wp21132134_02.jpg
wp2144702e_02.jpg
wpcd7818c9_02.jpg
Geboren op 21 juni: 1 ritten door middel van keizersnee - overleden
wp10251034_02.jpg
Rosalie is geboren op 30 september 2010.
Haar ouders zijn Pipi´s Place Olina en Hakuna Matata Sabretooth.
Rosalie is een hele lieve en rustige dame. Houdt van een knuffel en komt graag bij je zitten. Ze vind het ook heel erg leuk om je te observeren vanuit de kooi.
In de groep is ze ook erg rustig en altijd op haar gemak.
Ratcity’s Xem is geboren op 16 november 2009.
Zijn ouders zijn Pintor’s Serena en Pipi´s Place Jelle.
Beschrijving van zijn karakter door zijn eigenaar: Xem is een lieve rustige man en alpha van de groep. Hij krijgt graag een aai en een knuffel, maar vindt het ook erg fijn als je alleen al tegen hem praat. Dan begint hij meteen te knarsen en te ploppen. Hij lebbert je helemaal af als je hem aan het knuffelen bent. Van aandacht kan hij nooit genoeg krijgen.
In de groep doet hij het ook heel goed. Hij wacht alles rustig af, maar mocht er een probleempje in de groep zijn dan lost hij dat heel goed op. Het liefst is hij samen met andere ratten waar hij dan lekker lui tegen aan kan liggen.
wpce98e4d1_02.jpg
wp69be333e_02.jpg
Nieuws:
10 juli:
Met Rosalie gaat het prima, ze is goed hersteld van de keizersnee. Ik heb toen bij de operatie  wel meteen de beslissing genomen om  alles, de baarmoeder en eierstokken weg te laten halen. Zodat ze naderhand de minste kans op problemen heeft.

21 juni:
Vandaag ben ik met Rosalie naar Care4animals geweest. De dierenarts voelde in ieder geval wel een levend ritten. Rosalie heeft toen 2x weeënopwekkers gekregen, maar dit hielp uiteindelijk niets. Een keizersnee was de enige optie. Rosalie was in prima conditie en heeft de operatie goed doorstaan. Er bleek echter maar 1 ritten in te zitten, dat vrij groot was. En waarbij het hoofdje ook deels vast zat in het geboortekanaal. Het leefde nog wel. Maar het ritten bleek niet helemaal goed. Ik heb daarom in overleg met de dierenarts besloten om het ritten niet in leven te laten. Dat was toch wel een moeilijke beslissing omdat er uit de mooie combinatie Rosalie en Xem nu geen kleintjes zijn. Maar voor dit ritten was dit de juiste beslissing.

20 juni:
Rosalie maakt het wel spannend. Ze is nog niet bevallen, heeft wel iets van bloed verloren, echt heel weinig en ze heeft heel kort weeën gehad. Maar het zette niet door. Ik heb ‘s avonds gebeld met de dierenarts (Care4Animals) en beschreven hoe Rosalie haar conditie is en het is zo dat haar conditie op dit moment gewoon goed is en absoluut niet zorgelijk. Advies was om toch af te wachten. Dus we blijven haar vannacht goed in de gaten houden of er niets verandert en gaan dan morgen met haar naar de dierenarts.

12 juni:
Rosalie is wel zwanger ze komt aan in gewicht maar valt soms ook weer wat af. Ze is rond 20 juni uitgerekend.

3 juni:
De planning is ondertussen iets veranderd. Rosalie was de laatste paar dagen aan het afvallen en ze is 24 mei weer flapperig geworden. Uiteindelijk is ze zaterdag 31 mei voor de 2e keer op date geweest met Xem. Zondags heb ik haar meteen weer opgehaald zodat ze rustig thuis weer kan wennen. Voorop gesteld dat ze zwanger is en blijft is ze uitgerekend rond 20 juni.

6 mei:
Ik heb Rosalie op 6 mei naar haar date Ratcity’s Xem gebracht. Ze is vrijwel meteen gedekt en het ziet er tot nu toe goed uit. Ze is uitgerekend in het weekend van 28/29 mei.

wp5bf11bc0_02.jpg