Minke Roelants

                                                                                                                                                                                     

Praktijk voor Integrale Geneeskunde

Homeopathie, Leefstijl en Voeding

NVKH lid.nr. 05-0569

 

Haal het beste uit jezelf

 

 

Home

Homeopathie

Leefstijl & Voeding

Kindertolk

Bloom

Workshops

Over Mij

Tarieven

Contact

 

 

365-causticum

 

'Bedplassen'

 

 

Voor me zit Suzanne; een negen jarig meisje. Haar moeder is meegekomen maar laat het gesprek aan Suzanne over en verduide­lijkt hier en daar wat. Suzanne verteld: 'Nou ik plas nog steeds 's nachts in m'n bed en nou heb ik straks een school­reisje...'. Suzanne heeft nog steeds veel moeite om 's nachts droog te blijven. Eigenlijk is het nooit goed gegaan, maar nu wordt het eerder erger dan beter. Bijna iedere nacht moet het bed verschoond worden en zelf vindt ze het ook heel erg. Ook met lachen en niezen verliest ze soms wat urine. Het lijkt erop dat haar blaas niet erg sterk is en het daarom extra moeilijk voor haar is om 's nachts droog te blijven.

 

Ik vraag hoe het op school gaat. 'Het gaat goed, maar ze maakt zich wel erg snel druk en boos' ver­teld haar moeder. Suzanne heeft een heel sterk rechtvaardig­heidsgevoel en als iets niet eerlijk is dan kan ze zich daar vreselijk over opwinden. Ook kinderen die geplaagd worden, zal ze altijd verdedi­gen. Iets waardoor ze het zichzelf niet erg makke­lijk maakt, maar dat heeft ze ervoor over. Ze ziet veel dingen gebeuren die ze niet eerlijk vindt, en daar kan ze thuis nog uren mee zitten. Wat dat betreft leeft ze erg zwaar. Ze zet zich in voor Green­peace en eet strikt vegeta­risch, want dat beesten dood worden ge­maakt vindt ze erg zielig en oneer­lijk. Ze is ook ontzettend dol op beesten; vol aandacht en zorg en met grote verantwoor­ding gaat ze met haar konijntje en andere dieren om. Haar gevoelens voor anderen zijn zo groot dat ze het verdriet van anderen bijna zelf beleeft. Ze gaat bijvoorbeeld mee huilen als ze iemand ziet huilen. Suzanne is een erg gevoelig meisje.

 

Behalve het bedplassen zijn er eigenlijk geen klachten. Alleen twee wratjes op haar vingertoppen, die zou ze ook graag kwijt willen. In de homeopathie proberen we zoveel mogelijk het middel op het totaalbeeld van de persoon te baseren. Dus niet alleen het bedplassen dat heel typerend is voor Suzanne, maar ook het feit dat ze urine verliest bij het lachen, niezen en sprin­gen, haar gevoeligheid voor oneerlijk­heid, en zelfs de wratjes op haar vinger moeten passen bij het middel: in dit geval een mineraal middel, dat ik haar meteen mee­geef.

 

Na zes weken verteld ze dat ze zonder problemen mee is geweest op schoolreisje en dat ook haar wratjes spontaan zijn verdwe­nen. Haar moeder voegt eraan toe dat ze ook iets onbe­zorgder lijkt te zijn. Zo zien we weer dat een homeopatisch passend middel niet enkel voor één klacht wordt gegeven, maar voor de hele persoon. Na inname van een goed homeopatisch middel kan daarom ook de totaliteit verbeteren.