Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

naamloos

 

'Hoofdpijn op school'

 

 

Er is een belangrijk geneesmiddel, dat veel gegeven wordt aan jonge­ren in de puber­teit. Type­rend voor het beeld dat bij dit middel past, is het hebben van hoofdpijn op school; een duffe zware hoofd­pijn, die op­treedt bij concen­tratie of het vervelen tijdens de les­uren. Degene die dit middel nodig heeft, is vaak vermoeid en geïr­ri­teerd. Zo ook Christine, die bij mij op consult kwam.

 

Ze is vijftien jaar en zit in de 3e klas van de HAVO; een lang tenger meisje met blond haar en een bleek gezicht. Ze vertelt me dat ze doordeweeks na een uur op school hoofdpijn begint te krijgen, slaperig wordt en zich niet meer kan con­centreren. Na school heeft ze het druk met vriendinnen, spor­ten, winke­len en natuur­lijk met het maken van huis­werk, maar soms kan ze zich nergens toe zetten.

 

Het leren gaat door de hoofdpijn niet zo goed. Vaak neemt ze een pijn­stiller om de dag door te komen. Haar moeder die meege­komen is, verzucht: "Ze is erg moei­lijk op het moment, geïrriteerd en brutaal. Ze verveelt zich en hangt maar op de bank beneden. Gek wordt ik er soms van". Ook Christine beaamt dat het niet echt lekker loopt.

 

Tijdens het consult lijkt Christine ook wat lusteloos en een beetje ongeïnteresseerd. Ik vraag of ze nu ook hoofdpijn heeft, maar dat ontkent ze. De hoofdpijn is begonnen op de middel­bare ­school. Af en toe heeft ze ook last van groei­pij­nen in de benen, vooral 's nachts; ze is dan ook in een korte tijd erg lang geworden.

 

Het middel is een middel dat bij uit­stek gegeven wordt aan jonge mensen die in korte tijd hard groeien en erg ver­moeid en lusteloos kunnen zijn. De hoofdpijn die vooral optreedt op school en tijdens studie is zeer speci­fiek voor dit middel, evenals de lange en tengere lichaamsbouw. Daarom krijgt Christine van mij dit middel. Na zes weken zie ik een duidelijk opge­klaarde Christine voor me die vrolijk vertelt dat ze veel minder hoofdpijn heeft; "het is alsof er een waas voor me is weggetrok­ken en alles nu veel helderder is".