R&B Cats
Brits langhaar en Brits korthaar cattery
Contact
persberichten
Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door R&B Cats  Privacybeleid
Brits langhaar kittens. Nestje lief mooi kampioen rnbcats.tk rnbcats te koop
Erkend korthaar prijs britse britselanghaar britslanghaar
HOME.
Poezen.
Katers.
Kittens.
Contact.
Diversen.
Lowlander.

Persbericht Erkenning Brits Langhaar, 23 juni 2012

Op 23 juni 2012 heeft de FNK de Brits Langhaar de status CAC toegekend, dit houdt in dat de Brits Langhaar een erkend ras in Nederland is. De Brits Langhaar zal vanaf nu stambomen krijgen, kan hij mee doen in de kampioensklasses, meedoen in de BIS en de BOB op de shows georganiseerd door leden van de FNK. De Brits Langhaar is niet erkend bij de FIFE, dus bij de Mundikat en de Felikat mag nog niet gefokt worden met de Brits Langhaar en moet de Brits Langhaar meedoen in de huisdier klasse.

Persbericht HCM FOUNDATION, MEI 2012

Vol trots mogen wij u vertellen dat de dames van het team HCMtest.com hard gewerkt hebben aan het langverwachte vervolg. Vol goede moed gaan wij nu ons werk voortzetten onder de naam HCM-FOUNDATION. Met deze nieuwe naam met internationale allure verwachten wij grote stappen te gaan zetten op het gebied van voorlichting en onderzoek naar HCM.

Wij gaan vertrouwd verder met het werk dat u gewend was van HCMtest.com. Maar nu beter en uitgebreider en met absolute transparantie. Testen zijn om naar te handelen, en de wetenschap die je in handen hebt moet je delen met de wereld. Dat is onze visie, en dat is ons doel.

Helaas moeten wij wel melden dat één persoon van onze werkgroep niet mee is gegaan in de verhuizing. Helaas was zijn zienswijze niet gelijk aan die van ons waarbij wij vinden dat wij zeker qua publicatie een voorbeeldfunctie hebben. Wij bedanken hem vanaf deze plek voor zijn inzet en wensen hem al het goeds toen.

Wat kunt u van de HCM foundation verwachten?

De HCM foundation wil het werk van het publiceren van tests verder uitbreiden, dus heeft u een test die nog niet in ons bestand staat, twijfel niet, stuur hem op naar
test@hcmfoundation.com. Mocht u na eerdere berichten afgelopen week een test hebben ingestuurd, dan kan het zijn dat we deze door wisseling van de server zijn verloren en we vragen u dan ook heel bescheiden deze opnieuw in te sturen, zodat ook uw test in ons bestand staat.

Maar we doen meer? Wij willen eigenaren met HCM positieve katten bijstaan. U kat is HCM positief en wat doet dan? Neem contact met ons op en wij zullen u terzijde staan met raad en daad. Wij willen werken aan een herkenbaar logo dat u als cattery kunt voeren wanneer wij tests van u hebben ontvangen. Dit logo zal worden voorzien van een datum zodat het herkenbaar is dat de cattery actuele testen heeft.

Wij willen DNA inzamelen zodat wij dit kunnen zenden naar een Amerikaans laboratorium. Verder DNA onderzoek is noodzakelijk voor deze dodelijke ziekte. Op dit moment is er voor veel rassen gewoonweg nog geen geschikte DNA-test.

Wij willen voorlichting verstrekken, bij wie moet ik testen, en hoe vaak? Waarom moet ik mijn castraat nog blijven testen? Vragen en zaken waar wij u antwoord op willen geven.

De HCM foundation heeft vele plannen en goede contacten met radiologen en cardiologen, dus we zijn op weg, doet u mee?

Wat vragen wij van u?

Als eerste uw raskatten voor de fok testen, maar ook daarna, meer hierover leest u op onze site
http://www.facebook.com/l/AAQFqhHOcAQEJSp55NSLQOW2ceNXQHCFduNDhy7QRr_rnc Q/www.hcmfoundation.com

Geef dit bericht door aan iedereen die mogelijk betrokken is bij het fokken van katten.

De HCMfoundation zal binnenkort een stichting worden, wij hebben nog geen sponsors. Mocht u ons op enige wijze kunnen helpen door een donatie, door advertentieruimte of door het maken van drukwerk of wellicht iets geheel anders waaraan wij zelf nog niet gedacht hebben, neem dan contact op met
pr@hcmfoundation.com.

Samen gaan we er wat moois van maken! Helpt u mee?

 

Persbericht FNK, februari 2011

Brits Langhaar en de erkenningseisen

Omdat het ras Brits Langhaar voor uitbreiding van de genenpool terug kan vallen op de Brits Korthaar, is besloten om de erkenningseisen in dit specifieke geval te wijzigen in Ad C.
Na een periode van tenminste 3 jaar moeten minstens 100 exemplaren van het te erkennen ras in Nederland zijn geregistreerd.
Er moeten in Nederland tenminste 5 dekkaters beschikbaar zijn, die tot het bedoelde ras behoren en tot de 3e generatie niet verwant zijn.
Er moeten in Nederland tenminste 40 poezen zijn, die tot de 3e generatie tot het bedoelde ras behoren.
De Brits Langhaar krijgt nu nog afstammingsbewijzen; als de status volledig erkend bereikt is, kunnen dat stambomen worden.
In de eisen tot erkenning staat niet expliciet vermeld hoe het contact tussen de FNK en de groep fokkers, die de aanvraag tot erkenning heeft ingediend verder verloopt. Daarom is op de laatste FNK vergadering besloten mevr Joke Boer, voorzitter Saint Procat, te benoemen tot contactpersoon. Zij onderhoudt namens de FNK het contact met de fokkers van de Brits Langhaar tot het ras volledig erkend is. Mevr Henderson assisteert haar daarbij.

 

Persbericht mei 2010

Beste Brits Langhaar Fokker en/of Liefhebber,

De Werkgroep Erkenning Brits Langhaar is samen met jullie al een kleine drie jaar bezig om het ras de Brits Langhaar erkend te krijgen. Vanaf 7 maart 2008 is het ras ‘Voorlopig’ erkend, maar daarmee hebben we nog niet ons einddoel behaald.

Wij zijn al een heel eind met de inzameling van stambomen en showresultaten. Helaas hebben we er nog niet genoeg en vooral showresultaten hebben we nog nodig. We willen graag ruim boven het vereiste aantal inleveren in geval er stambomen en/of showcertificaten afgekeurd zouden worden.

Wij willen jullie daarom hierbij vragen om Nederlandse stambomen en/of afstammingsbewijzen van Brits Langhaartjes op te sturen naar.

Wat betreft de showresultaten willen we jullie nogmaals vragen om te gaan showen met je langhaartjes en die keurrapporten aan ons op te sturen.

Als extra stimulans om te gaan showen speelt de Werkgroep met de gedachte speciale prijzen ter beschikking te stellen wanneer er een grotere groep Brits Langharen is ingeschreven voor een show. Het is natuurlijk al heel leuk wanneer je met een aantal fokkers en/of liefhebbers af kunt spreken om naar show te gaan en wanneer de Werkgroep dan ook nog eens een speciale prijs beschikbaar kan stellen maakt dat het natuurlijk nog eens extra leuk!
Laat ons weten wanneer je met een aantal Brits Langharen van plan bent om naar show te gaan en wie weet kan de Werkgroep zorgen voor een extraatje!

Wij willen heel graag in maart 2011 de definitieve erkenning aanvragen, maar kunnen dat alleen als jullie ons helpen met stambomen en showcertificaten. Het is in jullie en ons belang dat de Brits Langhaar erkend gaat worden in Nederland en dat onze geliefde Brits Langhaar ook als volwaardig ras mee telt op shows.

Wij hopen dat jullie met ons mee willen denken en werken!

Heb je ideeën en/of gedachten over de erkenning, de Brits Langhaar site en/of het Brits Langhaar Journaal, laat het ons weten!!! Wij horen heel graag jullie gedachten en ideeën hierover!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Erkenning Brits LangHaar (WEBLH)

 

Persbericht november 2008

Rasdag Brits Langhaar 2009

Op zondag 1 februari 2009 is het weer zover, dan organiseert de Werkgroep Erkenning Brits LangHaar de 2e rasdag voor de Brits Langhaar. De show zal gehouden worden in de Veenendaalhal in Veenendaal. Het inschrijfformulier voor deze dag te vinden op onze site.

Ook deze keer zullen er twee keurmeesters aanwezig zijn die net als de 1e keer de sterke en minder sterke punten van je Brits Langhaar gaan uitleggen. Deze show telt niet mee voor de erkenning, maar is vooral een dag waarop je in contact kan komen met andere Brits Langhaar liefhebbers en fokkers en meer kunt leren over het ras en je eigen kat. Daarnaast zullen we ook dit keer proberen te zorgen voor een aantal stands met betrekking tot dierenverzorging en voeding en aanverwante producten. Ook is er natuurlijk een fotograaf aanwezig die voor een zeer aantrekkelijke prijs een prachtige serie foto’s kan maken van jouw Brits langhaar. Om alle vragen met betrekking tot lidmaatschap van een vereniging te kunnen beantwoorden zal er ook een informatiestand van de NVvK zijn. En last but not least mag een loterij ook op deze dag ook niet ontbreken, dus daar wordt ook voor gezorgd.

Ter promotie van de Brits Langhaar zal vanaf volgend jaar er een informatief blad over de Brits Langhaar komen. In dit blad kun je kennismaken met Brits Langhaar liefhebbers/fokkers, vind je informatie over gezondheid (met ervaringsverhalen) en alles over het beginnen/starten van een cattery of het fokken van een nestje. En wil jij je kat op de cover, doe dan mee met onze fotowedstrijd op de site.

Uiteraard blijft onze site de site om te raadplegen wanneer je op zoek bent naar informatie over en rondom de Brits Langhaar. Is er informatie die je niet kunt vinden op onze site, mail dan je vraag.

We hopen jullie in grote getale in Veenendaal te mogen begroeten!

Tot dan!

 

Persbericht augustus 2008

Erkenning Brits Langhaar in Nederland, de laatste stap, help jij mee?

Het is alweer een jaar geleden dat wij voor het eerst iets schreven over de erkenning van de Brits Langhaar. Sinds april 2007 hebben we toestemming om met de Brits Langhaar in Nederland te fokken en we hebben nog beter nieuws; we hebben in maart 2008 de status “voorlopig erkend” gehaald (het showverslag is te lezen op onze site). Dit betekent dat we aanbeland zijn in de laatste fase voor erkenning van dit ras, deze fase zal minimaal 3 jaar duren. Want in deze periode moeten wij, Brits Langhaar fokkers, het volgende bereiken:

· er moeten 40 poezen (geboren na 7 maart 2008) komen die tot en met de 3e generatie tot het ras Brits Langhaar horen;

· er moeten 5 katers (geboren na 7 maart 2008) komen die niet verwant zijn aan elkaar tot en met de 3e generatie;

· daarnaast moet er 100 Brits Langharen komen, geboren na 7 maart 2008, en zij moeten een Nederlandse afstammingbewijs/stamboom hebben;

· deze katten (inclusief de 5 katers en 40 poezen) moeten minimaal 100 maal uitmuntend op een show halen.

Hierbij willen wij een ieder vragen die fokt met Brits Langharen, een Nederlandse stamboom/afstammingsbewijs aan te vragen voor je nestjes bij een vereniging aangesloten bij de FNK en te showen met je Brits Langhaar (geboren na 7 maart 2008) bij een vereniging aangesloten bij de FNK. Verenigingen aangesloten bij de FNK zijn: ECF, Limbra Cat Club, NKFV, NLKV, NPV, NRKV, NVvK, NKU/Sara, Saint pro Cat en Neocat. Kopieën van deze showresultaten en kopieën van afstammingsbewijzen van katers en poezen die aan de bovenstaande omschrijving voldoen kunnen gestuurd worden naar info@britslanghaar.com. Ook als je nog vragen hebt kun je die hier stellen en via onze site zullen we je op de hoogte proberen te houden wat de stand van de erkenning is en tevens staat er een actuele showkalender op. Volgend jaar zal er ook een Brits Langhaar dag plaats vinden in het midden van Nederland, datum en locatie zullen we nog bekend maken op onze site.

Met vriendelijke groet,

WEBLH (Werkgroep Erkenning Brits LangHaar)

 

Persbericht november 2007

Brits Langhaar in Nederland

In een aantal landen in Europa, zoals Duitsland en België is de Brits Langhaar erkend, echter in Nederland nog niet. Er mocht officieel niet gefokt worden met dit ras wanneer men aangesloten was bij een Nederlandse vereniging.

Daarom hebben wij, 10 cattery’s, in 2006 de stoute schoenen aangetrokken en via de SAINT pro Cat een aanvraag ingediend bij FNK (Federatie Nederlandse Kattenverenigingen) met als doel het ras de Brits Langhaar erkend te krijgen in Nederland.

In april 2007 kregen we het groene licht van de FNK en hebben we officieel toestemming gekregen voor het fokken met de Brits Langhaar in Nederland.

In maart 2008 zal er een erkenningshow zijn in Aalsmeer, gehouden in samenwerking met de NVvK, waarin we moeten bewijzen dat onze katers en poezen voldoen aan de, door ons geschreven, rasstandaard om de status voorlopig erkend krijgen.

Wanneer we de status ‘voorlopig erkend’ hebben verkregen zal na een periode van tenminste 3 jaar zal worden gekeken of we aan de gestelde eisen voldoen en kan de Brits Langhaar de CAC status (erkend) krijgen.

We willen graag een volledig beeld hebben van alle Brits Langharen in Nederland en met de dieren die het meest aan de opgestelde rasstandaard voldoen naar de show in 2008.

Vandaar onze verzoek aan jullie, heb je een Brits Langhaar en wil jij een bijdrage leveren, mail ons dan een kopie van de stamboom of afstammingsbewijs en een recente foto van jou Brits Langhaar.

Indien je op de hoogte gehouden wilt worden van de vorderingen rondom de erkenning, sluit dan tevens je adresgegevens bij.

Daarnaast is alle actuele informatie te vinden op deze site

Met vriendelijke groet, WEBLH (Werkgroep Erkenning Brits LangHaar)