wp21132134_02.jpg
wp0c5009a3_02.jpg
wp4aa8553a_02.jpg
wpd053649c_02.jpg
Joëlla is geboren op 28 april 2008 en is beige berken dumbo dame. Haar moeder is Kissimmee’s Zigzag en haar papa heet Potifar.
Joëlla is een drukke, ondernemende en hele lieve dame. Ze kon al vrij snel met de meeste dames opschieten. Zo af en toe is er nog een kleine aanvaring onderling.
Joëlla  is moeder van de K-tjes.
Meer informatie over hoe het zo gekomen is dat ik het nestje van Kissimmee’s Zigzag en Potifar heb mogen opvoeden als mijn nestje, is te vinden onder het
J-Nest/Nieuws.
wp6422d876_02.jpg
Pipi's Place Joëlla
26 september 2010, zondagochtend vroeg richting 2uur is heel onverwacht Joella overleden. Zaterdagavond laat viel het op dat ze ineens voor haar doen vreemd op het plateautje lag. Toen ik haar eruit haalde was ze erg bleek en was ze niet echt warm. We zijn toen 's nachts naar de DA geweest, die constateerde een shock en ook een ondertemperatuur en hij voelde ook wat in haar buik wat waarschijnlijk niet helemaal goed was, hij merkte dat bij het voelen Joella daar wat gevoelig op reageerde. Hij heeft haar een pijnstiller gegeven, iets tegen de shock en een warme vochtinjectie. Achteraf bekeken was dit allemaal niet nodig geweest en heb ik het sterke vermoeden dat Joella misschien al in het overlijdensproces zat. Maar omdat dit zo onverwacht gebeurde had ik dit niet als zodanig herkend. Ik ga deze dame erg missen, ze had wel haar nukken en grillen zeker toen ze nog wat jonger was, was ook niet de makkelijkste met intro’s. Maar sinds ik haar met Dottie en Ferne apart heb gezet en later dat ze na het overlijden van Dottie alleen met Ferne overbleef heb ik altijd het idee gehad dat ze het toch wel heel erg fijn vond om in een kleine groep te zitten en ze had het ook duidelijk erg naar haar zin en kon het bovendien ook goed vinden met Dottie en Ferne.

Bij mijn eigen dierenarts heb ik na laten kijken wat een eventuele oorzaak geweest zou kunnen zijn van Joella haar overlijden. Ze bleek een vrij grote maar zachte en broze tumor te hebben die zat tussen haar nier en eierstokken. Waarschijnlijk heeft die zo groot kunnen worden omdat daar ook een 'lege' ruimte zit en dus niet direct tegen organen drukt. Ook zat er een soort van stolsel op. Het is gissen waardoor Joella exact is overleden, maar kans is groot dat de tumor daar een aanleiding van zou kunnen zijn geweest.
Ik vind het heel erg dat het zo onverwachts is gegaan, Joella zat samen met Ferne en ik had altijd verwacht dat Ferne,gezien haar leeftijd als eerste zou gaan. Nooit gedacht dat Ferne degene zou zijn die alleen zou blijven:(
wp65f8056e_02.jpg
wp7f65cdfe.jpg