wp21132134_02.jpg
wpd09f0950_02.jpg
wp6e9ab080_02.jpg
Cierra heeft in begin februari 2004 een operatie ondergaan voor het verwijderen van een melkkliertumor. Hierbij zijn complicaties ontstaan in de vorm van wondvocht. Dit vormde uiteindelijk een bult die nog groter was dan de tumor. Pas eind februari is het wondvocht op natuurlijke manier naar buiten gekomen. Ook onstekingsmateriaal wat overbleef is begin maart naar buiten gekomen.
Cierra is geboren op 7 april 2002 en is een Amerikaans blauw berken dumbo en komt van Rattery Ratten Ri. Ze is nieuwsgierig, snel, rent en springt erg graag. Ze blijft vaak niet lang stil zitten, maar als ze uit gerend is kan ze lekker bij je liggen en vindt het dan heerlijk om je af te likken. Ze is tegenwoordig de zwaarste van de 3, ze weegt meer dan 450gram. Ze is dan ook dol op eten, wanneer ze 's avonds los loopt is zij ook degene die het eten wat uit het hok is gevallen weer opzoekt en terugbrengt naar het voorraad plaatsje in het hok. Cierra heeft een stamboom.
Nu bijna een maand verder kan ik zeggen dat Cierra dit alles goed heeft doorstaan en dat het kleine wondje wat er nu nog zit bijna dicht is. Het enige voordeel van het hele gebeuren is dat Cierra wat aan gewicht is afgevallen.

Ze woog een aantal maanden geleden nog rond de 550gram. Bij de laatste weging van 2 weken geleden woog ze 500gram. En volgens mij is het nu alweer wat minder. Ze is verder nog altijd actief, en sleept het eten nog steeds van af
wp85c908d6.jpg 4 augustus 2004, Cierra is vandaag overleden aan de gevolgen van een operatie. Cierra had een tumor tussen haar oog en oor zitten, die verkleefd zat aan het bot. Omdat de tumor ontzettend snel groeide was een operatie haar enige optie. Het was een zware operatie, die naar omstandigheden goed verlopen was. Ze heeft zeker een uur in een warmte kamer gelegen om weer op temperatuur te komen. En het leek er goed uit te zien. Na een uur mocht ik haar op een warme fles bij me houden, en toen is ze er na zo'n 15 minuten stiekem tussen uit gepiept, heel rustig. De dierenarts kon toen verder ook niets meer doen.
Voor Cierra is het misschien beter zo. De dierenarts had ook niet alle tumor van het bot kunnen halen, dus garantie dat het niet terug zou komen was er ook niet, daarnaast had ze een paar kleine tumoren bij haar rechter lies zitten. Cierra is vrijdag 6 augustus gecremeerd. Ze is 2 jaar en 4 maand geworden.
 
wp547abc26_02.jpg
Ratten Ri's Cierra
wpc233d38d_02.jpg
wpc69272c0_02.jpg