Joong-Gun Taekwon-Do Samenwerking Lessen Contact

Geschiedenis

Sporten is mensenwerk. Het oprichten van sportscholen en bonden is dat ook. Wat dat betreft heeft Taekwon-Do, sinds de ontwikkeling vanaf halverwege de vorige eeuw, al een historie opgebouwd.

De belangrijkste persoon binnen Taekwon-Do is generaal Choi Hong Hi (1918 - 2002). Hij heeft in 1955 de naam Taekwon-Do bedacht en vastgelegd. Op 22 maart 1966 is hij president geworden van de International Taekwon-Do Federation (ITF).

In 1972 verplaatste generaal Choi Hong Hi het hoofdkwartier van de ITF, daarin unaniem gesteund door de landen die lid waren, naar Toronto, Canada. Nadat de Koreaanse president Park, Chung Hee ontdekte dat Choi het hoofdkwartier van de ITF in Canada had gevestigd, probeerde hij Choi tevergeefs terug te halen. Toen dat dus niet lukte, beval hij Kim Un Yong om de Wereld Taekwon-Do Federatie op te richten en te vechten tegen de Internationale Taekwon-Do Federatie. Zo is de grootste twee-deling binnen Taekwon-Do (ITF - WTF) ontstaan.

Generaal Choi Hong Hi is in 2002 aan kanker was gestorven. In het machtsvacuum dat zo ontstond, zijn er in korte tijd helaas vier ITF organisaties ontstaan, elk met hun eigen (grand)masters aan de top.

Er is dus al jaren geen sprake meer van een "enige echte officiele" ITF groep.