wp21132134_02.jpg
wpdb0c56ae_02.jpg
wp80b2de3d_02.jpg
wpdb765fbf_02.jpg
wp3d8e17b6_02.jpg
Pipi's Place Avalon
Avalon is geboren op  21 februari 2012 en is de dochter van Pipi's Place Wobke en Uki.  Ze is een agouti berken dumbo dame.
Avalon is een redelijk rustig vrouwtje, wil alles eerst rustig bekijken en komt dan graag even knuffelen.
wp359b0892_02.jpg
wp35ea5ef5_02.jpg
wpb5b49fe2_02.jpg Vrijdag 21 september 2012, rond 17:00 uur waren de eerste tekenen van een aanstaande bevalling bij Avalon. Helaas gebeurde er vrij weinig en verloor ze wel steeds meer bloed.
Avalon zelf was in een goede conditie en na overleg met de dierenarts zijn de rittens gehaald met een keizersnee. In totaal waren er 11 rittens.
Daarvan hebben 3 rittens het niet overleefd. Voor Avalon was het zwaar maar ze is er gelukkig goed doorheen gekomen.
De overige 8 rittens heb ik geprobeerd handmatig in leven te houden en in de hoop dat Avalon de rittens alsnog zal accepteren. De volgende ochtend waren er nog 6 in leven, en ben ik hard op zoek gegaan naar een pleegmoedertje. Ik had er een, maar die kon ik pas zondag halen, en het was duidelijk dat de rittens dit niet zouden redden. Uiteindelijk heb ik begin van de middag een geschikt pleegmoedertje gevonden, helaas waren er toen nog maar 2 rittens over.
Dat moedertje accepteerde onze 2 kleintjes wel heel goed, ze werden ook door haar gewassen, maar in vergelijking met die van haar waren de onze toch wel erg klein, maar het was het proberen waard.
Helaas bij thuiskomst was het zusje al overleden, en even later bij controle, bleek ook dat het andere ritten z'n zusje ging volgen

Avalon leek redelijk de goede kant op te gaan. Ze had meer interesse in haar omgeving en in ons. Drinken ging goed, het eten ging ook wel, maar kon beter. Dinsdagochtend zag het er niet goed uit. Ze reageerde matig en wilde niet echt wat eten. Dwangvoeding geven lukte ook niet goed.  Aan het einde van de ochtend heeft ze nog wat gedronken. Ik kon met haar 's middags snel bij de da terecht en daar heeft ze nog een antibiotica injectie gehad en een met vitamineB, maar het zag er niet goed uit. Er kwam totaal geen verbetering en 's avonds is ze alsnog overleden. Ik ben hier echt kapot van, ze was nog maar net 7 maandjes oud.

Wel heb ik haar woensdag naar de dieranarts gebracht om na te laten kijken wat de oorzaak is geweest, ook omdat ik wel iets hards in haar buik voelde, en dat voelde de da dinsdagmiddag bij de darmen ook. Maar een 2e operatie was zo ie zo geen optie geweest, daar was ze veel te zwak voor. Het bleek dat ze een ontsteking in haar buik had zitten waardoor oa haar darmen verkleefd waren. Het vermoeden is dat er of een bacterie in haar buikholte is gekomen of het is een heftige reactie geweest op het hechtdraad waardoor de boel is gaan ontsteken. Het is zo ontzettend triest dat het zo gelopen is voor Avalon.

Ik ga haar heel erg missen, lieve Avalon, ze is veel te kort in ons leven geweest.
Ik had een nestje met Avalon en Xolo gepland zo rond september 2012. Helaas is dit niet goed gegaan en is Avalon aan de gevolgen van de keizersnee overleden.