wp21132134_02.jpg
wpc708bf47_02.jpg
wpc7e341f5_02.jpg
Pors’ Missy (zwart mitted dumbo) & Pors’ Gil Grissom(zwart geblest ier dumbo)
Op 1 januari 2007 is het E-nest geboren met 15 rittens, waarvan de 1e doodgeboren is.
Missy is geboren op 27 mei 2006 en is een Zwart mitted dumbo dametje. Ze is de dochter van Pors Jewel Fly enVermont van Ratten Ri. Het is een pittig meisje met een druk, vrolijk karakter.


wp6d4c0be0.jpg
wpb46e45a1_02.jpg
E-Nest
wp033b8cc2_02.jpg
wp4eb283aa_02.jpg
Gil is geboren op 28 mei 2005 en is een zwart gebleste ier dumbo. Gil een makkelijke, lieve en aanhankelijke man. Hij is de alpha in de groep, maar dat is meer vanwege gebrek aan beters. Tegen nieuwelingen en zijn kooigenoten is hij sociaal, geduldig en lief.


Nieuws:
18 februari
Gisteren zijn de laatste twee heren opgehaald. Nu wordt alleen a.s. woensdag nog één dametje van Missy en een opvangdame opgehaald. En dan hebben alle rittens alweer een nieuw huisje.

11 februari
Vrijdag en gisteren zijn al een deel van de rittens opgehaald. En het is meteen een stuk rustiger in het hok. Vanmiddag hebben we in Annen de 2 moeders van het opvangnestje opgehaald en een husky ritten uit dit nestje. Het is de bedoeling dat de twee moeders, samen met de 'opvang' Payka, die bij haar pleegmoeder Missy heeft gezeten met z'n drieën weer teruggaan naar de eigenaar. Het andere opvangertje gaat samen met Eefje mee naar een reserveerder van mij.

2 februari
Vandaag heb ik de meisjes en de jongens gesplitst. Ze zitten elk in een Jenny. Na een uurtje dollen is er eindelijk een beetje rust in de hokken gekomen. De meisjes zitten samen met Missy en Dottie en later komen er nog een paar anderen bij. En bij de jongens zitten voorlopig Anteros en Dante en Sammy komt er later bij.

21 januari
De kleintjes hebben alweer een aantal dagen hun oogjes open en zitten sinds gisteren in een grotere kooi, waar Missy erg blij mee is, ze kan weer klimmen en in haar buisje gaan liggen wanneer ze wat rust zoekt. Op het moment zijn de kleintjes nog redelijk rustig, ze klimmen en rennen zo af en toe het hok door. Steeds vaker eten ze nu ook van het gewone voer mee.

14 januari
De kleintjes groeien goed, op één na die toch nog een achterstand heeft. Maar ze gaat wel elke dag vooruit. We verwachten dat binnenkort de oogjes open zullen gaan. Alle gladharige dames zijn gereserveerd. Voor 2 dames fuzzjes is nog te reserveren. Het achterblijvertje blijft mij wonen. Ook voor de heren is nog te reserveren voornamelijk zwart, en ook hier is nog te reserveren voor een fuzzje. Meer info onder Huidige Nestjes.
Afgelopen week is Missy pleegmoeder geworden van Payka, een agouti husky wavy ritten. Als ze zes weken oud is en goed op gewicht, gaat ze weer naar haar eigenaar terug.

7 januari
Het gaat prima met de kleintjes van Missy, ze groeien allemaal goed. Volgens mij zijn het 7 dames en 7 heren. Bij de dames zitten 3 roodoogjes en 4 donkere oogjes, bij de heren zitten er 1 roodoog en 6 zwartoogjes. Het is een echt verrassingsnestje geworden, er bleken ook een aantal rittens, in totaal 4, gekrulde snorharen te hebben, 2 roodoogjes en 1 donkeroogje bij de dames en 1 roodoogje bij de heren. Verwacht is dat dit gezien de achtergrond van Missy en Gil zeer waarschijnlijk fuzzjes zullen worden. Wat de roodoogjes zullen worden kwa kleur is even afwachten, dit is nu nog niet te zien. Bij de donkeroogjes zit er zwart en misschien amerikaans blauw tussen. Een van de 'fuzz' roodoog dametjes is wat kleiner en het is even afwachten of zij ook goed bijkomt met de groei. Het zijn levendige rittens en Missy doet het prima met de 14.

2 januari
Het gaat prima met Missy, ze is gisteravond bevallen van 15 rittens. Ze begon al rond 18:00uur met de weeën en richting 20:00uur was de eerste er en de laatste rond 21:00uur. Het eerste ritten is doodgeboren, hij/zij heeft vermoedelijk toch te lang in het geboortekanaal vast gezeten. Ik hoop binnenkort iets meer te kunnen vertellen over de geslachten. Ik heb al wel gezien dat er in ieder geval 2 roodoogjes tussen zitten.

31 december
Het gaat goed met betrekking tot Missy, die is overduidelijk heel erg zwanger, ze is de laatste week vanaf dat we haar hebben opgehaald behoorlijk wat aangekomen, ze zit nu op 403gram. Foto van Missy is vanochtend genomen. Omdat ze nu zo snel aankomt gaat ze vanavond voor alle zekerheid in de dunabak.

26 december
Missy en Minoes zijn van het weekend opgehaald. Het ziet er naar uit dat Missy toch zwanger is van Gil. Daar heeft een tijd enige twijfel over bestaan, ze hebben verschillende keren bij elkaar gezeten omdat Missy als maar aan kwam en afviel, daardoor is ook niet direct te voorspellen wanneer het nestje verwacht wordt, in ieder geval tussen 31 december en 13 januari. Ze is pas de laatste dagen elke dag meer aangekomen.

wp1a77039c_02.jpg