WWW plekje van Co Meijer

Onderwerpen:
1. Zuidelijk Afrika rondreis 2005
2. Australie expeditie 2004
3. Hobby: Ural motor met zijspan


Teller


Over dese site kunt u mailen met
co.meijer at (@) hetnet.nl


Onderwerp 1: Zuidelijk Afrika rondreis 2005

Van 1 juli tot 30 juli 2005 hebben we de hier getekende route gereden in Zuidelijk Afrika. Start en einde was in Johannesburg. We hebben heel veel indrukken opgedaan van de natuur en het gewone dagelijkse leven. We zijn bij verschillende families te gast geweest, dat was zeer leerzaam en interessant.

Van Johannesburg naar Johannesburg, 8000 km met een gehuurde auto Toyota Condor 2wd.

Hieronder is het reisschema weergegeven:

De skyline van Johannesburg, de eerste kilometers. Na inkopen te hebben gedaan voor het kamperen in een grote mall nabij Soweto gaan we richting Kimberley.
Het is zaterdag, vrije dag voor velen en dus zeer druk in de winkels.

Potchefstroom is onze eerste kampeerplek. We komen tegen de avond aan, vragen de weg bij het politiebureau en vinden een grote camping nabij een meertje. Echt winter, geen blad aan de boom en 's nachts erg koud.

Van hier vertrekken we richting Kimberley. Enkele kilometers na Kimberley woont de familie Galama. Ze hebben een boerderij nabij de rivieren de Rietrivier en de Modderstroom. Een gastvrij onthaal! Een een dag van ploegen, paardrijden, irrigatiewerken, de diamantmijn van Kimberley, katoen, druiven, economie, veranderende verhoudingen blank/zwart/kleurling . Hieronder enkele beelden van ons verblijf bij de Galama's.

Geschiedenis van Kimberley:
In 1866 vond Erasmus Jacobs bij de Oranjerivier, op de plaas De Kalk, bij Hoopstad een wit steentje. Het bleek om een diamant van 21,25 karaat te gaan. Later werd een nog grotere 83,50 karaats diamant gevonden bij Colesburg Kopje. Mijnwerkers stroomden met duizenden toe. De mijn is als die Groot Gat bekend geworden, en errond is de nieuwe stad New Rush ontstaan. In 1873 kreeg de stad de nieuwe naam Kimberley, naar de Britse secretaris voor de Kolonie, de Earl of Kimberley.
In 2005 wordt de laatste diamantmijn gesloten.

Van het plaatsje Modderstroom en de familie Galama nemen we afscheid en vertrekken naar ons volgende adres nabij Victoria West. Daar gaan we op bezoek bij de familie Andrew en Linda Conroy. Zij hebben een farm met wilde bokken. Deze worden gejaagd en in eigen slagerij geslacht, verpakt, gerookt enz. Hier krijgen we veel te horen over de afzet van vlees, de filosofie van het jagen, de ontwikkeling van de markt. Annegriet bezoekt het plaatselijke bejaardentehuis. Een welkom onthaal, gastvrijheid en leerzame gesprekken. Hieronder enkele foto's van het bezoek aan de Conroy's en familie en kennissen.

We vertrekken uit Victoria West en gaan Noordwaarts (dus niet naar Kaapstad....). We gaan richting Upington, aan de Oranje Rivier. Gravelroads: Gruispad en geen Teerpad..... Reinoud rijdt zelfs een stuk, geen verkeeer verder. Boerderijen om de tien km of meer. 10 km geparkeerde goederenwagons op een oud spoortraject. In de omgeving van Upington zijn grote wijnstreken. De nacht is weer behoorlijk koud.
Op de camping in Upington kijken we naar Rugbytraining, eten Bokkum (gedroogde vis) van een man uit Pretoria. We koesteren ons in de ochtendzon.....

Via Upington in Zuid Afrika aan de Oranje Rivier gaan we Namibie binnen. Fish-River canyon met de warmwaterbaden gaan we met een bezoek vereren. Indrukwekkende natuur en drukke camping bij de warme baden

Bukaros Mountain, alleen kamperen

Op weg naar Sossuvlei, de hoge zandduinen

Naar Walvisbaai, op bezoek bij de familie Nel, ziekenhuis directeur.

We bekijken ook heel oude graven van de oorspronkelijke bewoners die weer onder de zandduinen verdwijnen en weer tevoorschijn komen.

Cape Cross, historisch punt voor de zeevaarders. Nu een reservaat voor honderdduizenden zeeleeuwen.

Spitskoppe, grillige rotsformatie in het vlakke woestijnlandschap

Van de Spitskopfe naar Twijfelfonteijn en de Petrified forest.

Van hier verder naar Etosha National Park. Zeer veel wild gezien in de twee dagen dat we rondreden.

Van Etosha park naar het noordoosten, richting Rundu, daarna Caprivi strook richting het vierlanden punt van Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibie.

de grensrivier met Angola, an de overkant een vergadering, onder de boom

Vanuit Botswana hebben we via Zambia een bezoek gebracht aan de Victoria falls. Met de pont naar Zambia (en de volgende dag weer terug)

Na de Victoria Falls via Botswana zuidwaarts. Laatste overnachtingsplaats (vlak bij de grens met ZA) overnachten we op de Tiluna Farm, 300 ha van de familie Willemse. De volgende dag gaan we mee naar een meertje waar 200 olifanten komen drinken. Onvergetelijke ervaring.

We sluiten onze reis af met een dag in en rondom de warme baden in Warmbad. Zelfs een bad van 42 graden is hier. Luxe camping waar men zelfs voor ons de tent wil opzetten en de afwas doen. Een relaxte middag, avond en volgende ochtend. Na Warmbad via de oude hoofdweg naar Pretoria. In Pretoria doorkruisen we een paar keer het centrum. Daarna via een hoog uitzichtpunt verder richting Johannesburg, International Airport. We leveren onze auto na bij 8000 gereden km weer in. Vliegtuig, Schiphol, Trein, Heerde, Thuis.
Hieronder beelden van Warmbad, Pretoria.


Onderwerp 2. Expeditie Australie 2004

Van Perth naar Cairns. 5 weken met 4wd Toyota Landcruiser. 8500 kilometer. Gevolgde tracks:


1. Naar de Pinnacles ten noorden van Perth, track over duinen en langs het stand (zie foto hieronder)

2. Holland Track, van Hyden naar Kalgoorlie (zie foto hieronder)
Voor een goede route informatie verwijs ik naar: http://www.outback-guide.de/Guide/Tracks/Westen/mmW07.htm

700 km zonder dat we ander verkeer, of mensen hebben ontmoet. 700 km karrespoor.
Zeer eenzame nacht, en erg koud!

3. Gunbarrel Highway, van Wiluna naar Warakurna Roadhouse (zie foto onder)

4. Central Road van Warakurna naar Uluru (Ayers Rock) (zie foto onder)

5. Mareena Loop van Kings Canyon naar Hermansburg (zie foto onder)

6. Old Ghan Railway track, van Alice Springs naar Finke (zie foto hieronder)

7. Simpson Desert. Van Finke via Dalhousie Springs naar Birdsville. French line, WAA track and Rigg Road (zie foto's onder)

Der Wolfgang aus Birdsville, he did some shopping in Alice Springs and went home to Birdsville. Our informal guide we met several times on the road. Here we deliver our flag (boeren zakdoek) for his galery and restaurant. http://www.itbeyond.com.au/BVStudio/Default.asp

8. Savanah road van Mount Isa naar Cooktown (zie foto's onder)

The route through Australia in 2004:Onderwerp 3: Ural Motor met zijspan

Hier wordt aan gewerkt.

kijk alvast op de volgende site om in de sfeer te komen:

De website van de UDCN (Ural Dnepr Club Nederland)