wp21132134_02.jpg
wp42728559_02.jpg
wpfd67b5bd_02.jpg
Geboren 30 juni 2009 Pipi’s Place L-nest van Pipi’s Place Katla en Fairy Tales Divali. Er zijn 12 rittens geboren, 4 mannen en 8 vrouwen.
Katla is geboren op 19 november 2008 en is de dochter van Kissimmee's Xian en Pipi’s Place Joëlla. Katla is een zwarte effen dumbo dame. Ze heeft een zachtaardig karakter en ligt heel erg goed in de groep, is druk en ondernemend maar vindt een knuffel op haar tijd prima.
wp76489799_02.jpg
wpb46e45a1_02.jpg
L-Nest
wpb022c246_02.jpg
wp98923d4f_02.jpg
Nieuws:
11 augustus: Het gaat prima met de rittens, ze zijn lekker gegroeid en de meesten worden komend weekend al weer opgehaald.

31 juli: Katla’s rittens zijn erg lief en ondernemend. Ze klimmen heel erg graag en zodra het bovenste deurtje van de Mary open is, is niet alleen Katla vertrokken maar ook alle russisch blauwe rittens:) De rittens komen elke dag ook netjes aan. Ze vinden het erg leuk om er uit te zijn en om op onderzoek uit te gaan. Ze vinden een knuffel ook wel heel erg fijn.

25 juli: De rittens zijn kwa gewicht goed bijgekomen in verhouding met die van Keira’s kleintjes. Ze zitten sinds een paar dagen in een Mary en dat vinden ze geweldig. Het zijn

8 juli: Sinds gisteravond zijn de rittens een stuk actiever geworden. Katla kan ze nu bijna niet meer ontlopen. wel kleine slopertjes:)

14 juli: Vandaag hebben bijna alle rittens  hun oogjes open. Gisteren waren er bij de zwarte dames al wat gluurdertjes te zien. Op dit moment zijn ze nog vrij rustig in de dunabak. Katla kan rustig ergens anders gaan liggen, zonder dat ze haar volgen.

12 juli: Hoewel ik de reserveerders regelmatig via de mail op de hoogte houd, loop ik met het bijwerken van het nieuws hier iets achter.
Het gaat uitstekend met Katla en haar rittens. Hieronder een voorlopig kleur overzicht van de rittens, ik heb nog wat twijfels over de lichte tinten in het nestje. Als het goed is zal meer duidelijk worden als de oogjes opengaan.

5 juli: Nieuwe foto’s worden in het album op Webshots gezet. Deze mogen voor eigen gebruik bekeken en gedownload worden.
De rittens groeien goed en Katla zorgt goed voor haar kleintjes.

3 juli: Met de kleintjes van Katla gaat het prima. Ik heb de rittens goed bekeken en gewogen. Ze wegen gemiddeld nu zo'n 9gram. Er zijn 4 heren en 8 dames. Ook de kleuren lijken  mooi verdeeld. Ik weet op dit moment nog niet helemaal wat ik er van moet maken, maar er zijn 3 tinten.
Bij de dames zijn er 2 robijnoogjes de rest heeft donkere oogjes waarvan er 3 wat lichter getint zijn, dus ik vermoed 3 zwart en 3 russisch blauw.
Bij de heren is er 1 robijnoogje en 3 met een lichte tint, dus misschien russisch blauw.

1 juli: Gistermiddag 30 juni is Katla bevallen van 12 rittens waarvan er 9 donkere oogjes hebben. Binnenkort komt er een link naar de site waar het foto album van het nestje komt te staan. Vrijdag ga ik even kijken naar de geslachten van de rittens. Ze zien er goed uit en hebben mooie melkbuikjes.

29 juni 2009:
Katla zit sinds het weekend in de duna. Maar ze heeft geen haast. Er is nog niets te bespeuren.

26 juni 2009:
Katla heb ik een paar dagen voor mijn vakantie naar haar date Divali gebracht en het lijkt erop dat dit succesvol is geweest. Ze komt in ieder geval nu goed aan. Ik heb haar afgelopen maandagavond opgehaald en het is nu afwachten. Als alles goed blijft verlopen verwacht ik het nestje rond 29 juni.
Divali is geboren op 9 januari 2008, hij is de zoon van Lonely Planet
en Kissimmee's X-ray. Divali is russisch blauw berken dumbo. Hij is een gigantische knuffelbeer en echt een dweil, net als zijn vader. Hij is erg enthousiast en wil altijd aandacht. Dominant is hij absoluut niet, hij gaat ruzietjes liever uit de weg.
Verwacht wordt zwart, russisch blauw, verder kans op beige en russisch platinum en overige verrassingen in effen of berken. Alle rittens zullen dumbo oortjes hebben.
wp57fdfe98_02.jpg