WELKOM OP DE HOMEPAGE VAN DE FAMILIE BOER

Oud wettig betaalmiddel

{short description of image}


Op deze pagina kunt u het resultaat bekijken, van wat een opgevraagd uittreksel van de Burgerlijke Stand opgeleverd heeft. Want voor ons in het gezin was die oma Aaltjen Zandbergen in het trouwboekje van onze ouders een totale vreemde. Zeker ook voor onze moeder, want Aaltjen overleed al op 31-jarige leeftijd aan de "natte pleuris", 6 maanden na de geboorte van haar jongste van zes kinderen, onze moeder.

Geheel toevallig kwam de aanvraag terecht bij iemand die in het archief van Zwolle werkte, die een persoon kende die net met de naam Zandbergen bezig was. Mijn kennismaking met Jurrie Zandbergen in Vollenhove bleek een onuitputtelijke bron van informatie op te leveren, met allerlei akten, foto's, wetenswaardigheden en noem maar op. Ook ik werd gegrepen door het virus genealogie, door de Volkskrant ooit werd omschreven als de "grootste geslachtsziekte van Nederland".

Bij een bezoek aan het streekarchief Waterland liet ik daarna eens de naam Voortman vallen, en ook daar werd direct doorverwezen naar iemand die al met die naam bezig was, namelijk Ronald Voortman. Hij gaf nog een diavoorstelling en vreselijk veel informatie, waarbij zijn onderzoek het momenteel het verst terugvoert in de geschiedenis.

Genealogie is een hobby die je eerst alleen doet, maar gaandeweg ga je steeds meer mensen ontmoeten, die gelukkig informatie willen uitwisselen.

Ettelijke kilometers rijden naar (voornamelijk) Groningen, Friesland en Haarlem, en hele dagen van verder onderzoek, tientallen postzegels en e-mails verder hebben het resultaat opgeleverd van wat u hier in kunt zien. Hoe gemakkelijk gaat dat tegenwoordig met GenLias Verder kan het nooit kwaad om eens de site van het NGV te bekijken, de Nedelandse Genealogiche vereniging. Mogelijk dat u door hen alvast een eind op weg geholpen kunt worden!


Wat kunt U allemaal vinden?

Genealogie van Tjapcko Eggens en Poppe

Kwartierstaat van onze dochters Demi en Mylène Boer

Genealogie Lieuwma (Friesland)

Genealogie van Alphen


Ondertrouwinschrijvingen in Amsterdam van personen uit Noord-en Zuidbroek

Doopboek en Lidmatenregister van Zuidbroek vanaf 1701

Familienamen in het doopboek van Zuidbroek

Onechte kinderen uit de doopboeken van Zuidbroek

Begraaf- en overlijdensboek Noordbroek (DTB 331 1806/1811)

Begraafboek Noorddijk (DTB 334-177 1806/1811)


Linken


Zuidbroek in de krant

Verrassingen en vondsten uit het archief


My hobby? Diggin' up dead relatives!Genealogie is NOOIT klaar! Kijk daarom altijd aan de onderzijde van elke pagina wanneer de laatste update is geweest. Heeft u aanvulling, of denkt u een fout te zien, mail het me! Verwijder no-spam uit het emailadres!