Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

 calcium_carbonicum

 

'Altijd verkouden'

 

 

Deze keer wil ik graag het meest voorkomend weerstandsverho­gen­de middel voor kinderen behandelen. Kinde­ren die dit middel nodig hebben, hebben een slechte weer­stand. Altijd zijn ze verkouden of zijn ze het aan het worden. Geregeld terugkerende keel- en oorontstekingen zijn ook een indi­catie voor dit middel.

 

Vreemd genoeg zien deze kinderen er, ondanks het feit dat ze zo vaak ziek zijn, heel gezond uit; als "hollands welvaren". Ze zijn blond, hebben blauwe ogen en zijn aan de stevige kant. Vaak begint dat al bij de geboor­te waarop ze al rond 8 pond wegen. Het zijn de lekkere mollige en tevreden baby's. De ontwikke­ling kan wel wat achter lopen, omdat ze het zo eigen­lijk wel best vinden en tevreden in de box blijven liggen; ideale kinderen dus eigen­lijk, op de verkoudheden na dan.

 

Naast de verkoudheden kunnen ze last hebben van wat eczeem en meest­al verloopt hun ontlas­ting wat moeizaam; hun darmpjes werken ook wat traag. Vaak zie je dat hun hoofd, net als hun handjes en voetjes, een beetje klammig aanvoelt; een beetje plakkerig. Vooral tijdens de slaap, na de voeding of na in­spanning kunnen ze hevig transpireren. Als ze ouder zijn, worden ze een beetje verlegen en geven de voor­keur aan een zo veilig mogelij­ke omgeving. Ook kunnen deze kinderen erg koppig zijn; ze houden dan hardnekkig vast aan het­geen ze in hun hoofd hebben. Vaak zie je dat ze angsten hebben; met name voor het donker, voor beesten en voor spoken.

 

In de homeopathie beschikken we over erg veel weerstandsverho­gende middelen. Be­langrijk voor de werking van een homeopatisch middel is dat het bovenstaande beeld zo goed mogelijk op het kind past. Het middel wordt gemaakt uit mineralen, bijvoorbeeld de oester­schelp en net zoals de oester zonder schelp is zo’n type kind een beetje onbeschermd. Dit uit zich in de lagere weerstand of uit zich in de soms vele verschillende ang­sten. Door op het juiste moment een kind een goed passend homeopatisch middel in te laten nemen, geef je hem als het ware zijn schelp; zijn weerstand en zijn zeker­heid, terug.