Uw kerk: daar geef je voor!

Een kerktoren die prachtig aftekent tegen de horizon  ......... het gelui van klokken ........ soms is dat het enige zichtbare van de kerk in je leven. Je kent het gebouw misschien alleen van buiten, een beetje nieuwsgierig wat er binnen is. Of je bent er met kerst, iets proevend van de sfeer. Of je bent er regelmatig te vinden. Wat doet zo'n kerk eigenlijk? Heb ik'em wel nodig? Of u ons nodig hebt, hangt van u af. Wij willen in ieder geval, op zijn minst figuurlijk, de deuren van onze kerk openzetten. U bent welkom. Niet alleen in het kerkgebouw. Hoe prachtig onze kerk ook is, daar hoort ook een club mensen bij die enthousiast, geïnspireerd en welwillend werk wil maken van het evangelie van Jezus Christus. Er gebeurt heel veel in en rond de kerk. Heel veel van de dingen die we doen is verborgen. Een bezoekje aan iemand die bedlegerig is, luisteren naar een levensverhaal, een gezin helpen dat financieel maar met moeite de draadjes aan elkaar kan knopen, het wegwijs maken van een vluchteling in ons land hoort ook bij het werk van de kerk. Daarnaast zijn heel wat zangkoren, werkgroepen en besturen in de weer om te organiseren, samen te brengen en te verdiepen. Ze worden daarin bijgestaan door het pastorale team. Je bent welkom. En laten we vooral ook van elkaar leren, watje inspireert.

Er gebeurt heel veel in en om de kerk. En daar is geld voor nodig. Van dat geld wordt het kerkgebouw onderhouden, krijgen de verschillende groepen de mogelijkheden om hun werk te doen, en worden de pastores betaald. De staat betaalt niets aan de kerken, zodat wij alles zelf moeten opbrengen. Het geld van de kerkbalans gaat helemaal naar onze eigen parochie. De Kerkbalans-aktie wordt gehouden in de laatste twee weken van januari.

Het motto is 'Kerkbalans, daar geef je voor'.

Je doet dat omdat je ook geeft om die kerk, al zie je die niet altijd van binnen. We doen goede dingen voor een ander, en daar is het goed voor te geven. Geeft u ook? Dan geef je ook een stuk van uzelf! We zijn het waard!

Pastoor G.J.B. Zweers.


Gironr.: 25 10 401
Bankrek.: 15 11 00 942
t.n.v. Administrateur Kerkbijdrage.