Opening tentoonstelling ZVU van de cursussen tekenen/schilderen en houtsnijwerk in 1982

Op deze site ziet u een overzicht van mijn tekeningen en mijn zeep. Eigenlijk teken ik al héél mijn leven, maar in 1978 ben ik cursussen gaan volgen bij de Zeeuwse Volks Universiteit. Dit heb ik 4 jaar gedaan. Doordat ik (te) veel in opdracht werkte is het plezier in tekenen verloren gegaan. Met de onderwerpen van de opdrachten had ik niets en het plezier in tekenen verdween. 15 jaar lang heb ik geen potlood meer aangeraakt.

In 1997 kreeg ik het verzoek om iemand op weg te helpen met het gebruik van pastelkrijt en pastelpotlood. Toen kreeg ik weer zin om te gaan tekenen. Maar nu voor mijzelf. Niet meer in opdracht, ofschoon er wel eens een opdracht tussen sluipt. Ik ben begonnen met natuurvolkeren, omdat deze mensen mijn respect en steun hebben. Zij proberen zich, ondanks onze op hol geslagen consumptie maatschappij, staande te houden. Nadien ben ik andere onderwerpen gaan tekenen, zoals dieren, baby's, acteurs en bekenden uit mijn omgeving. In 1998 ben ik naar Toonbeeld in Terneuzen gegaan. Dit is een school voor kunstzinnige vorming waar ik tot nu toe nog steeds lessen volg om mijn technieken uit te breiden en te verfijnen. De materialen die ik gebruik zijn hoofdzakelijk: pastel, acryl, oost indische inkt en aquarel. Van diverse tekeningen zijn kaarten gemaakt en als u beangstelling heeft, dan kunt u ze bij mij bestellen. Zo ook met de zeep.

Sinds 2012 ben ik naast mijn tekenen ook begonnen met zeep te maken van natuurlijke oliën. Ook op deze site kunt u diverse zepen zien.

Ieder voorjaar en zomer doe ik mee aan diverse markten. Kom eens een keertje gezellig langs!!!