wp21132134_02.jpg
wp46bd7179_02.jpg
wp537525ec_02.jpg
wpc8480a44_02.jpg
wp3972cb6f_02.jpg
Pipi's Place Hobie
Hobie is geboren op 20 februari 2013. Zijn ouders zijn Pipi's Place Dixie en Xolo.  Hobie is een russisch blauw agouti rex dumbo ventje.

Hobie is een heel vrolijk en speels ventje, komt graag even kort knuffelen en speelt graag met iedereen.

Hobie is papa van Wafel en Wiebertje uit Ratcity's W3 nestje
wpf05b93ce_02.jpg
wpea8ecfda_02.jpg
Vandaag, op 8 januari 2015 is heel snel en onverwacht Hobie overleden. Dinsdagavond merkte ik dat Hobie niet lekker in zijn vel zat. Hij kwam niet voor het eten uit zijn hangmatje. Bij het eruit halen was aan zijn hele houding te zien dat hij zich slecht voelde. Toen zag ik ook ineens een behoorlijk bult in zijn nek zitten. Die ik niet eerder gezien heb, terwijl juist tijdens de vakantie alle ratjes lekker extra veel aandacht hebben gehad, en mij dit totaal niet is opgevallen. Ik had er al wel een slecht gevoel bij, bulten die zo snel groeien zijn meestal geen fijne tumoren.
Ik heb woensdagochtend meteen de dierenarts gebeld en kon meteen met Hobie langskomen. Hij is ook geopereerd, dit is allemaal goed gegaan, Hobie is ook weer netjes uit de narcose gekomen. Maar hij was al niet in een een super goede conditie voor de operatie en na de opereatie werd het ook niet beter. Het ging langszaam aan ondanks alle extra zorg steeds slechter met hem en hij is de volgende middag overleden.

Achteraf (ik heb het op laten sturen) bleek het ook om een vrij agressieve tumor te gaan, die ondanks dat de dierenarts hem had verwijderd, niet compleet was weggehaald. En helaas met die wetenschap was het waarschijnlijk wel beter geweest voor Hobie om  hem gewoon te laten gaan. Lieve Hobie is veel te vroeg gegaan, hij is 1 jaar en 10,5 maand oud geworden.