wp21132134_02.jpg
wp7df8930c_02.jpg
wp10f0f80c_02.jpg
Alvin is geboren op 28 augustus 2007 en is de zoon van Pipi's Place Dyami en mijn Sammy. Hij is Agouti effen gladhaar dumbo. Hij is een echte dweil en dat nu al zo jong als hij is. Het is een super lief ventje dat zich snel en makkelijk in de groep heeft aangepast.
Ik heb Alvin op zondag 13 september 2009 onverwacht moeten laten inslapen.
Hij zat in die week ervoor op de medicijnen voor een vermoedelijke longontsteking. Op maandag 7 september heeft hij bij de dierenarts een dexamethason injectie gekregen omdat hij het benauwd had. Daarna leek het weer beter te gaan met Alvin, hij was niet meer benauwd en de geluidjes die hij maakte werden minder. Op vrijdag 11 september ben ik met hem voor de zekerheid voor het weekend nog een keer naar de dierenarts geweest voor controle en daar bleek dat zijn longen het wel moeilijk hadden. Ik heb toen dexamethason pilletjes gehad.

Toch leek het vrijdag en zaterdag niet slecht te gaan met Alvin, alleen zaterdag begon hij iets meer geluidjes te maken. Zondagochtend zag ik dat hij het weer behoorlijk benauwd had en dat dit niet minder werd. Hij heeft nog wel een klein beetje gegeten en ook nog wat hoopjes gedaan.
Het is erg leuk om papa Sammy met z'n zoontje samen te zien slapen. Het is ook een actief ventje, hij is altijd als een van de eerste bij het deurtje. Hij lijkt in veel dingen, vooral kwa karakter erg op zijn papa Sammy.
Op 17 april 2009 is Alvin papa geworden van Rattery Keli’s E-nest met Reba’s Argentina. Zijn zoontje Elmo woont nu bij mij.
Sammy en zoontje Alvin
Maar omdat het niet beter leek te gaan heb ik toen besloten om met hem naar de dierenarts in Duiven te gaan, omdat men daar meer ervaring heeft met ratjes, dan de weekenddienst in Zwolle.

In Duiven is er een foto gemaakt en daaruit bleek dat Alvin zijn situatie veel ernstiger was dan zo op het oog was te zien. Hij moest met spoed geopereerd worden. Op de foto’s bleek een vermoedelijke verstopping te zitten bij zijn darmen waardoor er oa. organen zijn weggedrukt richting zijn longen.  

Helaas bleek tijdens de operatie dat het veel ernstiger was. Er zat een tumor bij de uitgang van zijn maag naar de darmen, wat zijn darmen blokkeerde. Daardoor bleken zijn darmen niet meer te functioneren en zijn lever al te zijn aangetast.
Ik heb toen helaas op dat moment moeten besluiten om Alvin te laten gaan. Alle symptomen die duidden op een ontsteking in de longen bleken dus het gevolg te zijn van een tumor bij zijn maag.
Alvin was een super lief ventje en een van de grootste knuffels die er was. Ik ga dit lieve ventje heel erg missen.
.
wp13a83da1_02.jpg
Shita's Alvin
wp82afa2c3_02.jpg
wp794f71d7_02.jpg