wp21132134_02.jpg
wp8269587d_02.jpg
wpfe1c5810_02.jpg
Brammetje is geboren in juli 2004 is een zwart berken. Nu was het eigenlijk niet de bedoeling dat Brammetje er zou komen, hij komt nl. uit de dierenwinkel. Ik kom zo af en toe in de dierenwinkel wanneer ik wat nodig heb voor de ratjes, en soms kijk ik dan even welke ratjes er zitten. Wanneer er leuke en soms oudere ratjes tussen zitten kijk ik altijd even hoe ze reageren op vingers, standaard is het bijna altijd zo dat ze hun tanden op mijn vingers uittesten, sommige zelfs behoorlijk hard. Ik was dus altijd gauw genezen en ging dan snel mijn boodschappen doen. Brammetje in tegenstelling tot de andere ratje begon te likken en gebruikte mijn vinger en hand om uit het hok te klimmen, was helemaal niet bang en had absoluut geen bijtnijgingen. Ik was verkocht.
Bram is een schat van een ratje echt ontzettend lief voor een dierenwinkel rat, helemaal niet schuw. Vind likken geweldig en stoeien met mijn vingers het einde, als hij tijdens het stoeien op zijn rug komt te liggen vind hij dit bij mij helemaal niet erg, ik mag het dan kriebelen op zijn buikje. Ik ben bezig met zijn introduktie in de kleine heren groep. Tot nu toe zijn er geen problemen.

wpc0bfb484.jpg Update: Bram bleek na een paar weken na de introductie in het herenhok behoorlijk dominant en redelijk onhandelbaar, zeer waarschijnlijk toch deels een hormonaal probleem. Sindsdien zit hij alleen in een hok beneden waar hij iedergeval overdag altijd aandacht heeft. Eigenlijk voor zo ver je dat aan een ratje kunt zien vond hij dit in zijn geval niet erg. Er zijn regelmatig momenten dat hij heerlijk in zijn hangmat of mandje ligt te ploppen en knarsetanden. Buiten het hok is het oppassen bij het aaien en knuffelen van Bram het ene moment kan hij het prima hebben en het ander moment kan hij zo bijten. Maar hij wordt er elke dag 's ochtends en 's avonds uitgehaald, dat zijn dan zijn momenten om rond te lopen of geknuffeld te worden, zolang hij rustig blijft. Zijn gedrag is eigenlijk zo blijven gaan tot een paar weken geleden.
Ik denk vanaf april 2006 is zijn gedrag compleet veranderd. Hij is lief, likkerig vind het nu heerlijk om geknuffeld te worden, maakt nu niet uit waar en hoe je hem aait, hij vind het allemaal prima en geniet er zichtbaar van. Hij heeft ons nu ook aangeleerd dat waneer hij losloopt in/op de stoel en hij wil weer naar het hok toe, dan trekt hij met zijn tanden aan ons t-shirt of trui waneer we ook in die stoel zitten, en dat is het moment dat hij over onze arm weer naar het hok wil lopen.
wp3ce536e2.jpg Bram is vrij onverwachts overleden op 16 juni. Twee weken eerder zag ik dat hij problemen had met zijn achterpoten, hij had moeite met klimmen. Vervolgens merkte ik dat hij ook minder goed ging eten.

 Pakte alleen nog de lekker dingen aan en later eten wat zacht was. Hij kon het eten niet meer goed tussen zijn voorpoten houden. Omdat de DA toch dacht aan misschien een luchtweg probleem heef hij wel antiobiotica gekregen, maar bij hem leek dit geen effect te hebben. Hij is daarna langzaam achteruit gegaan. Hij is in de vroege avond overleden, maar 's middags was al wel duidelijk dat hij langzaam aan het wegzakken was. Hij redelijk rustig ingeslapen.
wp33b8b500_02.jpg
Bram
wpb1537665_02.jpg
wp5fcdc20c_02.jpg