Klik hier voor uitleg over het logo

Bureau Meanders
counseling en training


 
Het logo

 

Ik heb het logo gemaakt met Japanse inkt en kwast en heb me laten inspireren door het Chinese karakter voor 'rivier'.

In het beeld komt een oude interesse voor geografie tot uitdrukking. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het ontstaan van landvormen.

Meanderende rivieren zijn bijzonder vanwege hun ongetemde kracht. Het 'zachte' stromende water slijt hele rivierdalen uit. In Nederland laat die kracht zich periodiek zien wanneer de grote rivieren dreigen te overstromen.

De tekening heeft een evenwicht in 'vrouwelijke' ronde vormen en een strakkere 'mannelijke' lijn. Toch is dat onderscheid niet groot: ook de strakke lijn is beweeglijk en ook de ronde vormen zijn krachtig aangezet. Die wisselwerking tussen schijnbare tegenpolen (tussen denken en voelen, lichaam en geest, ego en ziel) is in mijn werk essentieel.
Het logo
Beeld
: een rivier die tussen oude rivierarmen door meandert.

Uitleg: Het logo is een metafoor voor de werkelijkheid: een stroom die voortdurend in beweging is en aan verandering onderhevig is. Maar ook: op de stroom drijvend verandert je zicht op de werkelijkheid voortdurend als een stroom van indrukken. De rivier nodigt je zodoende uit in alle openheid je perspectief steeds weer aan te passen aan wat zich aan je voordoet.
Het oude maakt voortdurend plaats voor iets nieuws. Het oude verdwijnt daarmee niet, maar krijgt nieuwe kwaliteiten, zoals een afgesneden rivierarm vaak een bijzondere flora en fauna herbergt. Het oude is het sediment voor het nieuwe, een plek van verstilling en bezinning, van grote variëteit aan inzichten en ervaringen. 

 

 

Bureau Meanders
Koppestokstraat 63, 2014 AN Haarlem
tel. +31 (0)23 5247542, +31 (0)6 15474998