wp21132134_02.jpg
wpab634277_02.jpg
wpc563abbf_02.jpg
Geboren 30 september 14 rittens, 1 overleden.
wpde29b574.jpg
5 mannen en 8 vrouwen
4 mannen Zwart, 1 man Russisch blauw, 3 vrouwen Russisch blauw en 6 vrouwen Zwart. Allen dumbo en gladharig
Ratcity’s Womanizer is geboren op 20 september 2009. Hij is Sealpoint Siamees mitted dumbo.

Hij is de zoon van Pors’ Underdog en Sillyrats Kala.
Hij is heel erg mensgericht; komt altijd even kijken als het deurtje open is en zit graag bij je te kroelen. Daarnaast heeft hij (net als sommige andere ratjes) gestudeerd voor tandarts en is het een echte likkepot. Hij is erg sociaal naar andere ratten.
Ola is geboren op 10 maart 2010. Haar ouders zijn Pipi's Place Mitzy en Ratcity's Uggy. Ola is een lieve mooie beige dumbo dame.

Ola is lief en rustig en houdt wel van een knuffel en bij je zitten. Ze is in dat opzicht rustiger dan haar zusje Olina. Ola komt graag naar je toe en houdt erg van aandacht.
wp2af27557_02.jpg
wp6195cb2c_02.jpg
wpc6019bbc_02.jpg
Nieuws:
29 oktober: Het gaat super met de rittens, ze zijn heerlijk actief. Komende paar dagen ga ik kijken hoe ze het vinden om met wat andere oudere ratjes te lopen en hoe de oudere het vinden om  weer wat rittens in de groep te hebben.

24 oktober: Gisteren zijn er nieuwe foto's gemaakt van de rittens waar ze allemaal apart opstaan.  Ze staan in het fotoalbum  maar ook  onder de reserveerlijst.

18 oktober:
De rittens zitten sinds zondag in de Mary en vermaken zich prima.
Ze worden elke dag iets meer ondernemend. De rittens van Olina zijn nog iets rustiger dan die van Ola.

13 oktober: Ondertussen heb ik bij Ola bij een ritten het eerste gluurdertje ontdekt. Het zal nu niet lang meer duren voordat de anderen straks hun oogjes open hebben.

7 oktober:
Het gaat super met Ola en Olina en de kleintjes. Ze groeien goed. Bij Ola in het nestje zit er één vrouwtje dat bij de geboorte geen staart had en waarbij de achterpootjes niet helemaal goed blijken te functioneren. Het is even afwachten hoe dit laatste zich ontwikkelt wanneer de rittens wat meer gaan lopen en klimmen

30 september:
Donderdag zijn in de loop van de middag en begin van de avond eerst Olina en vervolgens Ola bevallen. Olina heeft 10 rittens gekregen, Ola had er 14, één is er overleden. De bevalling van Ola ging vlotter dan die van Olina. Bij Ola kwam echter de melkproduktie niet opgang waardoor ze heel onrustig werd doordat de rittens niet konden drinken. We hebben tijdelijk een wissel gedaan zodat de rittens van Ola de eerste melk bij Olina kon drinken. Ola heeft bij de dierenarts een injectie gekregen om de melkproduktie op gang te krijgen. Het heeft even geduurd voordat dit het geval was. Maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en werd Ola zelf ook weer wat rustiger. Onder voorbehoud zijn er bij Olina 3 mannetjes en 7 vrouwtjes en bij Ola zijn dit 5 mannetjes en 8 vrouwtjes.

29 september:
Ola en Olina heb ik afgelopen zondag opgehaald bij Rattery Pors. Beide dames zijn heerlijk zwanger. Het was wel even een omschakeling na het plotselinge overlijden van Joella om Ola en Olina op te halen, maar ze konden ook niet langer blijven aangezien beide dames rond de 30ste uitgerekend zijn. Het is mooi om te zien dat terwijl ze beiden zwanger, ze het nog steeds goed met elkaar kunnen vinden, ze liggen graag samen in de sputnik. Tot gisteren hebben ze in de Mary gezeten, maar ’s avonds heb ik wel de duna’s voor ze klaar gemaakt en zitten ze nu apart.

19 september: Het gaat ook erg goed met Ola en Olina. Beide dames zijn nog niet weer flapperig en komen aan in gewicht. Het blijft nog heel even afwachten maar dan kan ik ze komend weekend misschien al weer ophalen.

8 september: Hoewel Ola en Olina bij mij nooit op dezelfde dag flapperig waren, meestal de één een dag eerder dan de ander, waren ze vandaag tegelijk flapperig . Er zijn bij beide dames ook meerdere dekkingen gezien. Nu is het afwachten.

5 september:
Vanmiddag heb ik Ola en Olina naar hun dates gebracht bij Rattery Pors. Kijk bij Planningen van de Nestjes voor meer info over hun dates.
wp1dd05003_02.jpg