wp21132134_02.jpg
wp0489112a_02.jpg
wp096b1469_02.jpg
Geboren 6 juli:8 rittens met keizersnee, 2 overleden.
wp3a74a573.jpg
Na het overlijden van helaas 2 rittens (vrouwtjes) zijn er nu 6 rittens, 3 mannen en 3 vrouwen.
Hakuna Matata's Debussy is geboren op 24 juni 2010. Hij is een beige bont gewoonoor.
Zijn ouders zijn Zappa Topsy Turvy en Hakuna Matata Atticus
Zijn eigenaar over Debussy: Hij is een rustige ventje en laat zich makkelijk oppakken en vind knuffelen heel gezellig.
Tosca is geboren op 18 november 2010. Ze is een russisch blauwagouti  dumbo.
Haar ouders zijn Fairy Tales& Pipi's Place Nora en Pipi's Place Liam.
Tosca is een lief en ondernemend vrouwtje. Erg actief, doet graag haar eigen ding maar vindt een knuffel op zijn tijd ook heel erg fijn.
wpfe7e5b98_02.jpg
wp3994c53c_02.jpg
wpfc7c0c4b_02.jpg
Nieuws:
19 augustus: alle 3 de ventjes (Wolfgang, Winchester en Warwick) zijn vandaag opgehaald.
De dames Woopie, Willa en Wobke blijven en zitten momenteel met de dames in een tijdelijke kooi. Tot nu toe gaat het prima,
Ze gaan naar de grote kooi op het moment dat ook de X-jes goed overweg kunnen met iedereen en ook groot genoeg zijn voor de furet XL

6 augustus: vandaag heb ik de kleintjes van Tosca gescheiden. De 3 ventjes zitten nu in een halve samo en ze hebben al kennis gemaakt met Uki en Aramis.
Tosca zit nu nog met haar 3 dochters, maar dit gaat wel snel veranderen.
Ze zijn nog geen 5 weken oud maar de meeste wegen nu al boven de 100gram.
Eigenlijk geen wonder want ze mogen bij Tosca drinken wanneer ze maar willen. Tosca laat het allemaal toe.

2 augustus: Ook met Tosca en de rittens gaat het super. De kleintjes krijgen normaal te eten maar zitten op een behoorlijk gewicht voor rittens van bijna 4 weken. Gemiddeld zijn ze zo rond de 82gram.

29 juli: Het gaat heel erg goed met de rittens, ze zijn al aardig gegroeid en zitten super op gewicht.

24 Juli: Sinds gisteren zitten Tosca en de rittens in de Mary, ze hebben het daar goed naar hun zin en het is duidelijk dat ze het leuk vinden om wat nieuws te ontdekken.

20 juli: Sinds vandaag zijn bij alle rittens de oogjes open. De vrouwtjes waren gisteren het eerst en vandaag hadden ook alle mannetjes de oogjes open.

12 juli:
Vandaag wat nieuwe foto's gemaakt van de kleintjes, kijk in het fotoalbum.

10 juli:
We zijn zo trots op Tosca :) ze zorgt super voor de kleintjes. De rittens groeien goed, het zijn trouwens 3 mannen en 3 vrouwtjes. Gisteren is het Webshots fotoalbum van het W-nest online zet.

8 juli:
Omdat het zo goed gaat met Tosca en de rittens wilde ik haar wat meer ruimte geven en haar met rittens weer in de duna zetten. Ik had daarom de rittens uit het reisbakje gehaald en netjes in een hoekje in de duna gelegd, maar dat vond ze duidelijk geen goed idee, ze raakte duidelijk wat geïrriteerd. Zodra ik het reisbakje in de duna zette pakte ze een ritten op en bracht die weer daarin terug. Het was duidelijk wat ze wilde, dus ik heb de rittens weer terug gelegd in het reisbakje. Die ze vrij snel daarna vol probeerde te proppen met kranten.

Een compromis is dat nu  alleen de onderkant van het reisbakje in de duna staat en kan zij dus gebruik maken van de duna en liggen de rittens veilig in het bakje. Het is een beetje vreemd maar het werkt voor Tosca goed.

7 juli:
Het lijkt erop dat Tosca de rittens helemaal geaccepteerd heeft. Ze hebben goede melkbuikjes. Richting de avond heb ik Tosca in een wat groter reisbakje gezet zodat ze wat meer ruimte had. Ik mag ondertussen niet meer aan de rittens zitten wanneer Tosca erbij is, ze is helemaal het moedertje :)
Omdat het ‘ sochtends al duidelijk was dat het goed ging tussen Tosca en de rittens heb ik uiteindelijk geen pleegmoedertje opgehaald.

6 juli:
Vanmiddag begon Tosca met de bevalling maar na een uur van bloedverlies (behoorlijk) en bijna geen weeën, ben ik toch maar met haar naar de dierenarts (Schellerlanden) gegaan.  Na twee weeënopwekkers wat wel wat weeën gaf maar niet genoeg voor een bevalling moest er uiteindelijk bij Tosca toch een keizersnee komen.
Tijdens de keizersnee  zijn er 8 rittens uitgekomen en alle 8 hebben het door de inzet van alle aanwezigen op dat moment gered.  Tosca zelf is ook goed door de operatie heen gekomen.
Ze drinken nog niet bij Tosca en Tosca heeft er duidelijk nog geen band mee, ze doet verder niet lelijk maar kijkt ook niet naar ze om. Aan de ene kant ook niet vreemd na zo’n zware operatie waarvan ze zelf toch ook nog bij moet komen.
Helaas is er niet lang daarna toch nog een ritten overleden.

Met een pipetje heb ik de rittens regelmatig wat dunne convalescence  support gegeven. En voor de volgende ochtend had ik   geregeld dat ik een pleegmoedertje op kon ophalen.

Ik heb Tosca samen met de rittens in een piep klein reisbakje gezet. Tosca kon hierdoor niet veel kanten op, ze kon wel liggen of zitten, het voordeel was dat de rittens echt vlak bij haar lagen. Onder het reisbakje had ik een verwarmd kruikje gelegd.

Ik heb ‘s nachts wel geprobeerd om regelmatig te controleren of alles goed ging. En rond  1uur zag ik dat Tosca de rittens aan het likken was. Voor zo ver ik kon zien lagen toen alle rittens ook onder haar en dronken toen ook. Rond 4uur bleek helaas toch nog een ritten overleden te zijn (een vrouwtje). Maar de andere rittens deden het goed en ik zag ook melkbuikjes.

5 juli:
Tosca is in de tussentijd goed aan blijven komen, ze weegt vandaag 423gram.

3 juli:
Tosca woog vanavond 406gram.

2 juli:
Tosca woog vanavond 393gram ,ze komt dus netjes aan

30 juni:
Vanavond heb ik Tosca, Nora en Raika opgehaald. Tosca is duidelijk zwanger.

13 juni:
Tosca was vanavond flapperig en is op date geweest met Debussy. Het is nu afwachten of het allemaal gelukt is.

9 juni:
Vandaag heb ik Tosca met Nora (haar moeder) en Raika naar Joli Rats gebracht. Tosca gaat daten met Hakuna Matata Debussy
wpa6d837b2_02.jpg