wp21132134_02.jpg
wp3fccf5de_02.jpg
wpd09e34f9_02.jpg
Pipi’s Place Dottie (agouti berken rex) &  Mierlo’s Armani (beige berken dumbo)
Op 8 augustus 2007 is het F-nest geboren met 7 rittens.
wp985d8528.jpg
Dottie is geboren op 21 november 2006 en is de dochter van Samsam's Yoali en Kissimmee's Landroval. Ze is een super lieve dame met een fantastisch karakter. Ze is rustig en lief en wil graag bij je zitten en kruipt erg graag in mouwen. Ze heeft overduidelijk het zachtaardige karakter van beide ouders geërfd. Ze lijkt uiterlijk erg op haar moeder Yoali, ze heeft dezelfde slanke bouw.
wpb46e45a1_02.jpg
F-Nest
wp33efeb9f_02.jpg
wp3fe64a4e_02.jpg
Armani is geboren op 24-06-2005 en dus al 2 jaar geweest .Armani heeft een mooie grote bouw en een super lief karakter, en hij is in goede gezondheid. Hij is de baas in de groep en doet dit prima.
Nieuws:
dinsdag 18 september: De meeste rittens zijn ondertussen naar hun nieuwe eigenaar gegaan. Een ventje blijft nog heel even bij mij totdat zijn neefje bij Rattery Shita ook oud genoeg is, zodat ze samen weg kunnen naar hun nieuwe eigenaar.

maandag 27 augustus: Het gaat prima met de kleintjes de oogjes zijn alweer een paar daagjes open en ze zijn eergisteren verhuisd naar een ander hok. Ze hebben nu wat meer ruimte en ze kunnen klimmen. Er zijn vandaag weer een aantal mooie foto´s gemaakt die hopelijk vanavond, anders morgen in het album komen.

zondag 19 augustus: Het gaat heel goed met de kleintjes, ze hebben al behoorlijk wat haartjes, de oogjes zijn nog niet open, maar dat kan elk moment gebeuren.
De twee mannetjes zijn geel en beige. Een beige japanner rex en een geel gladharig mannetje.
De twee beige dames zijn beide rex, één is effen de ander japanner.
Dan zijn er nog 3 dames met donkere oogjes, Ik dacht eerst dat dit agouti zou zijn, maar volgens mij ligt de kleur meer richting zwart.
Als de 3 dames naast elkaar liggen, heeft één van de drie wel een andere tint zwart. Twee zijn berken, de andere is effen. Ze hebben alle drie een supermooi glad vachtje.

zondag 13 augustus: Met Dottie en de rittens gaat het prima. Het zijn 2 mannetjes en 5 vrouwtjes.
1 man roodoog japanner rex
1 man roodoog effen of berken gladhaar
1 vrouw roodoog japanner rex
1 vrouw roodoog effen of berken rex
2 vrouwtjes agouti berken gladhaar
1 vrouwtje agouti effen gladhaar
Wie van de rittens dumbo is kan ik op dit moment nog niet zeggen. Er zijn vandaag ook weer nieuwe foto's gemaakt.

dinsdag 7 augustus: Dottie is vanochtend vroeg bevallen van 7 rittens. Voor zo ver ik heb kunnen zien zijn het er 3 met donkere oogjes en 4 roodoogjes.
Ik heb het vermoeden dat het 1 mannetje en 6 vrouwtjes zijn, maar dit hoop ik met twee dagen met meer zekerheid te kunnen zeggen. Voorlopig laat ik ze even met rust. Dottie heeft het super gedaan.

Medische Informatie omtrent achtergrond van het nestje: Armani is al 2 jaar geweest. Hij komt uit een nestje van 12 rittens. Waarvan zover tot nu toe bekend, een broer onlangs is ingeslapen op bijna 2jarige leeftijd wegens een kaaktumor. De meeste overige ratjes zouden nog leven en in goede gezondheid zijn.
Aanvulling: Onlangs heb ik bericht gekregen dat Armani papa van Pipi's Place F-Nestje is overleden aan een acute longontsteking op 27 augustus jl. Hij is 2 jaar en 2 maand geworden. Tot die tijd heeft hij nooit wat gemankeerd.
Hij is ook al eerder papa geweest van Mierlo's D-nestje, met een grootte van 11 rittens. Daarvan is een vrouwtje overleden aan een harttumor. De overige rittens uit het nestje doen het prima.
Onlangs is in de lijn van Dottie ook wat naar boven gekomen, dat volgens de dierenarts niet erfelijk zou zijn.
Twee ooms van Dottie die bij dezelfde eigenaar zitten, daarvan heeft 1 een zeldzame huidtumor gehad, die vanzelf ook weer is verdwenen en een andere zou een bloedtumor hebben gehad. Beide ratten zijn verder nu in prima gezondheid en dit geldt ook voor de overige ooms en tantes van Dottie.
De broertjes en zusjes van Dottie doen het nog steeds prima.
Bij de oma van Dottie, Danika, die uit een nestje van 10 komt , zij is op 28 juni jl. 2 jaar geworden, is onlangs een mamatumor geconstateerd. Ook een zus, Dazzle van haar is onlangs aan een mamatumor geholpen. De de overige nestgenootjes van Danika en Dazzl hebben verder geen tumoren. Het was erg moeilijk om een geschikte man te vinden voor Dottie, maar ik denk in Armani toch een goede gevonden te hebben.

wp19e1545b_02.jpg