wp21132134_02.jpg
wpb21fef17_02.jpg
wpfc8d5f99_02.jpg
Kissimmee’s Zigzag en Potifar  - geboren op maandag 28 april 15 gezonde rittens.
Bij nieuws ook de uitleg hoe het zo gekomen is dat het nestje van Zigzag bij mij als mijn nestje op mag groeien.
Zigzag  is geboren op 22 september 2007 en is de dochter van Kissimmee's Morpheus en Ratsikidee's Suzy Q.
Zigzag is beige berken dumbo met bles, ze is een heel lief en zachtaardig meisje.
wpaedf6bdb.jpg
wp54b97fe6.jpg
wpa31ec081_02.jpg
J-Nest
wp57820151_02.jpg
wp81feaff3_02.jpg
Potifar is geboren op 12 juni 2006 en woont op dit moment bij Rattery Kissimmee. Zijn ouders zijn Lucky (zus van Jagger) en Mister Mister. Het is een rustige en lieve man.
Verhaal Zigzag:
In het begin dat Zara bij Potifar zat was er niet veel actie tussen die twee te bespeuren. Daarom is
een beetje als stimulans Zigzag erbij gezet.
Het heeft in ieder geval gewerkt, want beide dames kwamen op een gegeven moment aan. Zara wel een stuk minder dan Zigzag.

De laatste paar dagen voordag ik Zara op zou halen was al duidelijk dat als ze zwanger was het er niet veel zouden zijn, misschien twee of drie. Aangezien Zara weinig aan was gekomen en de laatste paar dagen stil bleef staan.
Daarom had Mariska  aangeboden of ik misschien het nestje van Zigzag op wilde voeden. En dan ook als een Pipi's Place nestje. Echt super van haar. Vandaar dat Zigzag haar nestje nu bij mij krijgt.

Het nestje van Zara was inderdaad niet groot geweest als de rittens hadden geleefd, twee stuks. Heel erg jammer. Maar daarnaast ben ik wel weer super blij dat ik met Zigzag nog een mooie kans heb en mooi is die zeker.

Maandag 28 april is Zigzag bevallen van maarliefst 15 gezonde rittens, allemaal robijnoogjes.


31 mei:
De verdeling is ondertussen bekend evenals een aantal namen van de ratjes.
Het gaat heel goed met de rittens. De heren zitten al een aantal dagen bij de grote in de groep en dit gaat tot nu toe heel goed. En de dames hebben al kennis gemaakt met de grote dames vandaag gaan die samen geintroduceerd worden in de grote dames kooi.

De heren slapen toch nog graag bijelkaar, zo heel af en toe waagt er eentje zich tussen de grote heren.
Zo af en toe worden er een aantal terecht gewezen door de grote als ze zich te veel misdragen, maar dat komt niet zo vaak voor.

19 mei:
Nieuwe foto's staan in het album.

12 mei:
Het gaat prima met de rittens, ze groeien nog steeds goed.  Vandaag zijn bij de meeste rittens de oogjes al een beetje opengegaan. Zigzag heeft het er maar moeilijk mee, ze volgen haar door de hele bak heen, ook als ze aan het eten of slapen is.
Foto's van de rittens worden regelmatig in het album gezet. Maar hieronder heb ik van ieder ritten een aparte foto. Aan de kleuren op de foto is niet altijd te zien of het geel of beige is.

7 mei:
Het gaat heel erg goed met de rittens, ze groeien allemaal zo snel. Er zit geel en beige in het nestje, en ontzettend veel blesjes. Van de 15 rittens hebben er 10 een blesje in verschillende maten en vormen. Er zijn weer nieuwe foto's in het album geplaatst. Voor de dames is er niet meer te reserveren.

30 april:
Het gaat goed met Zigzag, ze is een goede moeder en heel beschermend. Als ze even van het nest afgaat, dan gooit ze het hele nest dicht en dan is er helaas voor mij niets te zien.
Met de rittens gaat het voor zover ik kan zien ook goed, ze hebben allemaal mooie melkbuikjes en volgens mij krijgen ze allemaal ook een redelijk gelijke kans om bij Zigzag te drinken.
Omdat het allemaal roodoogjes zijn zullen de kleuren vermoedelijk geel en misshien ook beige zijn, dat en de tekeningen wordt nog even afwachten.
Omdat ze zo beschermend is heb ik nog niet de geslachten van de rittens kunnen bekijken, maar hopelijk lukt dat wel nog deze week.