Informatie
Promotie-/degradatieregeling seizoen 2017/2018
(bron: KNVB)

Topklasse
De kampioen van de zaterdag topklasse speelt twee wedstrijden tegen de kampioen van de zondag topklasse met als inzet het kampioenschap van Nederland amateurvoetbal alsmede om het promotierecht naar de Jupiler League. Via loting wordt bepaald welk elftal het thuisrecht heeft in de eerste wedstrijd en welk elftal het thuisrecht heeft in de tweede wedstrijd. Indien de winnaar van deze wedstrijd(en) geen gebruik wenst te maken van het promotierecht, komt het recht toe aan de verliezer van deze wedstrijd(en). Indien ook de verliezer van deze wedstrijd(en) geen gebruik wenst te maken van dit promotierecht, vindt geen promotie plaats vanuit de topklasse naar de Jupiler League en vindt geen degradatie plaats vanuit de Jupiler League naar de topklasse.
De nummer 13 is herkanser en speelt met de klassenperiodekampioenen van de zaterdaghoofdklassen om één plaats in de topklasse.
De nummers 14, 15 en 16 degraderen naar de hoofdklasse.

Hoofdklasse A, B en C
De kampioenen van de hoofdklasse A, B en C promoveren naar de topklasse.
De periodekampioenen spelen om het klassenperiodekampioenschap. De klassenperiodekampioenen van de hoofdklasse zaterdag spelen met de herkanser van de topklasse zaterdag om één plaats in de topklasse. Een periodekampioen speelt maximaal vijf wedstrijden in de nacompetitie.
De nummers 11 en 12 van de hoofdklasse A, B en C zijn herkansers en spelen met de 15 periodekampioenen van de 1e klassen in zeven poules van drie een halve competitie. De winnaars van deze poules spelen in het seizoen 2013/2014 in de hoofdklasse.
De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks naar de 1e klasse.

1e klasse C
De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.
De periodekampioenen spelen met de overige periodekampioenen van alle 1e klassen en de nummers 11 en 12 van de hoofdklassen in zeven poules van drie een halve competitie. De poulewinnaars promoveren naar de hoofdklasse. (Deze poulewedstrijden worden georganiseerd door de landelijke competitieplanner.)
De nummers 11 en 12 spelen samen met de periodekampioenen van de 2e klasse E en F om behoud in de 1e klasse.
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 2e klasse.

2e klasse E - F
De kampioenen promoveren naar de 1e klasse.
De zes periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de 1e klasse C om twee promotieplaatsen c.q. behoud in de 1e klasse.
De nummers 11 en 12 spelen samen met de periodekampioenen van de 3e klassen A t/m D om behoud.
De nummers 13 en 14 degraderen naar de 3e klasse.

M.i.v. het seizoen 2013/214 zullen de 3e en 4e klassen ook uit 14 ploegen bestaan (nu dus nog 12 ploegen). Hierdoor geldt voor dit seizoen een afwijkende promotie- en  degradatieregeling voor zowel de 3e als voor de 4e klassen.

3e klasse A t/m D
De kampioenen promoveren naar de 2e klasse.
De 12 periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de 2e klassen E en F om vier promotieplaatsen c.q. behoud in de 2e klasse.
De nummers 11 spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen A t/m E om behoud.
De nummers 12 degraderen naar de 4e klasse.

4e klasse A t/m E
De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse.
De (15) periodekampioenen en de (4) nummers 11 van de 3e klassen A t/m D spelen om zeven promotieplaatsen c.q. behoud in de 3e klasse.
De ploegen spelen in vijf poules van drie elftallen een halve competitie en in twee poules van twee elftallen een halve finale en daarna een finale (beide op neutraal terrein).

KLOKRADIO'S RANGSTANDENPAGINA
ALGEMEEN
- Home
- Contact
- Historie

VOETBAL
- 1e klasse B (W2)
- 2e klasse F (Z1)
- 3e klasse C (Z1)
- 4e klasse D (Z1)

- Nacompetitie

KORFBAL
- veld: 1e klasse F
- zaal: 2e klasse I

INFORMATIE