wp21132134_02.jpg
wpa6521688_02.jpg
wp51371706_02.jpg
wpb46e45a1_02.jpg
wpbb9e3fe3_02.jpg
Jazzy
Jazzy is een rustig lief ventje hij was het tegenovergestelde van zijn broer. Maar sinds die gecastreerd is lijkt het erop dat Jazzy op een nette manier de leiding heeft overgenomen van het groepje. Hij is ook heel lief tegenover de kleintjes Xasper en Xkippy.
wpc1790a36_02.jpg
Jazzy en zijn broertje Jolly Jumper zijn op 11 januari 2015 bij mij komen wonen. Ze komen uit een groepje van 6 broertjes en zijn via de opvang in Duitsland bij de opvang van SOK gekomen. Ze zijn van oktober 2014.

Ik had Gijs en Flip meegenomen naar Opmeer om  2 opvangertjes op te halen. Dit omdat het al een tijd niet goed gaat met Flip en er toch wel een afscheid aan zit te komen en Gijs zou dan alleen komen te zitten. En ik heb naar Gijs en Flip gekeken hoe zij omgingen met de kleintjes en op basis daarvan heb ik besloten om de 2 ventjes mee te nemen.
wp31e63328_02.jpg
Op woensdag 3 augustus 2016 is Jazzy overleden. Dit is echt heel triest verlopen en best heel moeilijk geweest om te verwerken. Ik had de hele mannengroep de zondagavond ervoor eruit gehaald om ze extra met lekkers te verwennen omdat de beslissing voor Xasper gevallen was om hem maandag te laten gaan.
Nu weet ik niet of het daarvoor al mis was met Jazzy, ik heb zaterdag en zondag overdag verder niets bijzonders gezien. Maar hij had zich verslikt al in de kooi of kort er na. Hij had nog geen hapje van het lekkers genomen en het was te zien dat het niet goed zat. Hij bleef slijm opgeven en als het wat beter leek te gaan en hij zich toch waagde aan iets van eten ging het bijna meteen weer mis.
Uiteindelijk heb ik iedereen weer in de kooi gezet en Jazzy leek op een gegeven moment wel rustiger, zodat ik hem ook in de kooi bij de rest heb gelaten.
Maandagochtend bleek  zijn bekje nog vochtig en kwam er toch af en toe toch nog wat slijm uit dus toen heb ik hem meegenomen naar de dierenarts.

De dierenarts dacht bij Jazzy dat hij een zwelling bij zijn keel had en heeft geprobeerd om er nog wat slijm uit te zuigen. Voor de zwelling mocht ik hem wat dexamethason geven. Maar de prognose was wel, dat als het niet beter zou worden ik ook voor hem een beslissing zou moeten nemen. Wat hij kon gewoon niet eten.

Hier was ik echt nog niet klaar voor zo snel na het afscheid van Xasper. Ik heb Jazzy apart gehouden in de duna en hem vloeibaar voedsel voor gezet. Maar ook dat gaf problemen. Het ging eigenlijk alleen maar slechter met hem. Ik heb toen besloten om toch een second opinion te vragen en ben zodra het mogelijk was dinsdagavond naar Duiven gereden. Daar bleek zijn kaak gebroken te zijn. Het arme ventje moet gewoon heel veel pijn hebben gehad. Hij is daar gebleven omdat de dierenarts wel wilde proberen om te kijken of ze het kon herstellen. Maar tijdens de operatie woensdagochtend bleek zijn kaak bij het scharnier gebroken te zijn en er geen ruimte was om het enigszins te herstellen. In overleg heeft ze hem toen laten gaan.

Het vermoeden is toch dat Jazzy in de kooi ongelukkig is gevallen. Het was de laatste paar weken wel weer iets onrustiger in de kooi geworden met name door het gedrag van Auke en Alfie. Ik bedoel ik hoor wel eens gerommel in de kooi of gebonk en dan ga ik kijken en dan zie ik niets bijzonders aan iedereen.
Het is een bijzonder rotte samenloop van omstandigheden dat ik binnen 3 dagen afscheid heb moeten nemen van Jazzy en Xasper. Ik had nooit gedacht dat mijn groepje van 6 zo snel naar 4 zou gaan.