wp21132134_02.jpg
wpac969770_02.jpg
wpfc8d5f99_02.jpg
Op 13 augustus is Millie bevallen van 4 rittens. Het zijn 2 mannen en 2 vrouwtjes.
Door het zachtaardige karakter van Millie past het wat pittigere karakter van Joska hier goed bij.

De kleuren zijn zwart en beige. Alle rittens hebben dumbo oortjes.
De mannen: zwart berken geblest dumbo en beige dumbo.
De vrouwen zijn alle twee beige dumbo.
Joska is geboren op 28 april 2008 en is een beige effen dumbo man. Zijn moeder is Kissimmee’s Zigzag en zijn papa heet Potifar.

Hij is lekker ondernemend en kan meestal met iedereen goed opschieten. Hij is de alfa van de herengroep. Doordat hij wat ouder is kan  hij wel eens op zijn strepen gaan staan. Hij heeft een lief karakter en is op zijn tijd erg knuffelig. Daarnaast is hij ook wat pittiger.
Millie is geboren op 28 januari 2010. Haar ouders zijn Pipi's Place Mayla Mi en Fairy Tales' Hey Pagani. Ze is een russisch blauw berken dumbo dame.

Ze is totaal niet bang, gaat op iedereen af, doet niet moeilijk is heel erg ondernemend en lief. Ze vindt het heerlijk om in je nek te liggen slapen
wp71ab2ea3_02.jpg
wp33bde56f_02.jpg
wp128c8478_02.jpg
Nieuws:
25 september:
Vandaag zijn de rittens opgehaald. Het agouti berken rex dumbo ventje uit het P-nest is samen met het zwart gebleste dumbo ventje uit het Q-nest weggegaan. Ik had ze al wel een paar dagen met z’n tweeën samen zitten zodat ze al een beetje konden wennen dat ze niet meer in de groep zaten. Want ik moet zeggen dat alle rittens het wel heel erg goed deden in de herengroep.
Het agouti berken gladharig dumbo ventje heeft ook een goed huisje gevonden bij een reserveerder die eerder 3 jonge ventjes uit een oepsnestje opgehaald had, deze heren waren jonger, net 6 weken. Ze hebben met z’n 3-en even een paar daagjes bij mij gelogeerd zodat ik kon kijken of het met het P-tje ook goed klikte. En dit was het geval, van beide kanten.

19 september: Het gaat super met de kleintjes in de herengroep, ze zijn lekker ondernemend, eigenwijs en speels. Ook de beide vrouwtjes doen het heel erg goed in de damesgroep. In het verleden gaf het nog wel eens problemen in de groep maar nu ging het eigenlijk heel erg makkelijk. Wel zitten de dames tijdelijk in een aangepaste kooi en dus niet in hun eigen.

12 september: Vandaag heb ik de twee mannelijke q-tjes bij de grote heren gezet. Ik had ze al eerder van de week wisselend op de bank laten lopen met de anderen en dit ging heel erg goed. Voor 4 weken en 2 dagen oud zijn ze al erg groot en zwaar, 76 en 87gram. Vandaar dat ik dt wel aandurfde zelfs in de furet.
En tot nu toe gaat het uitstekend.

De kleine dames heb ik al wel eerder met Millie en Poppy op de bank laten lopen, komende tijd ga ik ook de dames samen laten wennen. Millie en de kleintjes gaan in ieder geval wat groter verhuizen, van de Mary naar de Jenny.

7 september:
Het gaat super met Millie en de rittens. Ze zijn op z'n tijd wel actief maar over het algemeen zijn het erg rustige rittens.
Super makkelijk en rustig in de handen en ze vinden op dit moment het maken van foto's niet vervelend ze blijven redelijk rustig zitten.

30 augustus: Afgelopen vrijdag zijn bij de eerste rittens de oogjes opengegaan en zaterdag hadden ze allemaal hun oogjes open. Ik heb Millie en haar rittens gisteren in de Mary gezet. Millie vindt het duidelijk fijn om wat meer beweging te kunnen hebben. De rittens zijn nog voorzichtig. De ventjes durven net iets meer.

13 augustus:
Vandaag is Fairy Tales Millie bevallen van 4 gezonde rittens.
Millie is op date geweest met mijn Joska. Het duurde heel lang voordat duidelijk was dat Millie toch zwanger was. In de eerste 1,5 week kwam ze totaal niet aan en daarna zo weinig dat ik niet dacht dat ze zwanger was. Pas aan het begin van de laatste week werd echt duidelijk dat ze zwanger was, ze kwam veel meer aan en het was toen ook te zien dat ze ronder was.
Millie is een lief moedertje en de 4 rittens zijn al aardig aan de maat. Het zijn 2 mannen (zwart geblest berken dumbo en beige dumbo) en 2 vrouwtjes (beide beige dumbo)
wp6eaf23f7_02.jpg
wp5fc33834_02.jpg