wp21132134_02.jpg
wp1c67b854_02.jpg
wpa4a463ff_02.jpg
Pipi’s Place Esja  (amerikaans blauw dumbo) &  Kissimmee’s Orlando (zwart berken rex dumbo)
Op vrijdag 27 september is door middel van een keizersnee het G-nestje geboren,  alle 10 rittens zijn helaas overleden
wp25c3fdcf_02.jpg
Esja is geboren op 1 januari 2007en is de dochter van Rattery Pors' Missy en Rattery Pors' Gil. Ze is een super lief meisje. Tegenwoordig is ze behoorlijk ondernemend. Gaat op alles af en wil graag dingen ontdekken. Maar ze vindt het af en toe ook wel prettig om in je nek te zitten.
wpa31ec081_02.jpg
G-Nest
wp64e328cf_02.jpg
wp9905eb48_02.jpg
Orlando Bloom is geboren op 5 oktober 2005. Zijn vader is Kissimmee's Almost Atley en moeder Kissimmee's Junebug. Het is een man met een lief karakter wat een goede aanvulling op het pittige van Esja.
Nieuws:
Zaterdag 28 september:
Esja is gisteren met de bevalling begonnen rond half 5, ze verloor toen best wel wat wat bloed, had weinig weeën en geen ontsluiting. De weeën hebben niet lang geduurd, hooguit een half uurtje. Verder gebeurde er niets, er kwamen geen rittens, maar ze bleef wel bloed verliezen.
Uiteindelijk werd het een dierenarts bezoek gisteravond om half 10. De rittens zijn met een keizersnee gehaald. Ze had 10 rittens, waarvan er 3 het tot vanochtend hebben overleefd. De 3 rittens werden niet door Esja geaccepteerd en vanochtend ben ik naar Rattery Kissimee gereden zodat ze daar bij een pleegmoedertje konden liggen. De 3 rittens waren geaccepteerd door het vrouwtje, ze werden helemaal afgelikt en ze kregen ook de ruimte om te drinken. Maar helaas zijn de 3 rittens toch overleden omdat ze niet dronken.

Zondag 23 september :
Ik heb Esja afgelopen vrijdag opgehaald bij rattery Kissimmee. En ze is zwanger. Ze was daar al iets aangekomen, niet veel en ik heb haar vandaag weer gewogen, en ze is weer aangekomen. Ook toont ze het al een beetje rond haar middel. Ze heeft het lang verborgen weten te houden, ze kwam in het begin niet aan, viel zelfs wat af. Ik verwacht het nestje zou rond woensdag/donderdag. We denken dat het niet echt een groot nestje zal worden, omdat ze nog zo weinig is aangekomen en niet zoveel dagen meer te gaan heeft. Maar tot nu toe lijkt ze haar moeder Missy na te doen in het aankomen en afvallen van het gewicht, dus misschien verrast ze ons nog.

Maandag 10 september:
Vorige week is Esja gedekt in de nacht van dinsdag op woensdag. Ze is nog niet weer flapperig geweest, echter ze is ook nog niets aangekomen. Het blijft dus nog even afwachten.

Zondag 2 september:
Gisteren heb ik Esja naar haar date Orlando gebracht. Als het goed is zal ze vanavond flapperig zijn. En dan is het afwachten.

Vrijdag 31 augustus:
Afgelopen week is Esja toch weer flapperig geworden wat inhoudt dat ze niet zwanger is van Kosmo. Ik wil het nog een keer proberen met een ander mannetje en dit is Orlando Bloom van Rattery Kissimmee geworden. Morgen gaat Esja al naar Orlando toe en hopelijk wordt in de week daarna een beetje duidelijk of de date met Orlando succesvol is.

Vrijdag 11 augustus:
Ik heb Kosmo opgehaald voor een logeerpartijtje. Esja was zaterdagavond 12 augustus flapperig en ik heb ze meteen samengezet. Ze hebben een heel gezellige avond gehad.
Esja kwam in het begin even goed aan, maar bleef daarna een paar dagen stil staan, vervolgens kwam ze weer wat aan, maar viel ook weer ruim 12 gram af. Ze werd afgelopen vrijdag 24 augustus toch weer flapperig, ze was dus niet zwanger. Ze was gestart met het gewicht van 313gram en vrijdag woog ze rond de 333gram, afhankelijk waar ze staat op de weegschaal. Ze is in die tussentijd wel aangekomen.
Haar startgewicht van afgelopen vrijdag 24 augustus is dus nu 333 gram. Ze weegt nu (27 augustus) zo rond 339gram. Ik hoop dat ze elke dag toch wat aan gaat komen en niet stil blijft staan met haar gewicht
wpe0fb2ba4_02.jpg