Klik hier voor uitleg over het logo

Bureau Meanders
counseling en training


 
Start/Home

 

Nieuws

Aankondiging vervolgcursus:
'Open Zelfonderzoek - Hulpmiddel op je innerlijke weg', over het doen van zelfonderzoek/inquiry.

Data: dinsdag 5, 19 nov., 3 dec. Tijd: 19.30 - 22.00 uur.
Plaats: La Verna, Amsterdam.
Nadere informatie volgt

>> meer

Speciaal aanbevolen, een training in duurzaamheid:
'Ecovillage Design Education', brengt een breed scale aan expertise bij elkaar uit de mondiale beweging van ecologische leefgemeenschappen

De training vindt plaats in 2014, De Kleine Aarde, Boxtel.
Opgave/Info: Connecting our Lives

>> meer

Oproep:
Inquiry sessies tegen een speciaal laag tarief, met leraren-in-opleiding in de Ridhwan-shool.

>> meer


Te bestellen

Aanbevolen

Een mooi boek over open zelfonderzoek en mindfulness, van Dorle Lommatzsch, in juni 2011 verschenen: Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness.

>> meer

'Wat het leven bijzonder maakt. Zingeving en ervaringen van transcendentie onder jong volwassenen in de wereld van hogeschool en universiteit', Chris Elzinga en Leo van der Tuin, Tilburg, jan. 2010

>> meer

 

 

 

 

 

Welkom bij Meanders

Welkom op de site van mijn bureau Meanders.

In mijn werk staat persoonlijke ontplooiing van mensen centraal. Dit heeft de laatste jaren vorm gekregen in counselinggesprekken en in cursussen die ik geef.
Daarnaast doe ik onderzoek naar dit thema.

Counseling
Veel mensen lopen rond met vragen over wat hen in het leven echt vervulling kan geven. Als mensen dat vinden, komen ze meer in balans, waardoor ze het leven beter aan kunnen. Ze krijgen meer levensvreugde en levensenergie en ze ervaren het leven als meer ondersteunend.

Ik begeleid mensen om zicht te krijgen op wat voor hen vervullend is en wat hen daarbij in de weg zit. En ik help ze die belemmeringen op te ruimen. Daardoor komt de weg vrij voor essentiële kwaliteiten die altijd in hen aanwezig zijn geweest.

In mijn aanpak laat ik me vooral inspireren door inzichten die ik heb opgedaan vanuit het werk van Almaas en van Eckhart Tolle. In mijn benadering komen spiritualiteit en inzichten uit de westerse psychologie samen. Dit betekent een samengaan van denken én voelen; contact maken met het eigen innerlijk én van geaard zijn in deze wereld; het doorleven van het plezierige én van het pijnlijke of angstige.

Cursussen en trainingen
Ik geef trainingen op het gebied van het Enneagram, met speciale aandacht voor manieren om op psychologische niveau met dit model te werken, en voor de spirituele dimensie ervan.

Daarnaast geef ik cursussen over het doen van Open Zelfonderzoek (ook wel 'inquiry' genoemd), volgens de methode van A.H. Almaas.

Verder geef ik introductiecursussen over Eckhart Tolle.

Onderzoek
In 2008 ben ik betrokken geweest bij het lectoraat Praktische Theologie van Leo van der Tuin, aan de Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing in Tilburg. Ik heb toen onderzoek gedaan naar ervaringen van openheid onder jong volwassenen. Dit heeft geresulteerd in de publicatie ‘Wat het leven bijzonder maakt. Zingeving en ervaringen van transcendentie onder jong volwassenen in de wereld van hogeschhol en universiteit’ (jan. 2010).

Mocht je belangstelling gewekt zijn door wat je op deze site leest, kun je via telefoon of mail contact met me opnemen. Het mail-adres staat op de contactpagina.

Chris ElzingaBureau Meanders
Koppestokstraat 63, 2014 AN Haarlem
tel. +31 (0)23 5247542, +31 (0)6 15474998