wp21132134_02.jpg
wp53dba674_02.jpg
wp95848fb2_02.jpg
Espresso is geboren op 1 januari 2007 en is de zoon van Rattery Pors' Missy en Rattery Pors' Gil. Hij is zwart mitted dumbo. Espresso is ondertussen een stevig ventje aan het worden. Kwa bouw heeft hij veel van Missy weg. Hij vindt het leuk om met Dante te spelen en hij is erg ondernemend.

Espresso is ondertussen een mooi groot ventje geworden, hij weegt ook meer dan 600gram. En hij is een super lieve knuffel.
wp2f006da2.jpg
Vrijdag 5 september 2008: Vorige week viel het me ineens op dat Espresso een dik oog had, eigenlijk leek het op een soort zwelling wat zijn oog  naar binnen drukte en de rest naar buiten. Eigenlijk zo van het een op het andere moment.
Ik heb hem wel meteen op de antibiotica en carprofen gezet. Maar vanaf dat moment was het zo dat het elke dag behoorlijk groter werd. Ik hoopte dat het om een abces zou gaan en vrijdag 29 augustus ben ik met hem naar de dierenarts gegaan.
Zij dacht ook dat het vermoedelijk wel een abces zou zijn en raadde aan om nog even te wachten met het aanprikken ervan totdat het rijper zou zijn. Maar omdat het toch per dag behoorlijk groter werd, heb ik Espresso dinsdag toch naar de dierenarts gebracht om het open te laten maken.
Het bleek echter geen abces, er kwam alleen een aardige hoeveelheid bloed en weefsel uit. En de prognose was dan ook niet goed voor Espresso. Zijn hoofd was aan de kant van de zwelling bijna een keer zo groot en zijn oog werd steeds meer naar binnen gedrukt en wanneer hij zich krabde, beschadigde hij niet alleen de huid van zijn oog, maar ook zijn oog zelf. Het zalven van zijn oog hielp hier niet tegen.
En hoewel ik het heel erg moeilijk vond heb ik voor hem toch de beslissing genomen om hem vandaag in te laten slapen. Ik heb best wel getwijfeld hierover, want aan de ene kant leek het gewoon alsof Espresso zich nog ‘goed’ voelde, hij deed gewoon alles wat hij anders ook deed. Aan de andere kant was de zwelling zo groot en groeide met de dag zo veel dat het niet lang goed kon gaan, toen ik hem bij de dierenarts uit het bakje haalde, was zijn oog ook ineens naar buiten gaan staan en op dat moment was het echt wel duidelijk dat ik Espresso zo niet door kon laten lopen. Ik ga dit lieve ventje heel erg missen, en hij is veel te jong gegaan.
wp11f98e19_02.jpg
Pipi's Place Espresso
wpa8630a00_02.jpg
wp2574b19b_02.jpg