wp21132134_02.jpg
wpa16b60b0_02.jpg
wp8f57188e_02.jpg
Sammy is geboren op 29 november 2005 en is een agouti rex mannetje. Hij is ontzettend lief en rustig. Heel zachtaardig van karakter. En hij vindt het heerlijk om te likken. Hij heeft een gedeeltelijke stamboom, zijn vader is Timo een zoon van Kissimmee's Almost Atley.

Sammy is onlangs vader geworden van rattery Shita's A-nestje op 28-08-2007. Een zoontje van hem, Alvin komt bij mij wonen.
wp750f3813_02.jpg Helaas heeft Sammy maar kort kunnen genieten van zijn zoontje. Van de ene op de andere dag gingen zijn achterpootjes achteruit. Hij is na twee weken in een periode waarin het elke dag een stukje slechter ging, zelf overleden, 's ochtends vroeg op maandag 12 november 2007.
Omdat Sammy onlangs wel papa was geworden van Rattery Shita's A-nestje heb ik sectie laten uitvoeren. Hieruit kwam 'gelukkig' niets bijzonders. Hij is overleden door ruggemerg degeneratie, die bij hem helaas zeer snel is verlopen.
Sammy is op 2 weken na net geen 2 jaar geworden. In Alvin leeft Sammy voort.
Achtergrond informatie:
Sammy's vader is Timo, geboren op 5 maart 2005, zijn ouders zijn Kissimmee's Almost Atley en Kissimmee's Mara. Sammy's moeder, Toby is een dierenwinkel ratje. Timo is bij rattery Kissimmee geboren maar heeft bij een reserveerder het nestje gehad waar Sammy uitkomt.

Toby is helaas al snel overleden toen ze ongeveer 1 jr was, ze kreeg longontsteking en haar eigenaar heeft haar moeten laten inslapen.

Uit het nestje waar Sammy uit komt is er tot nu toe maar 1 dame overleden, zij was ongeveer 1,5 jaar en is overleden aan een of ander raar wondje onder haar kin wat ze de hele tijd openkrabde. De rest leeft allemaal nog en zijn op 1 rat na allemaal gezond (1 mannetje doet een beetje sloom), de andere mannetjes (2) zijn flinke beren geworden (580Gr en 610Gr), hebben een rustig/sloom karakter en vinden 't fijn om aandacht te krijgen, de dames (4) hebben allemaal een rustig/soms druk karakter maar hebben niet allemaal zoveel zin om aandacht te krijgen.

Timo, Sammy's vader is een rustige oude slome rat die 't altijd leuk vind om aandacht te krijgen hij gedraagt zich altijd heel rustig tegenover de andere mannetjes en heeft nooit ruzie, hij staat qua rang op de 1ste of 2de plek in de mannetjes groep. Timo is nog nooit eerder ziek geweest. Zijn broer en zus die bij de eigenaar woonden zijn inmiddels ook al overleden, Timo's broer (pumba) is overleden op 16-5-07 op een leeftijd van 2 jaar en 2 maanden en Pumba is overleden aan luchtwegproblemen en ouderdom. Timo's zus (sjors) is overleden om 21-2-07 op een leeftijd van 1 jaar en 11 maanden, Sjors is overleden aan een ontsteking in haar oor.
Timo is overleden op zondag 30 september aan ouderdom.(hij was iets ouder dan 2 jaar en 10 maanden) hij had schijnbaar tegen het eind toch wel last van luchtwegproblemen en was ook wat afgevallen. De zusjes van Toby zijn ook al een hele tijd geleden overleden (beide niet ouder dan 1,5 jaar geworden) Ze heeft verder niks meer gehoord van de rittens van Timo en Toby nadat ze het nest verlaten hebben. Hilde heeft zelf nog 4 zusjes en 1 broertje van Sammy alle 5 gezond en tot nu toe nog helemaal geen problemen gehad. Kikker (een broer van Sammy die bij haar woont) heeft een x hij heeft graag aandacht.
wpf9de16f7_02.jpg
Sammy
wp4121383f_02.jpg
wp5fcdc20c_02.jpg