wp21132134_02.jpg
wpccd3db79_02.jpg
wp57a85276_02.jpg
wp1aed058a_02.jpg
Op 1 juli is Xilly bevallen van 11 rittens. Het zijn 8 mannen en 3 vrouwtjes.
De kleuren zijn zwart, agouti en amirikaans blauw. Alle rittens hebben dumbo oortjes.
De mannen: zwart berken, zwart berken rex, 2 agouti berken rex, agouti mitted, agouti berken, agouti berken met spot, amerikaans blauw
De vrouwen: amerikaans blauw berken met spot, amerikaans blauw, agouti mitted rex
Pipi’s Place Karel is geboren op 19 november 2008. Hij is zwart berken dumbo. Zijn ouders zijn Pipi’s Place Joëlla en Kissimmee’s Xian.
Kareltje is een rustig mannetje, Hij heeft in dat opzicht veel van zijn papa weg. Maar hij houdt ook van af en toe stoeien met beide broertjes. Ook houdt hij van een knuffel op zijn tijd.
Ik heb wel het idee dat Karel na Joska  de baas is in de groep.
Xilly is geboren op 16 november 2009. Ze is agouti mitted rex dumbo. Xilly komt uit Ratcity's X-nest van Pintors Serena en Pipi's Place Jelle. Xilly is een heel actief, lief en ondernemend vrouwtje. Ze wil altijd graag uit de kooi om rond te lopen, maar vindt het heerlijk om met haar zusje ook gezellig in mijn nek te liggen.
wp5a1dea58_02.jpg
wp7f1ab504_02.jpg
Nieuws:
25 september:
Vandaag zijn de rittens opgehaald. Het agouti berken rex dumbo ventje uit het P-nest is samen met het zwart gebleste dumbo ventje uit het Q-nest weggegaan. Ik had ze al wel een paar dagen met z’n tweeën samen zitten zodat ze al een beetje konden wennen dat ze niet meer in de groep zaten. Want ik moet zeggen dat alle rittens het wel heel erg goed deden in de herengroep.
Het agouti berken gladharig dumbo ventje heeft ook een goed huisje gevonden bij een reserveerder die eerder 3 jonge ventjes uit een oepsnestje opgehaald had, deze heren waren jonger, net 6 weken. Ze hebben met z’n 3-en even een paar daagjes bij mij gelogeerd zodat ik kon kijken of het met het P-tje ook goed klikte. En dit was het geval, van beide kanten.

19 september: Het gaat super met alle  kleintjes de P-tjes en de Q-tjes in de herengroep, ze zijn lekker ondernemend, eigenwijs en speels. Ook de beide vrouwtjes doen het heel erg goed in de damesgroep. In het verleden gaf het nog wel eens problemen in de groep maar nu ging het eigenlijk heel erg makkelijk. Wel zitten de dames tijdelijk in een aangepaste kooi en dus niet in hun eigen.

3 augustus:
Vanavond hebben alle kleine ventjes kennis gemaakt met de groten. Ze hebben de halve avond heel gezellig doorgebracht op de stoel.

29 juli: Het gaat super goed met Xilly en de rittens. Ze zitten alweer een aardig tijdje in de Mary. Ze proberen van alles uit, ze zijn heerlijk ondernemend en totaal niet bang.

15 juli: Vandaag zijn bij alle rittens de oogjes opengegaan. Ze lopen nog niet met z'n allen door de bak, maar af en toe waagt er een wel een poging. Xilly brengt ze nu nog wel allemaal netjes terug naar het nestje.

12 juli: Het gaat super met de rittens, ze groeien echt goed.
Bijna alle tinten zijn duidelijk, ik twijfel nog een beetje over de blauwtjes, bij de dames is er eentje die wat lichter is.
De mannen: zwart berken, zwart berken rex, 2 agouti, 2 agouti rex, agouti berken met spot, amerikaans blauw.
De vrouwen: agouti rex, amerikaans blauw berken met spot, amerikaans blauw.

6 juli: Het gaat uitstekend met de rittens. Ik heb het idee dat er nu toch wel 4 tinten in zitten.

3 juli: Bij het maken van nieuwe foto's is de verdeling iets anders ik telde nu 8 mannen en 3 vrouwen. Schijnbaar weet er eentje nog niet wat hij of zij wil zijn. Ik hoop daar de komende dagen zekerheid in te krijgen. Bij de mannen zitten er 3 rexjes en zit één ventje met een spotje. Bij de vrouwen zit er één rexje, wel lijken er bij de vrouwtjes 3 tinten te zijn.

2 juli: Het zijn bij de eerste telling 7 mannen en 4 vrouwtjes.

1 juli: Tegen het einde van de middag is Xilly bevallen van 11 rittens. De rittens maken het goed. Xilly heeft een mooi nestje gemaakt. Op het eerste gezicht lijken de rittens allemaal donkere oogjes te hebben.

28 juni: Het gaat heel erg goed met Xilly, ze is goed aangekomen en weegt nu 433gram.. Ik heb haar nu in de duna zitten voorlopig even samen met haar zusje.

19 juni: Tijdens de vakantie heeft  Xilly haar date gehad met Karel. Ze komt goed aan en is nog niet weer flapperig geweest. Als alles goed blijft gaan verwacht ik het nestje rond 30 juni.
wp15561693_02.jpg
wp3dae16ac_02.jpg