Dierenpension
Lavaro Apeldoorn

Huisregels

 • Reserveren
  Voor het verblijf van uw huisdier is het handig om op tijd te reserveren, zeker voor de zomerperiode. Reserveren gaat telefonisch het makkelijkst, omdat u dan meteen weet of we nog plaats hebben in de gewenste periode. Het kan voor vaste klanten ook via email (het mailadres is u dan bekend), u hoort zo snel mogelijk of het mogelijk is die periode voor u te reserveren. Vermeldt in uw email de volgende gegevens:
  - uw naam en adres
  - diersoort(en) / namen en ras(sen)
  - aantal dieren (bij meerdere honden graag vermelden of ze samen in een kennel kunnen),
  verwachte loopsheid/laatse loopsheid indien van toepassing
  - datum en voorkeurstijd voor brengen en halen (tussen 10:30en 11:30 uur of tussen 16:00 en 16:30 uur op zondag of feestdag 11:00 tot 12:00).
 • Het brengen
  Denk bij het brengen van uw dier aan de volgende dingen:
  De dieren moeten aangelijnd /in transportkoffer gebracht worden (het is niet toegestaan om ze los over ons terrein te laten lopen).
 • Inentingen
  Inentingsboekje/Dierenpaspoort De inentingen van een dier staan vermeld in het dierenpaspoort of inentingsboekje, dat dan ook bij bij het brengen overhandigd moet worden.
  De volgende inentingen zijn bij ons verplicht:
  Voor honden :
  - Jaarlijkse cocktail-enting
  - Kennelhoest (maximaal 1 jaar geldig) : deze enting zit niet standaard in de jaarlijkse cocktail-enting, vraag uw dierenarts ernaar.
  Voor katten :
  - Jaarlijkse cocktail-enting
  - Niesziekte (officieel 1 jaar geldig)
  De inentingen moeten minimaal 14 dagen voor de pensionperiode gegeven zijn en de inentingen mogen niet verlopen tijdens het pensionverblijf.
  Voor kennelhoest en niesziekte geldt dat deze entingen (die officieel een jaar werkzaam zijn) maar een half jaar echt afdoende zijn en daarna steeds minder effectief zijn wilt u dus bijna zeker zijn dat ze dit niet krijgen tijdens het pensionbezoek, dan is het verstandig om de entingen korter als een half jaar voor de pensionperiode te geven.
  Ook vinden wij dat uw hond of kat tegen vlooien en wormen behandeld moet worden (deze behandelingen zijn maar 3 maanden werkzaam en kunt u zelf doen). Bij de behandeling tegen wormen denkt u ook aan uw eigen gezondheid, deze dieren zie je niet, maar bijna alle dieren hebben ze (zeker als ze niet behandeld zijn). Wormen zijn ook overdraagbaar naar mensen.
 • Medicijnen, dieetvoer en bijzonderheden
  Als uw huisdier medicijnen of dieetvoer (niet mogelijk voor katten) gebruikt, dient u dit bij het brengen genoeg (week extra ) mee te geven. Geef hierbij altijd de bijsluiter van het medicijn mee. Ook als uw huisdier in eerder gezondheidsklachten heeft gehad, horen wij dit graag. Dan weten wij hoe we moeten reageren als de klachten terugkomen.
 • Inrichting van de kennels
  Al onze kennels zijn compleet ingericht,dus manden kleedjes en voerbakken van thuis hoeven niet mee (manden en kussens mogen niet mee) .Als u dit graag wil mag u een schoon kleedje van thuis meenemen, wij kunnen niet garanderen dat u deze ook weer terug krijgt.