wp21132134_02.jpg
wpa6500237_02.jpg
wp9808775a_02.jpg
wp0e225890_02.jpg
Jolly Jumper
Jolly Jumper en zijn broertje Jazzy zijn op 11 januari 2015 bij mij komen wonen.
Ze komen uit een groepje van 6 broertjes en zijn via de opvang in Duitsland bij de opvang van SOK gekomen. Ze zijn van oktober 2014.
Ik had Gijs en Flip meegenomen naar Opmeer om  2 opvangertjes op te halen. Dit omdat het al een tijd niet goed gaat met Flip en er toch wel een afscheid aan zit te komen en Gijs zou dan alleen komen te zitten. En ik heb naar Gijs en Flip gekeken hoe zij omgingen met de kleintjes en op basis daarvan heb ik besloten om de 2 ventjes mee te nemen.

Jolly is wel de pittige van de 2 broertjes. Frits laat hij met rust, maar hij weet duidelijk dat Gijs de baas is. Maar eigenlijk gaat het met die interactie tussen hem en Gijs wel goed..
Pas na het overlijden van Gijs en de kennismaking met de kleintjes merkte ik dat hij iets te fel reageerde en ook redelijk onvoorspelbaar was in zijn gedrag naar de kleintjes toe. En daarnaast had hij ook een paar behoorlijke aanvaringen met zijn broer. Ik heb hem daarom wel laten castreren en dat is super goed uitgepakt. Hij had duidelijk gewoon last van te veel hormonen. Hij is nu gewoon lekker relaxed en doet niet moeilijk meer. Hij zit nu duidelijk een stuk beter in zijn vel en tussen hem en zijn broer gaat het nu goed en ook met de kleintjes doet hij totaal niet moeilijk meer.
wp222d7499_02.jpg
wpcb583f76_02.jpg
Jolly is op 17 juni 2017 overleden. De warme zomer heeft wel een enorme impact gehad op Jolly zijn luchtwegproblemen. Hij was natuurlijk al wel aardig op leeftijd en dat begon je ook duidelijk te merken aan hem. Eigenlijk ging hij ineens van de ene op de andere dag zo hard achteruit dat ik voor hem een beslissing heb moeten nemen. Er zal wel meer meegespeeld hebben, achteraf bleek hij ook een redelijk vergrote rechter nier te hebben. Hij is 2 jaar en 8 maanden oud geworden.