wp21132134_02.jpg
wpa2d7e6d9_02.jpg
wp6e269e45_02.jpg
wpdb765fbf_02.jpg
wp3972cb6f_02.jpg
Pipi's Place Nox
Nox en haar zusje Luna zijn bij mij teruggekomen van een reserveerder. Ze komen uit mijn X-nestje. Nox is een hele grote knuffelkont en is heel lief en aanhankelijk.

Nox bleek een wat grotere tumor te hebben bij haar blaas en een paar kleintjes bij haar melkklieren. Omdat ik Nox en Luna eerst aan mij en hun nieuwe omgeving wilde laten wennen heb ik in eerste instantie geen actie ondernomen. Maar de tumor bij haar blaas groeide wel.


Ik heb na veel afwegingen wel de beslissing genomen om haar te laten opereren. De operatie was op 2 juli 2013. Er was toen nog even sprake van dat als de tumor om de blaas zou zitten het helemaal niet operabel zou zijn, maar dat was niet het geval en we waren ontzettend opgelucht dat de hele operatie goed was verlopen, want doordat ze meer tumoren had, had ik haar ook meteen laten steriliseren, in haar geval werden alleen de eileiders verwijderd. Hoewel het een zware operatie was ging het herstel van Nox eigenlijk heel goed, tot en met maandagavond 8 juli 2013, toen had ze van één wond de hechting eruit getrokken en zat ze ook duidelijk niet goed in haar vel, ze had veel pijn. In overleg met de DA die ik toen had gebeld, had ik afgesproken dat ik meteen de volgende ochtend vroeg met haar langs kon komen in Duiven. Ik had haar maandagavond wel een pijnstiller gegeven en de volgende ochtend leek ze al een stuk opgewekter.

Maar goed ik had in Duiven afgesproken en omdat de open wond best groot was, is afgesproken dat ze hem zou spoelen en er weer een kleine hechting op zou zetten.
Ik had vooraf niet het idee dat het maar enigszins mis zou kunnen gaan, dat had ik de eerste keer toen de operatie zo pittig was wel.
Maar de dierenarts had haar nog maar net aan de gasnarcose en toen stopte haar hartje al.
Ze hebben nog wel geprobeerd om haar terug te halen, maar dat is helaas niet gelukt.
Ik begreep van de dierenarts dat ratjes normaal gesproken als ze onder narcose gaan niet zo plots overlijden, dan moet er toch meer aan de hand zijn geweest. Ik vermoed zelf dat de pijn die ze had maandagavond wel een indicatie is geweest dat er toch een onderliggend probleem is geweest, in de vorm van een ontsteking of een andere complicatie. Nu achteraf ik wilde dat ik had gevraagd om dit na te laten kijken, maar op het moment dat ik hoorde dat Nox was overleden wilde ik haar eigenlijk alleen maar ophalen.

En ondanks dat Nox nog maar zo kort bij ons was, waren we al heel erg op haar gesteld.
wpaa10d30a_02.jpg
Nox is geboren op 26 juli 2011 en is de dochter van Pipi's Place Sietske en Liam. Ze is het zusje van Xiana en Xidi.
wp3d2e7f20_02.jpg