Entree Inhoudsopgave Verkoopadres Activiteiten Ruiming 2003 

 
 Entree

 

 

 

 Entree
De Barnevelder Kip
Barnevelder Club
Foto albums
Broedservice
Projecten
Links
English
Deutsch

 


In  Barneveld lopen nog steeds de Barnevelder kippen. Alhoewel dit prachtige ras niet meer wordt ingezet voor de productie, zijn er nog steeds fokkers en hobbyisten die dit ras een warm hart toedragen. Ook is de Barnevelder populair bij de liefhebber met wat ruimte bij huis. Het is een rustig dier, ideaal om handtam te maken. Het ras heeft zijn faam te danken aan het donkerbruine ei. Het fameuze bruine ei.

Deze site verschaft u informatie waar u Barnevelders kunt aanschaffen en wat de speciaalclub "De Barnevelder Club" voor haar (aspirant)leden doet. Voor de duidelijkheid: U hoeft geen lid te zijn/worden om Barnevelder kippen te (gaan) houden.

 

 Korte impressie ruiming klassieke vogelpest 2003

 

 


 

Fokker van de Barnevelder.

 

bullet Bij fokker G.C. vd Glind zijn tijdens de zomermaanden doorgaans volop jonge dieren te koop. Ze zijn afkomstig uit geselecteerde ouderdieren, welke ook zijn te bezichtigen. Zo kunt  u een indruk van uw toekomstige dieren krijgen. Alleen de grote barnevelder zit in het fokschema, geen krielen.
bullet Na de verkoop heeft u altijd recht op telefonisch advies inzake het welzijn van de aangeschafte dieren. Doorgaans krijgt u een advies waar u verder mee kunt.
 
bullet Door eigen broed en opfok worden de dieren van kuiken tot hen door dezelfde persoon opgefokt. Zo krijgt u een rustig, niet gestrest hennetje of haantje wat in u de tweede eigenaar vindt.

 

Wetenswaardigheden

In het Barneveldse PluimveeMuseum zijn dieren te vinden, welke afkomstig zijn van de fokkerij van G.C. vd Glind. Alle Nederlandse kippenrassen zijn hier te zien. Mocht u overwegen een bezoekje te brengen aan dit museum, dan is ook een bezoekje aan de site de moeite waard. De link is in deze site aanwezig.

Door een wat groter aanbod kunnen ook biologische bedrijven slagen een verantwoorde kippentoom aan te schaffen.

 


Routebeschrijving

Google MapsGoogle Maps

route

Vanaf Ede: afslag Barneveld-Scherpenzeel. Bij verkeerslichten rechtdoor. Na 1 km links (Achterveldseweg). Na tunnelviaduct 1e woning links, nummer 21. U bevindt zich op de locatie.

Vanaf westen en noorden: volg vanaf de A1 de A30 (Barnevelde-Ede). Tweede afslag (Barneveld-Scherpenzeel) nemen. Einde afslag rotonde links. Na 200 meter verkeerslichten links (Plantagelaan). Na 1 km links (Achterveldseweg). Na tunnelviaduct 1e woning links, nummer 21.

 U bevindt zich op de locatie.

 

 
 

 

[ Entree ] De Barnevelder Kip ] Barnevelder Club ] Foto albums ] Broedservice ] Projecten ] Links ] English ] Deutsch ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan rentatent@hetnet.nl.
Copyright 2019 G.C. vd Glind, fokker van Barnevelder Kippen.
Laatst bijgewerkt: 03 februari 2020