Mijn TRIUMPH & MERCEDES

MERCEDES 280 SEL (1970)

 

In 1995 werd ik de eigenaar van deze, uit Amerika geimporteerde, Mercedes 280 SEL van 1970.

De auto met een 2.8 injectie benzine motor met automatische versnellingbak , airco en electrische ramen moest geheel opgeknapt worden.

Zo kreeg het mobiel een nieuw interieur en veel nieuwe rubbers en werd het aan de buitenkant van een nieuwe laklaag voorzien. Ook het technische deel werd aangepakt. Zo is de versnellingbak gereviseerd, de "kop" gereviseerd, nieuwe schokbrekers aangebracht, aandrijfas vernieuwd, airco weer werkend gemaakt en een LPG installatie ingebouwd.

 

Als extra gezinsauto is de mercedes 3X de alpen overgestoken naar Italie met de caravan achter zich aan. Ook is de auto meegeweest naar onze wintersport vakanties.

In 2002 had mijn broer voor korte tijd een auto nodig en mocht hij mijn mercedes wel lenen. Aangezien de auto destijds alleen aan de buitenkant was behandeld kwamen er roestplekken onder de motorkap en mijn broer zou deze dan tevens aanpakken wat mij heel goed uitkwam omdat ikzelf geen tijd hiervoor had kunnen vrijmaken.

Maar zijn vrije tijd was beperkt zodat de roest zijn gang kon gaan en ik 2 jaar later een berichtje kreeg dat mijn mercedes eerst laswerk onder de motorkap nodig had voordat het weer een APK goedkeuring kreeg.

 

Met het voornemen dit karweitje klaar te hebben na de winter van 2004 begon de organisatie. Uitstel na uitstel heeft de planning nu aangepast.Nieuw voornemen: na de winter van 2005 moet de mercedes weer meedoen.

Op de site houden we u op de hoogte van de vorderingen.

 

 

[Terug]