wp21132134_02.jpg
wpd517e3dd_02.jpg
wp104c939e_02.jpg
wp3d8e17b6_02.jpg
Pipi's Place Tosca
Tosca is geboren op 18 november 2010. En is een Russisch blauw agouti berken dumbo dame. Haar ouders zijn Fairy Tales&Pipi’s Place Nora en Pipi’s Place Liam.  Haar ouders zijn Pipi's Place Ola en Ratcity's Womanizer.
wp4925dfcd_02.jpg

Tosca is een heerlijk ondernemend en lief vrouwtje. Ze doet graag haar eigen ding maar houdt ook zeker wel van een knuffel.

Tosca is op 6 juli 2011 moeder geworden van het W-nestje. Er waren 8 rittens geboren met een keizersnee, waarvan er helaas 2 zijn overleden.
Haar dochters Willa, Woopie en Wobke zijn bij mij blijven wonen.
Ze is op 21 februari 2012 oma geworden van de A2 tjes.

Op 9 juli 2012 ik heb vrij onverwachts afscheid van Tosca moeten nemen. Ik zag dat ze zondag wel iets minder goed in haar vel zat, maar kon er niet achter komen waaraan het lag.
Bij de keizersnee van Tosca van de W-tjes had ik aan de DA aangegeven om toen alle rittens eruit waren in ieder geval haar baarmoeder eruit te halen, zodat ze daar later geen last meer van kon krijgen. Omdat Tosca voor de operatie al vrij veel bloed had verloren en het eruit halen van de rittens ook best wel even duurde is er in overleg besloten alleen de baarmoeder eruit te halen.
Maandagochtend ben ik met Tosca naar de dierenkliniek Lunetten geweest. We moesten vroeg die dag bij de Universiteitskliniek in Utrecht zijn in verband met een CT-scan voor onze hond. Vandaar de keuze van de dierenkliniek waarvan ik wist dat er een dierenarts zit die kennis en ervaring heeft met ratjes.
Helaas bleek de constatering te zijn dat ze baarmoederontsteking had. Iets waar ik nooit aangedacht had omdat ze geen baarmoeder meer had. Maar het blijkt dat wanneer een baarmoeder wordt weggehaald en de eierstokken blijven zitten, wat in het geval van Tosca gebeurd was, een baarmoeder onsteking nog wel mogelijk is omdat er een klein stukje baarmoeder overblijft wat gehecht moet worden.
Tosca is toen vrijwel meteen geopereerd, maar het bleek helaas te ver, de darmen en blaas waren met elkaar verkleefd en konden niet goed losgemaakt worden. Ik heb toen de bijzonder moeilijke beslissing moeten nemen om Tosca te laten gaan. Helaas is ze veel te jong gegaan, 1 jaar en 7,5 maanden.
wpaf21ce3a_02.jpg