Opbouw en materiaalkeuze van een Pasteltekening

Voor pasteltekeningen moet je geen glad papier gebruiken, omdat het krijt daar geen houvast heeft. Er is een ruime keus aan pastelpapier te koop in allerlei kleuren en diktes.
De pasteltekening moet gefixeerd worden, zodat het poeder van de pastel beter op het papier hecht. Er zijn verschillende soorten op de markt. Pastelkrijt/potloden zijn eveneens in allerlei kleuren en merken te krijgen (Derwent - Conte Paris - van Gogh - Rembrand).
Mijn ervaring is: zo min mogelijk tussendoor fixeren, omdat ik vind dat dan de lichte kleuren van de tekening achteruit gaan.
Meestal fixeer ik op het einde van de tekening.
Als je een pasteltekening inlijst mag de tekening het glas niet raken. Daarom raad ik u aan om een paspartout te gebruiken van zuurvrij karton.
Gebruik altijd zuurvrij materiaal. Papier met een zuurgraad vergaat sneller en je kan bruine vlekken in je tekening krijgen.

Maar voordat het zover is moet eerst de tekening gemaakt worden.
Hieronder een voorbeeld hoe diverse tekeningen tot stand zijn gekomen.

"Happy"

1 2 3
4 5 6
7
"Friendship"

1 2
3 4
5 6
7 8
"Peacock butterfly on pebbles"

1 2 3
4 5 6
7 8
Muurschildering "Tree with birds"

Opbouw van een muurschildering in Latex verf

Voor het maken van de muurschildering heb ik eerst een foto gemaakt van de hoek van de kamer waar de tekening geschilderd moet worden. Op de PC heb ik deze foto ingelezen en met een tekenprogramma de tekening op de foto gemaakt.
Daarna de muur geverfd in de kleur gebroken wit. Deze kleur is ook de achtergrond van de tekening.
Daarna ben ik begonnen met de tekening op de muur donkergrijze Latex met een varkensharen penceel nr. 10. De boomstam in een dikke verfkwast. De takjes zijn gedaan met een cocktailprikker.

Maar voordat het zover is moet eerst de tekening gemaakt worden.
Hieronder foto's van de tot stand koming van de tekening.
Overzicht en prijzen