wp21132134_02.jpg
wp9e3831c8_02.jpg
wp51371706_02.jpg
Pipi’s Place Ferne &  Samsams Anteros  - gepland maart 2008
Dit nestje is door omstandigheden (zie nieuws voor uitgebreide info) komen te vervallen.
Ferne is geboren op 7 augustus 2007 en is de dochter van Pipi's Place Dottie en Mierlo's Armani. Ze is zwart berken. Ze is super lief, heerlijk relaxed, lijkt in dat opzicht erg op haar moeder. Ze heeft de slanke bouw van haar oma Yoali.
wp45194cac_02.jpg
H-Nest
wp26df99ce_02.jpg
wp96df4865_02.jpg
Verwachting: Zwart, Agouti en kans op Geel, Beige en verrassingen. Alle rittens zullen gladharig zijn en er is 50/50 kans op gewoon oor en dumbo.
Ik verwacht hele lieve rittens, die gemakkelijk in de omgang zijn en heel sociaal zijn naar soortgenootjes en mensen.
Anteros is geboren op 21 juli 2006 bij Rattery SamSam. Hij is Agouti Berken gladhaar, dumbo, hoewel hij nu hij wat ouder is meer weg heeft van chinchilla. Hij is de zoon van Mies en Zoo's Hazine en mijn Basil.
De combinatie is dan ook voor een deel lijnteelt op de lijn van Basil. Waarbij ik hoop dat de sterke kant van Anteros, door Hazine een mooie en goede toevoeging is op de lijn.
Nieuws:
2 april:
Een en ander totaal anders gelopen dan verwacht met Ferne. Nadat ze de 23ste maart flapperig is geworden, ben ik er vanuit gegaan dat ze de rittens geresorbeerd heeft.
Ik heb Anteros bij haar laten zitten en haar daarna  gewoon weer in de damesgroep gezet, ervan uitgaand dat ze dus niet zwanger was.
Zondag en maandag was ze in gewicht afgevallen. Dindsdagochtend bleek dat ze toch ‘bevallen’ was van een vermoedelijk dood ritten. Helaas hebben we hiervan weinig kunnen zien, aangezien Yoali dit ritten te pakken kreeg.
Ferne is meteen uit de groep gehaald en apart gezet, ze heeft toen nog wel wat bloed verloren.
Het was een hele aparte situatie. Ik ben met Ferne 's avonds nog naar de DA geweest om te laten voelen of ze leeg was. Omdat de DA dit niet met zekerheid kon zeggen is er nog een foto gemaakt. Daaruit bleek dat er gelukkig toch niets in zat.

Het is vreemd omdat ik heb begrepen dat zwangere ratjes niet flapperig kunnen worden en ik er vanuit gegaan was dat ze de rittens geresorbeerd had, omdat ze de laatste paar dagen voor de uitgerekende bevalling stil bleef staan met haar gewicht.
Door dit hele gebeuren durf ik het toch niet aan om Ferne nogmaals te laten dekken door Anteros. Het H-nestje komt dan ook te vervallen.

Zondag 24 maart 2008:
Met Ferne gaat het prima, ze bleek zaterdag echter niet zwanger, ze werd flapperig. Toch aan de ene kant wel een kleine opluchting omdat ze toen al op haar 24ste dag zat. Ze was in totaal 45 gram aangekomen en de laatste paar dagen bleef ze een beetje stil staan met haar gewicht. Ze toonde toch echt wel zwanger en is tussendoor ook niet flapperig geweest. Ze is nu met twee dagen ertussen al weer aardig teruggezakt in haar gewicht. Ze weegt nu 315gram. Ik ga proberen om Anteros komende week nog een keer bij haar te zetten.

Vrijdag 21 maart 2008:
Met Ferne gaat het goed. Ze is nog niet bevallen. Ik verwacht het eigenlijk wel elk moment.

Maart 2008:
Ferne heeft 27 februari samengezeten met Anteros.Ze was flapperig op het moment dat ik ze samen zette, alleen had Ferne het na zo'n 2 uurtjes al weer gezien. Ze sprong op een gegeven moment na pogingen van Anteros elke keer piepend tegen de bovenkant van de duna aan. Ik heb haar er toen maar weer uitgehaald, want ze leek het niet echt leuk te vinden. Ik dacht dat het in zo'n korte periode niet gelukt was, maar ze is daarna niet meer flapperig geweest. Ze is niet zo heel veel aangekomen tot nu toe maar een totaal van 45gram en de laatste paar dagen staat ze weer iets stil met haar gewicht. Toch geloof ik wel dat ze zwanger is, ze toont een stuk ronder. Ik verwacht het nestje rond de 20ste.
wpdf96213f_02.jpg
wp7036ef61_02.jpg