Home
Uitgeverij
Uitgaven

 

 

 

 

 

 

                                                               

Copyright © 2008 Mooiweb All Rights Reserved.
Bestellen
Galerie
Contact

 
“Onderweg”

Kees Blokland (1947)


Kees Blokland (Schiedam, 1947) is naast dichter, ‘personeelsman’ en bestuurder. Hij woont afwisselend in Amsterdam en Giethoorn. Van zijn hand verschenen eerder de bundels Al dat ik ben (1998) en – in samenwerking met Famke Hajonides – Aanraken (2001), Afwegen (2004), Aardse Zaken (2008) en Van alle tijden (2013).

Famke Hajonides (Jakarta, 1952) volgde de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam en Gaasterland.

De standaard editie van deze bundel telt 400 exemplaren. De omslag is met de hand gedrukt op een Korrex proefper door Triona Pers uit Houwerzijl op 290 grams Sirio Dark Blue. Het binnenwerk is gezet uit de Times New Roman en gedrukt in offset door drukkerij De Marge in Groningen op 170 grams Tom & Otto Silk mc. Het bindwerk is eveneens verzorgd door drukkerij De Marge.

De luxe editie is verschenen in XX gesigneerde exemplaren (Romeins genummerd). Peri Kim van binderij De Roemte uit Rasquert vervaardigde de band.

De bundel kost € 15,00 (verzendkosten € 2,56)
De luxe editie kost € 25,00 (verzendkosten ( € 6,95)


ISBN/EAN 978-90-79726-10-3

 

 

“Huis in de Herfst” (Walter Jacob Pool, Zeist 1938)

 

Walter Jacob Pool is psycholoog. Hij was gedurende vele jaren werkzaam in de forensische psychiatrie. Hij woont in Assen en wijdt zich nu geheel aan het schrijven van gedichten en verhalen.

Van hem verschenen eerder:

-De Stilte en het licht (2005);

-En golven lijken nimmer moe (2006);

-Vanuit de schaduw (2006);

-Waar vogels kinderen zijn (2008);

-Tussen de doornen bloeit een roos (2010).

 

“Huis in de Herfst” is geďnspireerd op herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, bezoeken aan Holocaustgedenkplaatsen en op oorlogen die op ons netvlies verschijnen.

De oplage van deze bundel telt 120 genummerde en gesigneerde exemplaren. De bundel is vormgegeven door Dick Ronner te Houwerzijl. De gebruikte letter in het boek is de Book Antiqua. Het boek is door drukkerij Steenman in Enkhuizen vervaardigd.

 

De bundel kost € 15,00 (verzendkosten € 2,56

 

ISBN/EAN 978-90-79726-09-7

 


 

“IJsvogel achter glas” (Lomme van der Veer (Gorssel, 1963)

 

Lomme van der Veer is advocaat en dichter te Giethoorn. Na diverse publicaties, onder andere in de Revisor en bij Uitgeverij Bert Bakker, verscheen in 2010 bij uitgever Cees Duine zijn eerste bundel “Wak”. Wiegen den Uyl verzorgde voor deze bundel de collages.

Berber van der Veer (Giethoorn, 1996) is tekenaar. 

IJsvogel achter glas is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen vader en dochter. Letterlijk en figuurlijk hebben zij in deze dichtbundel hun woonomgeving geschetst.  

 

De oplage van deze bundel telt 100 genummerde en gesigneerde exemplaren. De bundel is voor Cees Duine, uitgever te Giethoorn vormgegeven door Dick te Houwerzijl en geproduceerd door Drukkerij De Marge te Groningen.

 

De bundel kost € 10,00 (verzendkosten € 1,92)

 

ISBN/EAN 978-90-79726-08-0


 

Van alle tijden 

Kees Blokland (1947)

 

Van alle tijden komt voort uit een kruisbestuiving tussen dichter Kees Blokland en beeldend kunstenaar Famke Hajonides. In een levendig duet van tekst en beeld verklanken zij de menselijke zoektocht naar fundamentele waarden.

 

 

De bundel is gemodelleerd rond vier begrippenparen: Ontmoeting en Stilte, Licht en Kwetsbaarheid, Tijd en Ruimte en Betekenis en Paradox

 

 De gedichten geven gestalte aan hedendaagse menselijke emoties en overwegingen. De tekeningen zijn een vertaling van meesterwerken door de eeuwen heen, met duidelijke verwijzingen naar ikonen uit de schilderkunst: van Avercamp, Rembrandt en Ruysdael tot Mondriaan,Turner en Picasso.

 

 

 Kees Blokland (Schiedam, 1947) is naast dichter, ‘personeelsman’ en bestuurder. Hij woont afwisselend in Amsterdam en Giethoorn. Van zijn hand verschenen eerder de bundels Al dat ik ben (1998) en - in samenwerking met Famke Hajonides - Aanraken (2001), Afwegen (2004) en Aardse zaken (2008).

 

 

Famke Hajonides (Jakarta, 1952) volgde de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam en Gaasterland.

 

De standaardeditie van deze bundel telt 750 exemplaren. Het omslag is met de hand gedrukt op een proefpers van de Lectura door Triona Pers uit Houwerzijl op 250 grams Bierpapier Witbier. Het binnenwerk is gezet uit de Garamond en in offset gedrukt door De Marge in Groningen op 130 grams Chagall Ivoorwit. Het bindwerk werd verzorgd door Witlox in Groningen.

 

De luxe editie verschijnt in XIV exemplaren (Romeins genummerd). Peri Kim van binderij De Roemte te Rasquert vervaardigde band en cassette. In elke cassette is één origineel van de tekeningen van Famke Hajonides bijgevoegd.

 

De bundel kost € 15,00 (verzendkosten € 2,56);

de luxe editie kost € 125,00 (verzendkosten € 6,95)

 

 

 

                                             ISBN/EAN: 978-90-79726-07-3

 

 


 

Vogels in Giethoorn

(tekst Peter van Straaten (Arnhem, 1935);

tekeningen Siegfried Woldhek (Emmen, 1951)

                                     

Peter van Straaten is tekenaar en schrijver; hij woont en werkt in Amsterdam. Van hem zijn o.a. verschenen: Vader & Zoon, Agnes feuilleton, Aanstoot, Peter’s Zeurkalender en het kinderboek Oma Kattepis. In 2010 ontving hij de “Inktspotprijs”.

 

Siegfried Woldhek (Emmen, 1951) is satirisch tekenaar bij Vrij Nederland en NRC-Handelsblad. Hij woont en werkt in Giethoorn. Naast zijn vele tekeningen in dag- en weekbladen verscheen zijn collectie schrijversportretten in het boek “Knetterende letteren”. In 2012 ontving hij de “Inktspotprijs”.

 

In deze uitgave staat een kort verhaal van Peter van Straaten over vogels, Giethoorn en Siegfried Woldhek; Peter schreef het verhaal naar aanleiding van vier door getekende Siegfried vogels. De afbeeldingen zijn in de bundel opgenomen.

De uitgave omvat 16 pagina’s en is met de hand gedrukt door Triona Pers te Houwerzijl en  voorzien van een “Japanse binding”.

De oplage van deze eerste editie is 350 exemplaren.

 

Het boek kost € 10,00 (verzendkosten € 1,92)

  

                        ISBN/EAN 978-90-79726-00-4

 

         


          

 

POEZIE

 

“Forecast”  (Ronald Beyl, Apeldoorn, 1958)

Uitverkocht.

Ronald Beyl is een veelzijdig mens, hij is musicoloog, beeldend kunstenaar, schrijver en poëet. Uit alle kunstuitingen spreekt een subtiliteit en een intens gevoelsleven.

Ronald Beyl woont en werkt in Leeuwarden.

Van hem is een dichtbundel verschenen die eigenlijk een klein uniek kunstwerk is. De bundel “Forecast” is een met de hand in oud leer gebonden werk, met het gedicht Forecast in het Nederlands en in een Engelse vertaling.

In de bundel is een collage opgenomen (80 x 80 mm) gemaakt met olieverf, grafiet, lood, tempera en plaster.

Uitgave met het nummer 09/10 is te koop voor  € 95,00

(verzendkosten € 2,56)

 

 

 

  

 


 

“Verlegen land” (Ronald Beyl, Apeldoorn, 1958)

 

In het najaar van 2008 is de eerste bundel met meerdere gedichten van Ronald Beyl uitgegeven met de titel “Verlegen land”. In 10 gedichten beschrijft Ronald een bewogen periode in zijn leven.

De bundel is met de hand gedrukt van de Lectura door Trionapers in Houwerzijl op een Korrex Proefpers.

Marije Bouwan uit Akkrum maakte voor het frontispice een linoleumsnede.

De standaardeditie telt 125 Arabisch genummerde exemplaren.

Voor de luxe editie vervaardigde Peri Kim van Binderij De Roemte te Rasquert de boekband en de cassette. Marije Bouman maakte voor deze editie nog drie linoleumsneden.

Deze uitvoering bestaat uit XXV Romeins genummerde exemplaren.

 

De bundel kost € 14,00 (verzendkosten € 2,56); de kosten van de cassette bedragen  € 75,00 (verzendkosten € 2,56).

 

 

 

 

 

 


“Aardse Zaken”  (Kees Blokland, Schiedam, 1947)

 

Kees Blokland is personeelsdirecteur; hij woont in Amsterdam en in Giethoorn. Van hem verschenen eerder de bundels:Al dat ik ben in 1998, Aanraken in 2001 en Afwegen in 2004.

In Aardse Zaken wordt in 32 gedichten de sfeer van inspiratie, geloof en liefde met de feitelijke wereld verbonden en omgekeerd.

Famke Hajonides van der Meulen (Jakarta, 1952) maakte voor de bundel 10 tekeningen. Famke volgde de Rijksacademie voor beeldende kunsten. Zij woont en werkt in Amsterdam.

De gedichten en de tekeningen zijn over en weer vol betekenis.

De standaardeditie van de bundel telt 700 exemplaren. De omslag is met de hand gedrukt door Trionapers in Houwerzijl, het binnenwerk in offset door Drukkerij de Marge in Groningen. Witlox in Groningen verzorgde het bindwerk.

Voor de luxe editie vervaardigde Peri Kim van Binderij De Roemte in Rasquert de boekband en de cassette. Deze uitvoering bestaat uit XXX Romeins genummerde exemplaren. Famke Hajonides van der Meulen maakte voor deze editie een litho, gebaseerd op een tekening in de bundel. Daarnaast zijn er een veertigtal exemplaren verschenen in een harde boekband

 

De bundel kost € 15,00 (verzendkosten € 2,56); de kosten van de cassette bedragen € 75,00 (verzendkosten € 3,84).
De bundel in de harde boekband  kost € 25,00 (verzendkosten € 2,56)

 

 

 

 


 

“Ongetemde kracht”  (Carla Dura)

Carla Dura (Rotterdam) kreeg haar opleiding als actrice in Amsterdam en Parijs.

Van haar verscheen een groot aantal bundels, waar onder “ Een winter lang” (1983); “Heimwee langszij” (1987); “Sporadisch” (1990); “Vreemd gaan met het leven” (1993);”Rouwen staat vrij” (1995); “Alles staat tot niets” (1997); “Het licht mag zich verslapen” (2002).

Martina Wagner-Mohr (Ludwigshafen BRD) studeerde vrije en toegepaste grafiek aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Neurenberg en aan de Rijksakademie voor beeldende kunsten in München. Als grafisch kunstenares, met als specialisatie literaire illustraties werkt zij voor uitgeverijen en periodieken. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

 

De standaardeditie van deze bundel telt 350 exemplaren. Het omslag is met de hand gedrukt door Trionapers in Houwerzijl, het binnenwerk in offset door Drukkerij de Marge in Groningen.

Witlox in Groningen verzorgde het bindwerk.

 

www.dichterscollectief2006.nl

 

 

 

Voor de luxe editie vervaardigde Peri Kim van Binderij De Roemte te Rasquert de boekband.

Deze uitvoering bestaat uit XXX Romeins genummerde en gesigneerde exemplaren.

 

De bundel kost € 15,00 (verzendkosten € 2,56); de kosten van de luxe uitvoering bedragen € 25,00  (verzendkosten  € 2,56).

 

 

 

 


 

“Wak”  (Lomme van der Veer, Gorssel, 1963)

 

Lomme van der Veer is advocaat en dichter te Giethoorn. Na diverse publicaties, onder andere in De Revisor en bij Uitgeverij Bert Bakker, is dit zijn eerste bundel.

De bundel omvat 22 gedichten; elk van de gedichten wordt geaccentueerd met een collage gemaakt door Wiegen den Uyl (Diemen, 1944).

 

Wiegen den Uyl woont en werkt in Kamperveen. Den Uyls oeuvre telt honderden schilderijen, tekeningen en collages.

 

Wak is het product van een samenwerking van twee heren, waarbij over en weer elkaars krachten zijn versterkt en verdiept.

Gedichten en collages zijn in dit proces onlosmakelijk verbonden geraakt.

 

De oplage van de bundel telt 250 genummerde en gesigneerde exemplaren. De bundel is voor Cees Duine Uitgever Giethoorn vormgegeven door Uitgeverij Vliedorp te Houwerzijl en geproduceerd door Drukkerij de Marge in Groningen. Witlox in Groningen verzorgde het bindwerk.

 

De bundel kost € 20,00 (verzendkosten € 2,56)

 

ISBN/EAN 978-90-79726-0402


UITVERKOCHT

“Gedichten” Marc Chagall (Vitesk, 1887 – Saint-Paul-de-Vence 1985)

 

In 1968 verscheen bij Gérald Cramer in Genčve de bundel “Počmes” van Marc Chagall, in een kleine oplage, met 24 afbeeldingen van kleuren houtsnedes; in de bundel zijn 41 gedichten van Chagall opgenomen. In 1975 verscheen de handelseditie in een grote oplage, met afbeeldingen in zwart-wit.

Frouwkje Zwanenburg heeft de Franse gedichten op een schitterende wijze in het Nederlands vertaald; deze Nederlandse vertaling met de titel “Gedichten” is begin 2011 verschenen. In de bundel zijn naast de 41 gedichten, de 24 afbeeldingen van de houtsnedes opgenomen.

 

De vormgeving van de bundel is verzorgd door Trionapers in Houwerzijl; de druk van de bundel is verzorgd door drukkerij De Marge uit Groningen.

Op verzoek van het Chagall comité in Parijs, is op de omslag een afbeelding opgenomen zoals deze ook de oorspronkelijke bundel uit 1995 prijkte.

 

De bundel is verschenen in een oplage van 1.000, genummerde exemplaren.

 

De bundel kost € 20,00. Verzendkosten € 2,56