rittens onder Huidige Nestjes. Missy is afgelopen zondag op date gegaan naar Gil bij Rattery Pors. Of de date succesvol zal zijn is nog even afwachten, tot nu was er nog niets gebeurd.

5 december
De oogjes zijn vanavond van de meeste rittens open gegaan. Ik heb best veel foto's gemaakt vanavond, maar het bewerken er van kost veel tijd, dus ik hoop ze morgenavond in het album te kunnen zetten.

2 december
Er is de afgelopen dagen niet zo veel gebeurd. Het gaat prima met Yoali en de kleintjes. Ze groeien super. Ze hebben al een mooi vachtje, de oogjes kunnen nu elke dag open gaan. De kleuren lijken op dit moment op zwart en agouti, er zit bij de agouti wel tint verschil in. Zwart zit bij de dames bij: één bles, rex met blesje en een meisje met een spotje. We willen proberen dit weekend nieuwe foto's te maken.

23 november
Het gaat goed met Yoali en de rittens. Ik heb vanavond even kort naar de geslachten kunnen kijken en ik denk dat het 5 heren en 7 dames zijn. Bij de heren zitten 3 blesjes en één met een spot. Ook bij de dames zit in ieder geval 1 grote bles en ik dacht dat ik daar ook wat kleine spotjes zag. De komende dagen zal duidelijk worden wat voor tekeningen de rittens allemaal hebben. Alle rittens hebben donkere ogen. Er zijn weer een aantal foto's in het album toegevoegd.

22 november
Het gaat nog steeds prima met de rittens, ze hebben lekkere melkbuikjes. Yoali is weer helemaal haar zelf. Ze wil er graag uit, maar dan dekt ze wel netjes de rittens toe.

21 november
Vanmiddag zo tussen 17:00 en 18:00uur is Yoali bevallen van 13 rittens, helaas is er eentje kort daarna overleden. De overige 12 rittens doen het prima, Yoali verzorgt ze goed. Zo te zien hebben ze allemaal donkere oogjes.

20 november
Met Yoali gaat het prima, ze is de laatste paar dagen veel aangekomen, vanochtend woog ze 429gram.

17 november
Met Yoali gaat het prima, ze komt goed aan. En is omtreeks midden volgende week uitgerekend.

7 november
Yoali heb ik vrijdag de 27ste naar Rattery SamSam gebracht voor een dekking met Landroval. Afgaand op de eerste berichten lijkt de date succesvol te zijn. Ze is elke dag wat aangekomen. Als alles goed gaat haal ik haar a.s vrijdag weer op.
wpdc7d845f_02.jpg