Deze genealogie maakt gebruik van javascript en is alleen goed leesbaar in een browser van Microsoft (vanaf versie 4.x) en met een schermresolutie van 800 X 600.
Elke afwijking hiervan kan de leesbaarheid nadelig beïnvloeden.

INLEIDING

De genealogie die in deze site online staat is het resultaat van vele jaren onderzoek en volharding.
In eerste instantie heb ik in 1987 en 1990 een tweedelig boekwerk gemaakt die een zeer uitgebreide stamreeks bevatte en in familiekring is verspreid. Daaruit heb ik een beknoptere stamreeks samengesteld en gepubliceerd in het Genealogisch Tijdschift voor Oost-Brabant, dat verscheen in jrg. 5 (1990), nr. 3, pp. 145-150. Daarvan heb ik later een digitale versie gemaakt die nog steeds online staat.
Daarna volgde de publicatie van de integrale genealogie van Aert Willems de Brouwer die is verschenen in het genealogische tijdschrift De Brabantse Leeuw, jrg. 1998, nrs. 1, 2 en 3 en jrg. 1999, nrs. 1 en 2.
Dat laatste artikel heeft als grondslag voor deze site gediend. Er is echter een afwijkende generatienummering gehanteerd doordat nieuwe gegevens boven water zijn gekomen en het feit dat in deze site de genealogische gegevens tot ver in de 20ste eeuw doorlopen terwijl het artikel in de Brabantse Leeuw in het begin van de 19de eeuw stopt.

Als extra is van iedere webpagina een print-versie gemaakt die zonder kleuren en plaatjes de gegevens weergeeft en die u naar believen kunt kopiëeren of printen.
Alle teksten en afbeeldingen zijn vrijelijk te gebruiken, maar een bericht daarover stel ik zeer op prijs. Per slot van rekening is internet een middel om te communiceren en niet alleen om te kopieëren.

Enkele tips voor het gebruik van deze site:

  • Door gebruik te maken van de zoekpagina kunt u de gehele site met alle voornamen, familienamen, plaatsnamen, toponiemen etc. in een keer doorzoeken, wat voor de haastige speurder zinvol kan zijn.
  • Alle browser-navigatie is weggehaald. Veel extra ruimte voor tekst en plaatjes. De navigatie binnen de site spreekt voor zich. Zo niet, laat het me dan weten...
  • De noten komen in de linkermarge als u met de cursor op het nootnummer gaat staan. Bij het printen staan ze onderaan de bladzijde.
  • Komt u onjuistheden tegen, fouten, digitale typeduiveltjes, of vindt u het geweldig, leuk, wel aardig, hebt u aanvullingen, vragen... aarzel niet en stuur een mailtje!
  • Heet U ook De Brouwer en wilt u zich hier kenbaar maken? Neem contact op!!
    Kijk dan ook eens op de De Brouwer site van Steven de Brouwer!!

Generatie I: Aart Willems (de Brouwer)