Dolfijnentrainer

 Wat doet een dolfijnentrainer?
Hoe word je een dolfijnentrainer?
 

Wat doet een dolfijnentrainer?

De naam zegt het eigenlijk al: een dolfijnentrainer traint dolfijnen. Het gaat hier voornamelijk om dolfijnen die leven in gevangenschap. In een dolfinarium bijvoorbeeld. De dolfijnentrainer is ook de verzorger van de dolfijnen en zorgt er dus voor dat ze voldoende te eten krijgen en zorgt er ook voor dat de dolfijnen gezond blijven. Verder maakt de dolfijnentrainer de verblijven van de dolfijnen schoon. De dolfijnentrainer leert de dolfijnen natuurlijk ook de kunstjes die ze in de show laten zien!

TERUG NAAR BOVEN

 

Hoe word je een dolfijnentrainer?

Dit is iets wat zeker niet gemakkelijk is! Denk maar eens aan alle kinderen die spreekbeurten houden of werkstukken maken over dolfijnen. Die kunnen niet allemaal dolfijnentrainer worden, want er zijn maar een paar dolfijnentrainers per jaar nodig.

 
Het belangrijkste is dat je het heel erg leuk vindt om met dolfijnen te werken. Niet alleen het aanleren van trucjes, maar ook het schoonmaken en verzorgen van de dolfijnen. Het is natuurlijk ook handig als je wat van dolfijnen weet! Dus veel lezen over dolfijnen en werkstukken en spreekbeurten erover houden is belangrijk. Op sites zoals deze (en ook veel andere sites) kan je veel informatie vinden over dolfijnen.

 
Ook is het belangrijk dat je goed kunt zwemmen. Dit is belangrijk voor het onderzoek bij de dolfijnen, voor de shows, het schoonmaken van de verblijven en het aanleren van trucjes.

 

Als je na de middelbare school een vervolgstudie gaat doen, is het handig om een dierenverzorging opleiding te gaan doen. Daarbij leer je bovendien veel over dieren en krijg je de kans om stage te gaan lopen bij een dolfinarium (of ander dierenpark).  Stage betekent dat je voor een tijdje gaat werken bij een organisatie, om zo veel bij te leren over de dieren. Dit zou een eerste stap kunnen zijn op weg naar het beroep van dolfijnentrainer!

 TERUG NAAR BOVEN