***** Meer fragmenten van liedjes zijn te beluisteren via Laatste nieuws ***** Logo van het Ministerie van Landbouw en Visserij


Bert Crebaszang, gitaar, mondharmonica, melodica
Albert Jan Schepergitaar, mandoline


Bekijk en beluister Benzine is op via YouTube: nieuw!


Bekijk en beluister Is het woar? via YouTube.


Bekijk en beluister Mien trekker via YouTube.
Repertoire: eigen composities, akoestische muziek, Groningse en Nederlandstalige teksten. Vrolijk of met een serieus tintje: wij zijn van veel markten thuis.
’n Paar nummers, ’n half uurtje, wat u maar wilt; heel geschikt voor een intermezzo tijdens een lezing, expositieopening, verenigingsavond en wat u zelf nog kunt bedenken.
Op verzoek: schrijven wij speciaal voor de gelegenheid een lied. Denk hierbij aan een jubileum, bruiloft, lezing, expositieopening, verenigingsavond en wat u zelf nog kunt bedenken.
Vergoeding: in overleg.

Contact: (0597) 521291, of mail: hetministerie@gmail.com


Klik op de afbeelding om een fragment van Wat 'n weelde ... te horen Klik op de foto om een grotere afbeelding ervan te zien en eem fragment van Wat 'n weelde te horen


Biografie


Bert Crebas (1954, Drieborg, akkerbouwer) en Albert Jan Scheper (1960, Haren, beleidsmedewerker Federatie van Hengelsportverenigingen) schrijven sinds 10 jaar toneelstukken. Zij kennen elkaar van de instrumentale band Five Fantastic Firebirds. Op momenten dat het toneelschrijven stokte, schreven zij teksten die met muziek erbij liedjes werden. En zie daar: een repertoire! De eerste teksten werden in het Nederlands geschreven, maar al gauw ontdekte het Ministerie de charme van het Groningse dialect. Enkele liedjes kunnen zowel in het Nederlands als in het Gronings worden uitgevoerd; de meeste teksten zijn (meteen) in het Gronings geschreven. Het toneelschrijven raakte enige tijd op de achtergrond. De draad werd echter weer opgepakt en zo ontstond de avondvullende komedie De draad kwijt in Het Naaiatelier, die inmiddels met succes is opgevoerd door Rederijkerskamer HRV te Finsterwolde en nu wordt uitgegeven door Toneeluitgeverij Vink te Alkmaar.


Zie De draad kwijt in Het Naaiatelier voor informatie over het nieuwe toneelstuk.

Zie Laatste nieuws over cd-uitgaven, nieuwe nummers, optredens en andere wetenswaardigheden.

Zie La Mimouna voor informatie over deze damesgroep (a capella Afrikaanse liedjes met percussie) en de samenwerking met het Ministerie.

Dideldom


Op de nummers, die via deze website te beluisteren zijn, berust copyright.