Genealogie

 

Contact

 

Formulieren

 

Beekelaar Bekelaar Beekeler Baekler
 Harry Beekelaar

 Startpagina

 

 Wie ben ik

 

Weerkaarten

 

Drostenstraat 31, 7921WC ZUIDWOLDE
Tel: 0528371369  Mobiel: 0651106299 Fax: 0847540447
Web: Http://home.planet.nl/~beeke024  Mail: h_beekelaar@hotmail.com
WebMaster: Harry Beekelaar
Startpagina
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Genealogie
E-mailadres: h_beekelaar@hotmail.com
Write2Me.NL Gastenboek
  

Een lang gekoesterde wens gaat bij het maken van deze pagina in vervulling. De gegevens op deze pagina zijn grotendeels door mij zelf verzameld. Echter zonder de hulp van anderen kom je nergens. Graag noem ik hun namen: Mijn ouders, schoonouders, grootouders, Ook anderen hebben belangeloos gegevens beschikbaar gesteld. Ik wil iedereen daarvoor bedanken!

We vroegen ons ook af waar de naam "Beekelaar" vandaan kwam; had de naam iets te maken met het plaatsje Mierlo, waar een straat de naam "De Bekelaar" heeft, met aan die weg een Manege met ook dezelfde naam. Iemand berichte mij dat een Bekelaar  een jeneverbesstruik is die de enige inlandse naaldstruik of boom is die voorkomt in Belgisch Limburg. Had het te maken met "Hoge en Lage Beekelaar" een gebied in De Betuwe, of komen de "Be(e)kelaars" uit het buitenland (Duitsland) zoals door sommigen werd verondersteld. Tot nu toe weten we de betekenis van onze naam Beekelaar nog steeds niet, maar toch is het gebleken dat onze voorouders inderdaad uit het buitenland afkomstig zijn, namelijk uit Wolgast in Pommeren. Dit ligt aan de noordkust van Duitsland tegen de Poolse grens. Helaas komen we niet verder terug in de tijd als rond 1740, de datum waarin Christiaan geboren werd,. In de archieven van de plaatselijke kerk te Wolgast , komt rond die tijd Christiaan Baekler daar niet in voor. (Zie deze link) Dit is een mail die ik mocht ontvangen van de Evangelische Kerk St. Petri uit Wolgast.

Als u gegevens op mijn pagina kunt en wilt aanvullen zoals een naam, foto, tekst, plaatsomschrijving, datum ,wijziging.........of gewoon een leuke opmerking over mijn site wilt plaatsen? Dat kan!! door middel van een e-mail, of natuurlijk schrijven in het Gastenboek.