Nieuw Project

Daar ik vroeger net als zovelen gek was van brommers had ik het plan opgevat om een Zundapp te gaan opknappen (BMW 's zijn financieel niet meer haalbaar). Dus toen ik van een kennis hoorde dat hij er nog wel een wist te staan ben ik natuurlijk gelijk gaan kijken. Het was een GTS 50 uit ca 1974 maar wel helemaal "gerestyled" door de vorige eigenaar(s) zoals men kan zien op onderstaande foto.   

Zundapp1.jpg (37440 bytes)

Bij het uit elkaar halen van de Zundapp bleek al snel dat het restylen niet op de manier gedaan was zoals ..... laat maar. In ieder geval werd al snel duidelijk dat alles wat ik ervoor had betaald teveel was geweest. Het enigste wat ik van de brommer kon gebruiken waren de binnenste twee carterhelften met inhoud, de cilinderkop en de koplampoortjes. Tja en wat dan, een andere betere basis kopen? Nee, ten eerste niet omdat men er ordinair veel geld voor vraagt en ten tweede omdat je dan weer alles kan weggooien en vervangen wat niet goed is.

Dus ga ik alle onderdelen proberen te verzamelen. De onderdelen die zelf in nieuw staat kunnen worden gebracht, zoals frame, naven, blokdelen, zijkappen etc.,  ga ik tweedehands kopen. En alle andere onderdelen die je zelf niet in nieuw staat kunt brengen zullen nieuw aangeschaft moeten worden.

Het dient uiteindelijk een Zundapp GTS 50, type 517-35 LE racing red uit 1976, te worden zoals op onderstaande foto  

Zundapp2.jpg (32440 bytes)

Echter na overleg met mijn zoons is het uiteindelijke resultaat hieronder te zien. 

HOME